-10% οι προκρατήσεις σε Ρόδο

-10% οι προκρατήσεις σε Ρόδο

matsigos
ksd photo

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, διοργάνωσε την 3η χειμερινή συνάντηση του στο Ξενοδοχείο Semiramis στην πόλη της Ρόδου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου.
Καθώς ήταν η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονιά, έγινε σύντομος απολογισμός από τον πρόεδρο Γεώργιο Ματσίγκο για την εξέλιξη των κρατήσεων, τις τάσεις των αγορών αλλά και τον προγραμματισμό δράσεων του Συλλόγου για το αμέσως επόμενο διάστημα, οι οποίες περιλαμβάνουν εκτός από την κοπή της βασιλόπιτας, επιμορφωτικό σεμινάριο για τα μέλη τους Συλλόγου, καθώς και του θέματος προβολής και διαφήμισης του προορισμού το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα.
Έγινε εκτενής συζήτηση για την κάμψη των προκρατήσεων ειδικά σε συγκεκριμένες αγορές όπως Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Πολωνία και Αυστρία, συγκεντρωτικά δε η κίνηση είναι περίπου 10% μειωμένη για την Ρόδο.
Η μόνη αγορά που κινείται ικανοποιητικά μέχρι στιγμής είναι η Αγγλική.
Τονίστηκε η ανάγκη για άμεση προβολή και διαφήμιση της Ρόδου, διότι η μείωση παρατηρείται μόνο στην Ρόδο ενώ η Κρήτη, η Χαλκιδική και η Κέρκυρα έχουν αύξηση κρατήσεων, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι επηρέασε η αύξηση των τιμών, λόγω κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Αναφορά έγινε και σε θέματα απασχόλησης προσωπικού για την νέα σαιζόν.
Ο ΣΔΞΡ όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος κόβει την βασιλόπιτα του στις 29.01.16, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο Σεμίραμις, με σκοπό να ενώσει όλους τους τουριστικούς φορείς, τις επαγγελματικές οργανώσεις, τους δημοσιογράφους αλλά και τους φίλους του Συλλόγου, ανταλλάζοντας ευχές και συζητώντας για τα τουριστικά δρώμενα του τόπου μας.
Μετά από τις ομιλίες και ευχές θα ακολουθήσει πλούσιος μπουφές και ποτό προσφορά του Συλλόγου προς όλους τους προσκεκλημένους.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ