ΠΟΤ: Η Αίγυπτος, η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή το 2017

ΠΟΤ: Η Αίγυπτος, η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή το 2017

0
egypt

Στον δεύτερο ταχύτερα αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό για φέτος αναδεικνύεται η Αίγυπτος, σημειώνοντας αύξηση στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις κατά 51%, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO).

Παρόλο που υπήρξαν απαγορεύσεις πτήσεων από τη Ρωσία και το Ηνωμένο Βασίλειο κατά το 2015, ο αριθμός των τουριστών που αφίχθησαν στην Αίγυπτο τη φετινή τουριστική περίοδο ήταν διπλάσιος, σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, η Παλαιστίνη βρίσκεται στη νούμερο ένα θέση, με τις διεθνείς τουριστικές ροές να καταγράφουν άνοδο κατά 57 %.

Εντούτοις, ο αυξανόμενος αριθμός τουριστών είναι πολύ χαμηλότερος σε σύγκριση με εκείνον κατά τη διάρκεια πριν την εξέγερση του 2011.

Μετά την Αίγυπτο, οι Βόρειες Μαριάνες Νήσοι, στον Ειρηνικό, ακολουθούν στην τρίτη θέση, με την Ισλανδία να έπεται στην τέταρτη. Η αύξηση κατά 35% στον τουρισμό της Ισλανδίας, αποδίδεται εν μέρει στο Game of Thrones, την παγκοσμίου φήμης τηλεοπτική σειρά. Επιπλέον, στο πλαίσιο μίας εκστρατείας μάρκετινγκ, η Ισλανδία άρχισε να προσφέρει ελεύθερες στάσεις σε τουρίστες που ταξιδεύουν μεταξύ Βόρειας Αμερικής και Ευρώπης.

Το Βιετνάμ είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη περιοχή για το 2017, ενώ η Τυνησία ολοκληρώνει την πρώτη πεντάδα της σχετικής κατάταξης.

Οι διεθνείς προορισμοί υποδέχθηκαν 369 εκατομμύρια τουρίστες στο πρώτο τρίμηνο του 2017. Αυτό δείχνει άνοδο 21 εκατομμυρίων τουριστών, 6% περισσότερους από την αντίστοιχη, περυσινή περίοδο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Βαρόμετρο Τουρισμού του UNWTO.

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ