Και εγένετο easyJet Europe λόγω Brexit…

Και εγένετο easyJet Europe λόγω Brexit…

Η EasyJet θα δημιουργήσει αεροπορική εταιρία με έδρα την Αυστρία για να προστατεύσει τον εαυτό της μετά το Brexit

0
easyjet

Η easyJet έχει υποβάλει αίτηση για νέο πιστοποιητικό αερομεταφορέα στην Αυστρία για να της επιτρέψει να συνεχίσει να πετά στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit. Η κίνηση θα επιτρέψει τη δημιουργία μιας νέας αεροπορικής εταιρείας, της easyJet Europe, η οποία θα έχει την έδρα της στη Βιέννη.

Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να πραγματοποιήσει πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και εσωτερικά στις Ευρωπαϊκές χώρες μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., ανεξάρτητα από τη συμφωνία αεροπορικών μεταφορών.

«Η διαδικασία διαπίστευσης έχει πλέον προχωρήσει και η easyJet ελπίζει να λάβει το πιστοποιητικό αερομεταφορέα και άδεια στο εγγύς μέλλον», ανέφερε σε δήλωσή του εκπρόσωπος της εταιρίας.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι «θα συνεχίσει να πιέζει το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ε.Ε. να καταλήξουν σε συμφωνία σχετική με τις αεροπορικές μεταφορές, η οποία θα επιτρέπει τουλάχιστον τις πτήσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ε.Ε.».

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η easyJet εξέτασε την Μάλτα και την Πορτογαλία,  ως πιθανές νέες Ευρωπαϊκές βάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι βρετανικές αεροπορικές εταιρίες εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την ανάγκη ταχείας δράσης για τη διαπραγμάτευση μιας νέας διμερούς συμφωνίας πτήσεων με την Ε.Ε.. Η Ryanair προειδοποίησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να παραμείνει χωρίς πτήσεις από και προς την Ευρώπη για μια περίοδο από τον Μάρτιο του 2019, εκτός εάν οι διαπραγματευτές του Brexit δεν καταλήξουν σε συμφωνία. Ως γνωστό, οι αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν τα προγράμματά τους ένα χρόνο νωρίτερα, και ως εκ τούτου, πρέπει να γνωρίζουν μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους που θα μπορούν να πετούν από τον Μάρτιο του 2019″.

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ