kalamata

Ξεκινά σήμερα Δευτέρα το 5ο Σχολείο Τουρισμού στην Καλαμάτα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Το 5ο Σχολείο Τουρισμού Back to Basics ανοίγει τη Δευτέρα τις πόρτες του στο ξενοδοχείο “Elite City Resort” στην Καλαμάτα, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν τις 500 από όλη την Ελλάδα, ενώ το 30% των συμμετεχόντων είναι εκπαιδευόμενοι οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει και τα προηγούμενα σεμινάρια του Σχολείου.

Η διαφορά αυτού του Σχολείου από τα προηγούμενα είναι ότι κάθε τάξη δεν θα έχει περισσότερα από 30 – 40 άτομα, τα οποία θα ασκούνται πάνω σε συγκεκριμένο αντικείμενο. Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του “Elite City Resort” Νίκος Μαλαπέτσας, στη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο ξενοδοχείο. Το πρόγραμμα ανέλυσε ο ένας εκ των δύο εμπνευστών του Σχολείου Τουρισμού, πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καλαμάτας Ανδρέας Ζαγάκος, ενώ για τη διοργάνωση που γίνεται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε και η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου.

Συνδιοργανωτές σε αυτό το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο τουρισμού και εστίασης είναι η Costa Navarino και το “Elite City Resort”.

Το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας τελεί υπό την εκπαιδευτική εποπτεία του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Ομίλου UNESCO Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

4.10 μ.μ. – 4.30 μ.μ. Προσέλευση – εγγραφές.

4.30 μ.μ. – 4.50 μ.μ. Επίσημη έναρξη – χαιρετισμοί.

4.50 μ.μ. – 5.10 μ.μ. Back to Basics, Κώστας Ανδριανόπουλος – Ανδρέας Ζαγάκος.

5.10 μ.μ. – 5.40 μ.μ. British tourism market* (ομιλία στα αγγλικά) Noel Josephides, A.B.T.A / Sunvil Holidays.

6.10 μ.μ. – 6.30 μ.μ. Πολιτιστικός τουρισμός, καθηγητής Κώστας Γουλιάμος, πρύτανης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

6.30 μ.μ. – 7 μ.μ. “Τα εν οίκω μη εν δήμω”… Ξεχάστε το! Ελενα Γκίκα, Costa Navarino.

7 μ.μ. – 7.10 μ.μ. Διάλειμμα.

7.10 μ.μ. – 7.30 μ.μ. Συνδέοντας τον τουρισμό με τους ανθρώπους του, Λία Ζαμπέτογλου, ΙΝΣΕΤΕ.

7.30 μ.μ. – 7.50 μ.μ. Στο μυαλό του Σκανδιναβού τουρίστα, Χρήστος Αμπράζης, TRAWELL.SE.

7.50 μ.μ. – 8.10 μ.μ. Digital τακτικές προβολής προορισμών σε επίπεδο B2B, Ιωάννης Γιαννακάκης, City Contact.

8.15 μ.μ. Παράθεση μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου.

 

Τρίτη 1 Νοεμβρίου – ΠΡΩΙΝΟ SESSION

9.10 π.μ. – 9.30 π.μ. Προσέλευση,

9.30 π.μ. – 9.50 π.μ. Αυτό που θέλουν οι τουρίστες, δρ. Σωτήρης Βαρελάς.

9.50 π.μ. – 10.10 π.μ. Metamorfosis to a leader, Βίκυ Κλήμη, Resilience&.

10.10 π.μ. – 11.10 π.μ. Grow Greek Tourism Online (Google). Τα 5 βασικά εργαλεία για μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία. Digital trends of hospitality for 2017, Στέλιος Ντουράκης, Online advisor – Γιάννης Γιαννάτος, Panadvert.

11.10 π.μ. – 11.40 π.μ. Διάλειμμα.

11.40 π.μ. – 12 μ. Never give up! Θοδωρής Σπηλιώτης, Esurvey.

12 μ. – 12:20 μ.μ. Φιλοξένησέ τους… Digital, Επαμεινώνδας Μιμίκος, Sunsoft – Νίκος Παπαδημητρίου, Sunsoft.

12.20 μ.μ. – 12.50 μ.μ. Αρχές εξυπηρέτησης πελατών, Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης.

12.50 μ.μ. – 1 μ.μ. Διάλειμμα.

1 μ.μ. – 1.20 μ.μ. OTA’s: Εχθρός ή φίλος; Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Hotel Genius.

1.20 μ.μ. – 1.40 μ.μ. Eco Hospitality – Η νέα εποχή, Γιώργος Νικολαΐδης, Hotel Division Cocomat.

Τρίτη 1 Νοεμβρίου – ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ SESSION

4.10 μ.μ. – 4.40 μ.μ. Προσέλευση.

4.40 μ.μ. – 5.20 μ.μ. Διαχείριση παραπόνων, Γιάννης Πρωτοπαπαδάκης.

5.20 μ.μ. – 5.50 μ.μ. Το ξενοδοχείο του μέλλοντος, Αριστοτέλης Γεωργίου, Cisco.

5.50 μ.μ. – 6.20 μ.μ. Snowbird tourism – Τουρισμός 3ης ηλικίας, Αννα Καλογεροπούλου, Papadopoulion House of Hospitality.

6.20 μ.μ. – 6.40 μ.μ. Διάλειμμα.

6.40 μ.μ. – 7.20 μ.μ. Γαστρονομικός τουρισμός, Χάρης Τζαννής, Fnl-guide I Yellow Athens.

7.20 μ.μ. – 8 μ.μ. Το νέο σύστημα κατάταξης τουριστικών καταλυμάτων, Τζούλια Καρβούνη, Cosmocert.

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

9.10 π.μ. – 9.30 π.μ. Προσέλευση.

9.30 π.μ. – 10.15 π.μ. Ελληνικό πρωινό, Γιώργος Πίττας, Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef Elite City Resort.

10.15 π.μ. – 10.45 π.μ. Με δύο φέτες ψωμί, Σταυριανή Ζερβακάκου, Κυρίμαι.

10.45 π.μ. – 11.10 π.μ. Η αλήθεια πίσω από τους αριθμούς – KPI’s στην εστίαση, Νίκος Παπαδημητρίου, Sunsoft.

11.10 π.μ. – 11.40 π.μ. Το στήσιμο του πιάτου, Χάρης Τζαννής, Fnl-guide I Yellow Athens – Στέλιος Μπαρμπέας, Executive Chef Elite City Resort.

11.40 π.μ. – 12 μ. Διάλειμμα.

12 μ. – 12.30 μ.μ. Η γουρνοπούλα αλλιώς! Πάρης Κωστόπουλος, διευθυντής Μαγειρικού Tμήματος ΙΙΕΚ Ορίζων.

12.30 μ.μ. – 12.50 μ.μ. Τα 6+1 θανάσιμα αμαρτήματα της μετάφρασης των μενού, Ιωάννης Παπαδόπουλος, ΚΔΒΜ Αριάδνη.

12.50 μ.μ. – 1.20 μ.μ. Πρότυπη συνταγή: Το εργαλείο! Παναγιώτης Κούρεντας, Costeasy.

1.20 μ.μ. – 1.40 μ.μ. Ανεπιθύμητες αντιδράσεις στα τρόφιμα – Τι οφείλουμε να γνωρίζουμε, Μαλβίνα Γεωργακά, bιολόγος – MSc Διατροφολόγος.

1.45 μ.μ. Λήξη εργασιών – Παράθεση μπουφέ με παραδοσιακά προϊόντα της Πελοποννήσου.

Workshops/Εργαστήρια

Τρίτη 1 Νοεμβρίου

9.30 π.μ. – 2 μ.μ. Εργαστήριο εστιατορικής τέχνης (workshop) για εργαζομένους και σπουδαστές.

Εστιατορική τέχνη – Τεχνικές σερβιρίσματος, Αθηνά Μπαλτά, διευθύντρια Τομέα Τουρισμού ΙΙΕΚ Ορίζων – Καλλιόπη Καβαλάρη, Costa Navarino.

Επικοινωνία – Διαχείριση παραπόνων – Upselling, Ελενα Γκίκα, Costa Navarino – Γιώργος Κουτσοκώστας, Costa Navarino.

Το service του κρασιού στο εστιατόριο, Γιώργος Λούκας, Genius In Gastronomy.

4 μ.μ. – 6.30 μ.μ.

Workshop μόνο για επαγγελματίες επισιτιστικού τομέα (ιδιοκτήτες).

4 μ.μ. – 5 μ.μ. Η οδύσσεια του εστιάτορα Ι (Επιλογή σερβιτόρου – βιωματική εκπαίδευση), Ελενα Γκίκα, Costa Navarino.

5 μ.μ. – 5.10 μ.μ. Διάλειμμα.

5.10 μ.μ. – 6 μ.μ. Η οδύσσεια του εστιάτορα ΙΙ (Διαχείριση λαθών – επιβράβευση), Ελενα Γκίκα, Costa Navarino.

6 μ.μ. – 6.30 μ.μ. Πόσο CostEasy τελικά; Παναγιώτης Κούρεντας, Costeasy.

ΠΗΓΗ:

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *