Ξεκινούν σύντομα από την Fraport οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ρόδου

Ξεκινούν σύντομα από την Fraport οι παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ρόδου

0
diagoras

Από τον νέο τερματικό σταθμό και το διάδρομο αποπροσγείωσης ξεκινά η Fraport τις παρεμβάσεις στο αεροδρόμιο Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ».

Αυτή τη στιγμή γίνονται οι απαιτούμενες μετρήσεις και σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι παρεμβάσεις και η κατασκευαστική δραστηριότητα θα γίνεται αντιληπτή στο επιβατικό κοινό, χωρίς ωστόσο να δημιουργείται όχληση. Όπως είχαν δεσμευθεί τα στελέχη της FRAPORT Greece κατά την ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου τον περασμένο Ιούλιο, λίγο πριν τη λήξη της σεζόν θα ξεκινήσουν τα έργα στο αεροδρόμιο, τα οποία και θα συνεχιστούν λίγο πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.
Σε ότι έχει να κάνει με τις παρεμβάσεις στον νέο τερματικό σταθμό, στην πτέρυγα δηλαδή απ’ όπου αναχωρούν οι επιβάτες των τσάρτερ, αυτές αφορούν στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων check in. Στόχος είναι η δημιουργία ενός αεροδρομίου με μοντέρνες υποδομές και υπηρεσίες που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών.
Θα εγκατασταθεί συγκεκριμένα ένα μοντέρνο σύστημα διαχείρισης αποσκευών που θα εξυπηρετεί απόλυτα τον επιβάτη, ο οποίος πλέον δεν θα υποχρεούνται να περνά ο ίδιος τις αποσκευές του από τα μηχανήματα xray. Η όλη διαδικασία θα εκτελείται πλέον αυτόματα, όπως σε όλα τα σύγχρονα αεροδρόμια της Ευρώπης με τον ταξιδιώτη να μην ταλαιπωρείται όπως πριν.

Παράλληλα με τον νέο τερματικό σταθμό, θα προχωρά η διαδικασία της αναδιοργάνωσης του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Στόχος είναι να αυξηθεί η χωρητικότητα του αεροδρομίου ώστε να μπορούν να φιλοξενούνται όσο το δυνατόν περισσότερα αεροσκάφη. Σε δεύτερο επίπεδο θα γίνει η συντήρηση του διαδρόμου αποπροσγείωσης, για την αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η καθίζηση που σημειώθηκε λίγες μέρες πριν και ήταν αιτία να κλείσει για λίγη ώρα το αεροδρόμιο και να μην εκτελούνται πτήσεις.
Εξυπακούεται ότι θα γίνονται οι απαιτούμενες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα ανάλογα με τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Τα κύρια κατασκευαστικά έργα περιορίζονται ωστόσο στο νέο τερματικό σταθμό και στο διάδρομο αποπροσγείωσης. Σημειώνεται ότι συνολικά την επόμενη τετραετία η Fraport θα επενδύσει 400 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη και των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των οποίων έχει αναλάβει τη διαχείριση.

Αύξηση της κίνησης

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι φέτος καταγράφεται σημαντική αύξηση στη διακίνηση επιβατών μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου. Συγκεκριμένα στο πρώτο εννιάμηνο του 2016 διακινήθηκαν μέσω του ΔΙΑΓΟΡΑΣ 4,35 εκατ. επιβάτες. Στο ίδιο χρονικό διάστημα του 2017 διακινήθηκαν μέσω του αεροδρομίου της Ρόδου 4,6 εκατ. επιβάτες. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη οι τουριστικές αφίξεις ήταν αυξημένες κατά 6,9%. Από τους 810.651 επιβάτες που διακινήθηκαν μέσω του ΔΙΑΓΟΡΑΣ το 2016, τον Σεπτέμβριο του 2017 διακινήθηκαν 866.588. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο της Ρόδου ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016 συνολικά 5456 και φέτος 5726. Η πρώτη περίοδος διαχείρισης του αεροδρομίου από τη Fraport Greece ήταν επιτυχής με την κοινοπραξία να θέτει μεγαλύτερους στόχους για το 2018.