wtm
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι Βρετανοί φοβούνται αύξηση τιμών στις διακοπές μετά το Brexit

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με νέες έρευνες που παρουσιάστηκαν στην εφετινή WTM, οι Βρετανοί ταξιδιώτες φοβούνται πολύ αύξηση στο κόστος των διακοπών τους, μετά το Brexit.

Περισσότεροι από τους μισούς (54%), από τους 1.000 που ρωτήθηκαν, δήλωσαν ότι ανησυχούν ιδιαίτερα για την επιδείνωση της συναλλαγματικής ισοτιμίας λίρας/ευρώ, ενώ παρόμοιο είναι το ποσοστό των ανθρώπων (52%) που ανησυχεί ότι οι διακοπές γενικά θα ακριβύνουν, με ένα 45% να ανησυχεί και για το κόστος των πτήσεων.

Ωστόσο, η Έκθεση της Βιομηχανίας Τουρισμού της WTM 2017 αποκαλύπτει επίσης μια σειρά από άλλες ανησυχίες – αποδεικνύοντας ότι πολλοί Βρετανοί ταξιδιώτες συνειδητοποιούν ότι η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει σοβαρές συνέπειες για ταξίδια στο εξωτερικό.

Περισσότεροι από ένας στους τρεις (38%) ανησυχούν για την απώλεια του δικαιώματος για δωρεάν κρατική υγειονομική περίθαλψη στην Ευρώπη και για το μέλλον της ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης υγείας.

Ακόμη, το ένα τρίτο (33%) ανησυχεί για τον αυξημένο κίνδυνο ουρών αναμονής στους ελέγχους διαβατηρίων.

Καθώς κανείς δεν γνωρίζει πώς θα “συμπεριφερθούν” οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες του Ην. Βασιλείου απ’ τη στιγμή που η Βρετανία δε θα ανήκει στην Ε.Ε, πολλοί φοβούνται ότι θα χάσουν τη δυνατότητα ελεύθερης περιαγωγής (roaming).

Μικρότερες αλλά εξίσου σημαντικές είναι οι ανησυχίες ενός εκ των έξι σχετικά με την απώλεια άλλων δικαιωμάτων των καταναλωτών που ισχύουν λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας – 17% φοβούνται ότι η προστασία των διακοπών θα επηρεαστεί, με το 16% να ανησυχεί για την απώλεια εγγυήσεων για καθυστερημένη πτήση και άρνηση επιβίβασης.

Ωστόσο, το 25% του δείγματος δεν είχε καμία ανησυχία για τις συνέπειες του Brexit στις μελλοντικές διακοπές του.

Ένας εκπρόσωπος της WTM δήλωσε: «Τα ευρήματά μας σχετικά με τις διακοπές την περίοδο του Brexit θα μπορούσαν να είναι μια ένδειξη για το πώς αισθάνεται η χώρα αυτή τη στιγμή. Οι μισοί Βρετανοί ανησυχούν για το κόστος, άλλοι έχουν κάποιες ανησυχίες και το ένα τέταρτο του πληθυσμού πιστεύει ότι το Brexit δεν θα έχει καμία επιρροή σε αυτούς. Όπως έχουν τα πράγματα, η βρετανική ταξιδιωτική βιομηχανία – εισερχόμενη και εξερχόμενη – πρέπει να έχει κάποια σαφήνεια από τους διαπραγματευτές μεταξύ άλλων γύρω από την προστασία των καταναλωτών, τον έλεγχο διαβατηρίων και τους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *