Alexandre de Juniac

“Κρίση υποδομών” στα αεροπορικά ταξίδια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΓΝΩΜΗ ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΛΕΤΕΣ

Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει μια “κρίση υποδομών” που απειλεί να εκτροχιάσει τα σχέδια διαχείρισης της σχεδόν διπλάσιας ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών. Την προειδοποίηση απηύθυνε ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ (International Air Transport Association), Alexandre de Juniac, περιγράφοντας ένα όραμα για την αντιμετώπιση της αύξησης των αεροπορικών ταξιδιών από 3,8 δισεκατομμύρια ταξίδια φέτος, σε 7,2 δισεκατομμύρια μέχρι το 2035.

Ο ίδιος κάλεσε τους εμπλεκόμενους με τις αερομεταφορές να συνεργαστούν και να αγκαλιάσουν την ταχύτητα και την καινοτομία, προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της ανάπτυξης και των αυξανόμενων προσδοκιών των επιβατών.
Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «ανεξάρτητα από το πόσο πολύ ή πόσο γρήγορα καινοτομούμε τις διαδικασίες μας, δεν υπάρχει ανάγκη να είμαστε αμφότερα έξυπνοι και γρήγοροι στην ανάπτυξη της χωρητικότητας αερολιμένων και εναέριου χώρου».

Ο Alexandre de Juniac έκανε λόγο για αυξανόμενη συμφόρηση, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, σημειώνοντας παράλληλα ότι ταχέως αναπτυσσόμενες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Κόλπου και της Κίνας, αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα χωρητικότητας εναέριου χώρου.

“Φοβάμαι ότι μπορεί να ηγηθούμε μιας κρίσης υποδομών που θα επηρεάσει τους αεροπορικούς ταξιδιώτες”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο de Juniac.
“Η ανεπαρκής υποδομή επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία των επιβατών με τη μορφή των καθυστερήσεων των πτήσεων, των μεγαλύτερων διαδρομών και των αναποτελεσματικών προγράμματων”.

“Στη συνέχεια, υπάρχει το οικονομικό κόστος της απώλειας επιχειρηματικών ευκαιριών, απασχόλησης και κοινωνικής ανάπτυξης. Να θυμάστε, ότι οι αερομεταφορές είναι ένας κρίσιμος καταλύτης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, υποστηρίζοντας 63 εκατομμύρια θέσεις εργασίας και περίπου 2,7 τρισεκατ. δολ. οικονομικές επιπτώσεις”.

Σε ομιλία του στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Επιβατών στο Ντουμπάι, ο Alexandre de Juniac αναφέρθηκε στο σχέδιο που αναπτύσσει η ΙΑΤΑ μέσω του σχεδιασμού Simplifying the Business (StB)

Ειδικότερα, στο StB της ΙΑΤΑ περιλαμβάνονται:

• Smart Security, μια κοινή πρωτοβουλία με το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI) για να γίνουν τα σημεία ελέγχου ασφαλείας των αεροδρομίων πιο αποτελεσματικά και λιγότερο παρεμβατικά.

• Νέα Δυνατότητα Διανομής (NDC), η οποία θα αλλάξει τον τρόπο που οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές αεροπορικών ταξιδιών, επιτρέποντας τους ταξιδιωτικούς πράκτορες να έχουν πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες προς το παρόν μόνο στις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών, λόγω των περιορισμών της τεχνολογίας. Ήδη 26 αεροπορικές εταιρείες έχουν εφαρμόσει ένα μέρος του προτύπου NDC.

• Περιορισμός της γραφειοκρατίας.

• Αλληλεπίδραση σε πραγματικό χρόνο με στόχο να παρέχονται στους πελάτες αξιόπιστες, ακριβείς πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο από όλους τους παρόχους ταξιδιωτικών υπηρεσιών καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους.

• Μία Ταυτότητα -μια “ιδεώδης” ιδέα που θα επιτρέπει στον επιβάτη να επιβεβαιώνει την ταυτότητά του μόνο μία φορά, εξαλείφοντας τους επαναλαμβανόμενους ελέγχους ταυτότητας σε security, border control και gate.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *