Η ρωσική κυβέρνηση στηρίζει την VIM – AVIA

Η ρωσική κυβέρνηση στηρίζει την VIM – AVIA

Στροφή 180 μοιρών της ρωσικής κυβέρνησης, στήριξη από Aeroflot

0
VIM – AVIA russia

Στροφή 180 μοιρών στην υπόθεση της VIM-Avia και της διαφαινόμενης χρεωκοπίας της, καθώς η ρωσική κυβέρνηση προχώρησε σε στήριξη της εταιρίας, με τον πρόεδρο Πούτιν να βάλλει κατά του  υπουργού Μεταφορών και την Aeroflot να συνεισφέρει σημαντικά κεφάλαια για την λειτουργία της εταιρίας.

Πιο αναλυτικά, η εταιρία απέφυγε την απώλεια των αεροσκαφών της λόγω χρεών, αφού  συμφώνησε με τις εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης ότι όλα τα αεροσκάφη που λειτουργεί υπό όρους μίσθωσης θα παραμείνουν υπό τη διαχείριση της και δεν θα γίνει καμία ανάκληση, παρά την καθυστέρηση στις πληρωμές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, η διοίκηση της VIM-Avia πραγματοποίησε συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών αεροσκαφών (κυρίως μεγάλες ξένες εταιρείες, CitiBank, Veling, MCAP), οι οποίοι εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να την υποστηρίξουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Θεώρησαν το υποβληθέν σχέδιο για την έξοδο της εταιρίας από την κρίση ρεαλιστικό.

Ως αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, συμφωνήθηκε ότι όλα τα αεροσκάφη παραμένουν υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της VIM-Avia. Η απόφαση ελήφθη, παρά τις καθυστερήσεις πληρωμών. Επί του παρόντος, η VIM-Avia πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις προς το εξωτερικό και για σήμερα έχουν προγραμματιστεί περίπου 30 πτήσεις, ανέφερε πηγή της VIM-Avia.

Το βράδυ της 28ης Σεπτεμβρίου ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Arkady Dvorkovich επιβεβαίωσε την οδηγία προς την Aeroflot, η οποία προβλέπει τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της «VIM-Avia», με 1,8 δισεκατομμύρια ρούβλια στην VIM-Avia.

Την ίδια ημέρα, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ διέταξε την εκταμίευση 98 εκατομμυρίων ρούβλων από το αποθεματικό ταμείο της κυβέρνησης. για την πληρωμή του ανεφοδιασμού των αεροσκαφών «VIM-Avia», που πετούν στο εξωτερικό. Επίσης, μπορούν  να χρησσιμοποιηθούν για την πληρωμή «υποστήριξης αερολιμένων και εδάφους για πτήσεις» των γραμμών της VIM-Avia.

Την προηγούμενη ημέρα, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επέκρινε το έργο του επικεφαλής του Υπουργείου Μεταφορών, Maxim Sokolov, και του Αντιπροέδρου Αρκάντι Ντρίκοβιτς, ο οποίος επιβλέπει τα θέματα των αεροπορικών μεταφορών. Προειδοποίησε τον υπουργό για την αποτυχία της πολιτικής του και τόνισε ότι μαζί με τον Μεντβέντεφ θα αποφασίσουν για τη μελλοντική του πορεία.

Η αεροπορική εταιρεία «VIM-Avia» ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2002. Οι πρώτες πτήσεις που πραγματοποίησε ο αερομεταφορέας ήταν στην Ασία(Βιετνάμ, Κίνα, Ταϊλάνδη). Ο στόλος της αεροπορικής εταιρείας αποτελείται από τα Boeing 777-300, 777-200, 767-300, 757-200 και Airbus 319-111, 330-200.