13 Ισπανικές εταιρείες προσυπογράφουν τον Αειφόρο Τουρισμό

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Οι Στόχοι Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs), που περιλαμβάνουν τον Τουρισμό ως ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης -οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής- απαρτίζουν τη νέα παγκόσμια ατζέντα για ένα πιο δίκαιο και ισότιμο κόσμο ο οποίος, ταυτόχρονα, εξοικονομεί φυσικούς πόρους. Η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στη διαδικασία αυτή είναι ουσιώδης και έχει αναγνωριστεί ως το κλειδί για την εφαρμογή της νέας ατζέντας του 2030.

«Είμαστε μάρτυρες μια κρίσιμης στιγμής για την εδραίωση ενός τουρισμού που θα είναι πιο βιώσιμος και πιο φιλικός προς το περιβάλλον και τις τοπικές κουλτούρες, διότι σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει το Διεθνές Έτος Αειφόρου Τουριστικής Ανάπτυξης, το 2017, ένα άνευ προηγουμένου ορόσημο όπου η συμμετοχή και δέσμευση του ιδιωτικού τομέα αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Taleb Rifai.

sustainable-tourismΗ συμμετοχή των 13 Ισπανικών επιχειρήσεων στη συμφωνία μεταξύ του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και του Ισπανικού Δικτύου Global Compact συνίσταται στην εφαρμογή μιας σειράς πρωτοβουλιών σε σχέση με την εταιρική κοινωνική ευθύνη που θα καταγράφεται σε ειδικό διαδικτυακό τόπο, όπου θα παρουσιάζονται οι καλές πρακτικές. Επιπλέον, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών αυτών έχουν υπογράψει επιστολές δέσμευσης με τις αρχές του Παγκόσμιου Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό και τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου, που έχουν να κάνουν με ζητήματα όπως η ποιότητα της απασχόλησης, οι τοπικές επιπτώσεις των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, η καινοτομία, η εκπαίδευση, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η υγεία.

sustainable-tourism«Η πρωτοβουλία αυτή είναι πρωτοποριακή όχι μόνο λόγω της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ατζέντα του 2030, αλλά και λόγω της ανάγκης να συμμετάσχουν βασικοί φορείς του τομέα στην επίτευξη υπεύθυνου και βιώσιμου Τουρισμού. Η ανταπόκριση σε μια πρόκληση με τέτοια χαρακτηριστικά στην τρίτη πιο επισκέψιμη χώρα του κόσμου παρέχει ενδιαφέρουσες δυνατότητες για την αναπαραγωγή του έργου αυτού σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Ángel Pes, Πρόεδρος του Ισπανικού Δικτύου Global Compact.

sustainable-tourismΟι εταιρείες που αποτελούν μέρος της ομάδας εργασίας που πραγματοποίησε τις δράσεις του έργου είναι οι εξής: Europa Mundo Vacaciones S.L., Formagrupo, Fuerte Hoteles S.L., Iberia, Ilunion Hotels (Group Ilunion S.A.), Minube, NH Hotel Group S.A., Ostelea, School of Tourism & Hospitality, Port Aventura, RENFE, Segittur, Tarannà Viajes con Sentido, and Viajes El Corte Ingles (El Corte Ingles S.A.).

πηγή: http://www.travelandtourworld.com

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *