To Κέιπ Τάουν ο φθηνότερος μακρινός προορισμός

ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Ξεπέρασε το Μπαλί το Κέιπ Τάοουν ως η πιο φθηνή πόλη ανάμεσα από 34 μακρινούς προορισμούς, σύμφωνα με νέα έρευνα σχετικά με το κόστος των διακοπών.

Απηχώντας τα αποτελέσματα του περασμένου έτους, η παραλία Jumeirah στο Ντουμπάι ήταν ο πιο ακριβός προορισμός στις 199,34 λίρες Αγγλίας -παραπάνω από τετραπλάσια τιμή για τα ίδια τουριστικά προϊόντα στο Κέιπ Τάουν.

cape-town-3
Κέιπ Τάουν
bali
Μπαλί

Στις 48,89 λίρες Αγγλίας για ένα «καλάθι» των 10 τουριστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων γευμάτων και ποτών, η πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής ήταν σημαντικά φθηνότερη από το Μπαλί (62,56 λίρες Αγγλίας), όπου το κόστος του φαγητού έξω έχει αυξηθεί πάνω από 50% τους τελευταίους 12 μήνες. Συνεπώς, οι τουριστικές τιμές είναι τώρα 28% υψηλότερες σε σχέση με το Κέιπ Τάουν, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για διακοπές μακρινών προορισμών που συνέταξε το Post Office Travel Money.

Το Κέιπ Τάουν αναδείχθηκε προφανής νικητής στην ένατη έρευνα του Post Office, που βασίστηκε σε τιμές τις οποίες ερεύνησε ο εξειδικευμένος σε μακρινούς tailor-made προορισμούς operator TravelBag.

Σταθερό το Τόκιο
tokyo
Τόκιο

Ωστόσο, ενώ οι τοπικές αυξήσεις των τιμών κατά 30% στο Μπαλί θα συνθέσουν τον αντίκτυπο της αδύναμης λίρας Αγγλίας, ο ανταγωνισμός μεταξύ καταστημάτων, εστιατορίων και μπαρ στο Τόκιο έχει μειώσει τις τοπικές τιμές στην ιαπωνική πρωτεύουσα και άμβλυνε την επίπτωση μιας αύξησης της τάξεως του 24% στην αξία του γιέν έναντι της στερλίνας. Στις 63,87 λίρες Αγγλίας το Τόκιο παραμένει η τρίτη φθηνότερη πόλη στη λίστα, αλλά ένα ποσοστό πτώσης 8% στις τοπικές τιμές μπορεί και να το “προβιβάσει” στη δεύτερη θέση μπροστά πλέον από το Μπαλί.

Αν και οι τουριστικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά μέσο όρο κατά ένα τέταρτο σε όλους τους προορισμούς από τη στιγμή που συνυπολογίστηκε η συναλλαγματική ισοτιμία της στερλίνας, το Τόκιο συγκαταλέγεται ανάμεσα στο 40% των θερέτρων και των πόλεων που συμμετείχαν στην έρευνα, όπου οι τοπικές τιμές έχουν πέσει κάτω από τα επίπεδα του περασμένου έτους για να περιοριστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την πτώση της λίρας. Σε αυτές τις πόλεις περιλαμβάνεται και το Ορλάντο, όπου μια οριακή πτώση του 1% σε καταστήματα και εστιατόρια σημαίνει ότι οι τιμές είναι 12% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο μετά την εφαρμογή της συναλλαγματικής ισοτιμίας -το ήμισυ της συνολικής μέσης αύξησης σε όλους τους προορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα.

Στις 79,76 λίρες Αγγλίας για ένα “καλάθι” 10 ειδών, συμπεριλαμβανομένων γευμάτων και ποτών,το Ορλάντο μπήκε στο top 10 καλύτερης τιμής, φιγουράροντας στην ένατη θέση -πρόκειται για την υψηλότερη κατάταξη της τελευταίας τριετίας.

Η Ουάσιγκτον στις 142,22 λίρες ήταν η ακριβότερη από τους έξι αμερικανικούς ποορισμούς που συμμετείχαν στην έρευνα -78% υψηλότερες τιμές από το Ορλάντο.

Το Κανκούν με 74,26 λίρες κατέχει την έκτη θέση στη best value λίστα των μακρινών προορισμών πίσω από ένα σχετικά αδύναμο μεξικάνικο πέσο, ακριβώς πίσω από την παραλιακή Μομπάσα της Κένυα (69,41 λίρες) και τη Σρι Λάνκα (70,61 λίρες) και μπροστά από το Πουκέ της Ταϊλάνδης (75,72 λίρες).

Δυναμικά εισβάλει η Λίμα του Περού
lima-peru
Λίμα, Περού

Το δημοφιλέστερο θέρετρο του Μεξικού χρεώθηκε μια Λατινο-αμερικάνικη εισβολή καθώς η Λίμα του Περού (78,52 λίρες), μια νέα συμμετoχή στην έρευνα του 2016, μπήκε στο top 10 στην όγδοοη θέση, ενώ το Ταμαρίντο (87,03 λίρες) στην Κόστα Ρίκα ήταν δωδέκατο στη λίστα με τις τουριστικές δαπάνες.

Οι προβλέψεις

post-office-travel-moneyΜαζί με τη Νότια Αφρική, το Περού και η Κόστα Ρίκα βρέθηκαν ανάμεσα στις δέκα hot list προβλέψεις που έκανε το Post Office στην ετήσια έκθεσή του για τα χρήματα των διακοπών τον Ιανουάριο. Έκτοτε, οι πωλήσεις της Κόστα Ρίκα έχουν αυξηθεί κατά 46%, ποσοστό που την κατατάσσει στη δεύτερη ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή. Επίσης, οι περουβιανές πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 19% από χρονιά σε χρονιά.

Και στις δύο περιπτώσεις, το ξεκίνημα των απ’ ευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο πιθανολογείται ότι έχει αυξήσει τη ζήτηση, ενώ η είδηση ότι οι τιμές στα θέρετρα είναι πολύ καλές θα πρέπει να βοηθήσει στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι τρεις αυτοί Λατινο-αμερικάνικοι προορισμοί έχουν επισκιάσει τα έξι θέρετρα της Καραϊβικής που συμμετείχαν στην έρευνα για την έκθεση. Η Punta Cana στη Δομινικανή Δημοκρατία βρέθηκε στην 15η θέση με κόστος 91,24 λίρες, ενώ περιοχές όπως η Σάντα Λουτσία, Τζαμάικα, Μπαρμπάντος και Αντίγκουα ήταν πολύ πιο ακριβές.
Το Grand Baie στο Μαυρίκιο στις 83,70 λίρες παρέμεινε στο top 10 για τρίτη συνεχόμενη χρονιά -απόδειξη πως ευσταθεί ο ισχυρισμός του νησιού ότι προσφέρει «προσιτή πολυτέλεια», σύμφωνα πάντα με την έκθεση. Οι τιμές στο Grand Baie είναι κάτω από 16% επί του κόστους που θα είχαν να αντιμετωπίσουν οι Βρετανοί παραθεριστές πριν από πέντε χρόνια.

Ο Andrew Brown, που εκπροσωπεί το Post Office Travel Money, δηλώνει: “Το κόστος μπορεί να είναι υψηλότερο στους προορισμούς μακρινών αποστάσεων φέτος για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, αλλά τα καλά νέα είναι ότι οι τοπικές μειώσεις τιμών σε πολλούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς θα συμβάλουν στη μείωση των επιπτώσεων της εξασθενημένης λίρας”.

“Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα αποζημιωθείτε εάν κάνετε μια μικρή έρευνα πριν κλείσετε, προκειμένου να βρείτε πού είναι φθηνότερα τα γεύματα και τα ποτά. Αυτό μπορεί να κάνει σημαντική διαφορά στο συνολικό κόστος των διακοπών”, συμπληρώνει ο Andrew Brown.
travelbagΣύμφωνα με τα στοιχεία του TravelBag ο συνδυασμός προσιτών πακέτων αλλά και λογικών τιμών για τοπικά τουριστικά αγαθά όταν φθάνουν οι τουρίστες στον προορισμό τους, οδηγεί σε κρατήσεις. Ο εξειδικευμένος operator παραθέτει τη Νότια Αφρική, το Μπαλί, το Πουκέτ και το Μεξικό ως προορισμούς που αυξάνονται σε δημοτικότητα για το λόγο αυτό.

Ο εμπορικός διευθυντής, Oliver Lomas, λέει: “Αν και επιζητούν το καλύτερο δυνατό deal όταν κάνουν κράτηση, οι πελάτες μας είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν σε προορισμούς όπου επίσης θα επωφεληθούν τα μέγιστα σε σχέση με αυτά που θα ξοδέψουν φθάνοντας εκεί”.

Και ο ίδιος καταλήγει: “Έχουμε δει μια αύξηση στις κρατήσεις σε προορισμούς όπως η Ταϊλάνδη και το Μεξικό, όπου οι τιμές για τα τοπικά τουριστικά είδη έχουν παραμείνει χαμηλές. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, διακοπές στο Μπαλί και στο Πουκέ παρουσιάζουν σταθερή αύξηση, με τις κρατήσεις έως και 39% και 28% αντίστοιχα, χρόνο με το χρόνο”.

πηγή: http://www.travelweekly.co.uk

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *