Πολλές νέες πτήσεις από Γερμανία, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο δρομολογεί η Ellinair

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΗ

Στην προσθήκη περισσότερων πτήσεων μεγάλων αποστάσεων, αλλά και περιφερειακών προς και από τη Γερμανία γι’ αυτό το Kαλοκαίρι και την προσεχή χειμερινή περίοδο, προχώρησαν γερμανικές αεροπορικές εταιρίες και διεθνείς αερομεταφορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ellinair θα ξεκινήσει πτήσεις τον Μάιο, από εννέα αεροδρόμια της Γερμανίας προς τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, στην Κρήτη.

Η ελληνική αεροπορική εταιρία τσάρτερ εκτελεί, ήδη, πτήσεις προς την Ελλάδα από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Air Berlin επεκτείνει την πτητική της παρουσία σε Καραϊβική και ΗΠΑ τον χειμώνα 2016/17, ενώ μειώνει σε επτά την εβδομάδα τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Μόναχο και θα επικεντρωθεί αντ’ αυτού σε δύο διηπειρωτικούς κόμβους, στο Ντίσελντορφ και το Βερολίνο. Παράλληλα, η Air Berlin θα αυξήσει τις πτήσεις της από το Βερολίνο προς τις ΗΠΑ, με μια ακόμη, την έβδομη εβδομαδιαία πτήση προς Νέα Υόρκη, μια πέμπτη προς Σικάγο και τέσσερις πτήσεις προς Μαϊάμι, ενώ θα επαναλαμβάνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου πτήσεις από το Ντίσελντορφ προς το Λος Άντζελες.

Ακόμη, από το Ντίσελντορφ, η εταιρία, θα εκτελεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Κανκούν και τέσσερις προς Πούντα Κάνα και από το Βερολίνο (Tegel) τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Πούντα Κάνα. Με δύο πτήσεις προς Πουέρτο Πλάτα, η Air Berlin θα λειτουργεί εννέα εβδομαδιαίες πτήσεις συνολικά προς τη Δομινικανή Δημοκρατία. Επιπλέον, η εταιρία θα εκτελεί τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς Βαραδέρο και δύο προς Αβάνα, αυξάνοντας έτσι την πτητική της παρουσία στην Κούβα, από τέσσερις πτήσεις σε πέντε την εβδομάδα και δύο πτήσεις προς Κουρακάο.

Ξεχωριστά, η Air Berlin έχει ξεκινήσει πτήσεις κοινού κωδικού με τη ρωσική αεροπορική εταιρία S7, από το Βερολίνο προς τη Μόσχα.

Η Air Berlin έχει προσθέσει επίσης, μια τρίτη καθημερινή πτήση μεταξύ Βερολίνου και Βουδαπέστης.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλός της Condor, η παλαιότερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας, η οποία δραστηριοποιείται στα ταξίδια αναψυχής, γιορτάζει την επέτειο έναρξής της το 1956, με ποικίλες δραστηριότητες μέσα στο τρέχον έτος. Ακόμη, στον στόλο της για το καλοκαίρι θα ενταχθούν τρία Β 767-300ERs, προκειμένου η εταιρία να λειτουργήσει νέα δρομολόγια προς Όστιν (Τέξας) και Μαρτινίκα και να αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεών της προς άλλους προορισμούς.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας BMI Regional έχει εμβαθύνει τη συνεργασία του με τον πρώην κάτοχο της Lufthansa σε διάφορα περιφερειακά δρομολόγια. Ο ανεξάρτητος αερομεταφορέας λειτουργεί με τη Lufthansa πτήσεις κοινού κωδικού από Μόναχο προς Σαουθάμπτον, Norrköping, Μπέργκαμο και Ρόστοκ, καθώς και τέσσερις πτήσεις από τις Βρυξέλλες και δύο από τη Φρανκφούρτη.

Ο εμπορικός διευθυντής του BMI, Jochen Schnadt, τόνισε ότι ο αερομεταφορέας χειρίζεται τις δικές του πωλήσεις και εξήγησε ότι ο BMI Regional επικεντρώνεται σε διαδρομές με μια καλή ισορροπία μεταξύ των επιβατών που ταξιδεύουν για αναψυχή και εκείνους που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, παρέχοντας ελκυστικές ώρες πτήσεων και αντίστοιχους ναύλους.

Μεταξύ των διεθνών μεταφορέων, η American Airlines θα επαναλάβει τις εποχιακές καθημερινές πτήσεις της από το Ντίσελντορφ προς το Σικάγο, από τις 13 Μαΐου, προσφέροντας πτήσεις που συνδέουν τον κόμβο της με 120 προορισμούς στην Αμερική. Ο αερομεταφορέας θα δραστηριοποιείται στη γραμμή με ένα επανασχεδιασμένο B767-300ER, το οποίο θα περιλαμβάνει 26 κλίνες στην business class.

Ο Βρετανικός αερομεταφορέας Virgin Atlantic συνεργάζεται με τον περιφερειακό αερομεταφορέα Flybe σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων από το Gatwick, το Μάντσεστερ και τη Γλασκώβη. Οι Γερμανοί πελάτες μπορούν πλέον να πετούν από το Ντίσελντορφ και το Ανόβερο με Flybe στο Μάντσεστερ και να μετεπιβιβάζονται σε αεροσκάφη της Virgin με τελικό τους προορισμό διάφορες περιοχές της Βόρειας Αμερικής.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *