15 χρόνια «Ελ. Βενιζέλος»

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τα 15 χρόνια λειτουργίας του συμπλήρωσε στις 28 Μαρτίου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε μια επιτυχημένη διαδρομή με σημαντικές στιγμές και προκλήσεις, οι επιδόσεις, αλλά και η εξωστρέφεια και η καινοτομία του αεροδρομίου της Αθήνας αναγνωρίσθηκαν διεθνώς.
Η τελευταία πενταετία, η οποία χαρακτηρίσθηκε από σειρά εξελίξεων και μεταβολών για τον παγκόσμιο κλάδο των αερομεταφορών αλλά και από τη βαθύτατη κρίση της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση μέχρι σήμερα για το αεροδρόμιο, που επιδεικνύοντας αντοχή και συνεπή στρατηγική, πέρασε, από μια αρνητική πορεία το 2011 στο έτος-ρεκόρ 2015, την πλέον επιτυχημένη χρονιά για την επιβατική κίνηση, με 18,1 εκ. επιβάτες.

aia_15_yearsΠέρα από το συμβολισμό και το πλήθος των αριθμών και των στατιστικών της 15ετίας, οι ειδικές δράσεις της επετειακής χρονιάς 2016 είναι ουσιαστικές και επικεντρωμένες:

 • στην κοινωνία που δοκιμάζεται,
 • αλλά και στην Αθήνα που διατηρεί μέχρι σήμερα την ισχυρή δυναμική των τελευταίων ετών με στόχο να παραμείνει ένας δημοφιλής και αγαπημένος προορισμός και, βεβαίως,
 • στους επισκέπτες της πόλης

2016 – Για την Κοινωνία

Σε συνέχεια της διαχρονικής συνεισφοράς του με προγράμματα εταιρικής ευθύνης, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επισφραγίζει το 2016 την έμπρακτη στήριξή του προς την κοινωνία από την έναρξη της λειτουργίας του, με δράσεις ουσιαστικής αξίας με επίκεντρο το παιδί και την απασχόληση:

 • Με περισσότερο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη να στηρίξει την τοπική κοινωνία, ο ΔΑΑ συνεργάζεται φέτος με το Ινστιτούτο Prolepsis, έναν εξαιρετικά σημαντικό φορέα, για την παροχή σίτισης σε δημόσια σχολεία της περιοχής.
 • Στο πλαίσιο της διαχρονικής συνεργασίας του με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο ΔΑΑ συνεχίζει την αρωγή του προς τα παιδιά και, επιπλέον, συνδιοργανώνει τον Μάιο – μαζί με το «Χαμόγελο» και την DHL – το πρώτο φιλανθρωπικό Plane Pull στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο της Αθήνας.
 • Στηρίζοντας την απασχόληση, θα ανακοινωθεί σύντομα από τον ΔΑΑ ειδικό πρόγραμμα για άνεργους νέους

2016 – Για την Αθήνα και τους επισκέπτες της

 • “Speak Aθenian. Be an AΘenian.” – Η διαδραστική καμπάνια για την πόλη, σε συνεργασία με την Marketing Greece, αποτελεί μία από τις βασικές ενέργειες του ΔΑΑ για την πόλη, την προώθησή της και την ανάδειξη της ιστορικής αλλά και της σύγχρονης προσωπικότητάς της. Η καμπάνια συνεχίζεται και σύντομα θα «ζωντανέψει» την αθηναϊκή ταυτότητα τόσο στους χώρους του αεροδρομίου όσο και στην πόλη.
 • “Fly Me to the Moon” – το πολιτιστικό πρόγραμμα συνεχίζεται στο αεροδρόμιο καθόλη τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς, με εκδηλώσεις-έκπληξη για τους ταξιδιώτες
 • Στο προσωπικό υποδοχής στον αεροσταθμό, προστίθεται ένας νέος συνεργάτης ..και φίλος: ο «Φίλος ο Αθηναίος» (“Philos the Athenian”), φιλόξενος και Αθηναίος, θα είναι η μασκότ του αεροδρομίου της Αθήνας, ένα έξτρα χαμόγελο στην ταξιδιωτική εμπειρία!

Για τα 15 χρόνια του αεροδρομίου, ο CEO του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, δήλωσε:

«Συμπληρώνοντας τα 15 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου μας, αφήνουμε πίσω μας μια διαδρομή γεμάτη από σημαντικές στιγμές και εμπειρίες, από την ανάπτυξη και το πέρασμα στην εφηβεία ως την ωρίμανση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, μιας υποδομής αλλά κυρίως μιας επιχειρησιακής και επιχειρηματικής κοινότητας 300 φορέων και επιχειρήσεων και 14.000 εργαζομένων, που σύντομα απέδειξε πως είναι ένα σημαντικό  παραγωγικό κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, με ουσιαστικά οφέλη για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα, τον τουρισμό και την κοινωνία, σε εθνική αλλά και τοπική κλίμακα.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, ανέπτυξαν δύο κυρίως χαρακτηριστικά στην αεροδρομιακή κοινότητα. Το πρώτο είναι η προσαρμοστικότητα σε συνθήκες που συνεχώς αλλάζουν και το δεύτερο η συνεργασία. Αυτά είναι τα εφόδια που μας επέτρεψαν να ανταποκρινόμαστε σε σημαντικές προκλήσεις, συνολικά στα 15 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου, αλλά και ιδιαίτερα δυναμικά κατά την τελευταία πενταετία.

Γιορτάζουμε τα 15 χρόνια σε μία περίοδο που, παρά τις δυσκολίες στη χώρα, τα μηνύματα και οι προοπτικές για το αεροδρόμιο της Αθήνας παραμένουν καταρχάς ιδιαίτερα θετικά. Η επιτυχία είναι πάντα αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς, συλλογικής προσπάθειας και προσήλωσης σε κοινούς στόχους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συναδέλφους και όλους τους εργαζόμενους και τους συνεργάτες μας στην αεροδρομιακή κοινότητα της Αθήνας, για την αφοσίωση και τη συμβολή τους

Τα highlights!!!

ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ..

Ιούλιος 1996                     Έναρξη κατασκευής

5 Σεπτεμβρίου 1996          Τελετή θεμελίωσης Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από τον Πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη

Σεπτέμβριος 2000             Ολοκλήρωση εργασιών στο εξαιρετικά σύντομο διάστημα των 51 μηνών – 5 μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα (Οκτώβριος 2000 – Φεβρουάριος 2001: 5μηνη περίοδος δοκιμαστικής λειτουργίας )

Φεβρουάριος 2001            Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών πιστοποιείται σύμφωνα με το διεθνές περιβαλλοντικό πρότυπο EN ISO 14001 για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισής του – το πρώτο αεροδρόμιο στον κόσμο που πιστοποιείται πριν από την έναρξη της λειτουργίας του

15-28 Μαρτίου 2001         Μετεγκατάσταση: μεταφορά από το αεροδρόμιο του Ελληνικού

20-21 Μαρτίου 2001         Πρώτη γνωριμία με το Αεροδρόμιο: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό, πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας.

20-21 Μαρτίου 2001         Πρώτη γνωριμία με το Αεροδρόμιο: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό, πριν από την επίσημη έναρξη λειτουργίας.

27 Μαρτίου 2001              Τελετή έναρξης λειτουργίας: Εγκαίνια του Αεροδρομίου από τον Πρωθυπουργό, Κ. Σημίτη, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κ. Στεφανόπουλου

Η «ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ»!
1ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

28 Μαρτίου 2001               Η πρώτη άφιξη: Η άφιξη της πτήσης 424 της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το Μόντρεαλ στις 14:59 της 28ης Μαρτίου σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

29 Μαρτίου 2001               Η πρώτη αναχώρηση: Στις 06:00 το πρωί της 29ης Μαρτίου, το Αεροδρόμιο μπαίνει σε πλήρη λειτουργία με την πρώτη αναχώρηση της πτήσης 1572 της KLM προς Άμστερνταμ, οριοθετώντας τη διακοπή όλων των εμπορικών πτήσεων από το Αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Οκτώβριος 2001                Ο ΔΑΑ είναι το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που μειώνει τις χρεώσεις του μετά την κρίση της 11ης Σεπτεμβρίου.

2ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

Ιανουάριος 2002               Εφαρμογή νέου έκτακτου προγράμματος υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών

Ιανουάριος 2002               Το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, πρωτόγνωρα για την περιοχή της Αττικής.

Φεβρουάριος 2002            Μια πρωτοποριακή υπηρεσία στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Ο «Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» (έχει υποδεχθεί μέχρι σήμερα περίπου 40.000 μικρούς επιβάτες)

Μάρτιος 2002                    Τα πρώτα γενέθλια του αεροδρομίου: Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμπληρώνει τον πρώτο χρόνο  λειτουργίας του,  έχοντας εξυπηρετήσει 12,2 εκατομμύρια επιβάτες και 170.000 πτήσεις.

Ιούνιος 2002                     Ανάμεσα στα κορυφαία αεροδρόμια του κόσμου από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του: Για το 2001, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατακτά τη 2η  θέση σε πανευρωπαϊκό και την 3η θέση σε παγκόσμιο επίπεδο για τη «Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών», ανάμεσα σε αεροδρόμια με μέγιστη επιβατική κίνηση μέχρι 15 εκ. επιβάτες το χρόνο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας ανεξάρτητης έρευνας της Παγκόσμιας Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ).

Ιούλιος 2002                     «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» – Εγκαινιάζεται μόνιμη έκθεση στο αεροδρόμιο αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα πολιτικό. 

Sεπτέμβριος 2002             Η μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση ανάπτυξης αεροπορικών δρομολογίων, το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών ROUTES 2002” πραγματοποιείται – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – με οικοδεσπότη και επίσημο χορηγό το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.  Στο πλαίσιο του θεσμού των βραβείων μάρκετινγκ,  ο Αερολιμένας τιμάται στην κατηγορία 5-15 εκατομμυρίων επιβατών, καθώς και με ειδικό τιμητικό βραβείο για την αποτελεσματική προσπάθεια του τομέα μάρκετινγκ από την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου.

Δεκέμβριος 2002               Πρωτοποριακές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας: Ο ΔΑΑ προσφέρει στο επιβατικό κοινό και τους επισκέπτες του την Yπηρεσία Ασύρματης Πρόσβασης Διαδικτύου (Wireless Internet Zone/WIZ), την πρώτη εφαρμογή ασύρματης πρόσβασης Διαδικτύου για το κοινό στην Ελλάδα.
Δεκέμβριος 2002               Ο Αερολιμένας αποχαιρετά το 2002, έχοντας υποδεχθεί 160.000 πτήσεις και 11,8 εκατομμύρια επιβάτες.

3ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1οι ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Φεβρουάριος 2003            Εγκαινιάζεται το «Κέντρο Περιβαλλοντικής Πληροφόρησης» στον Κεντρικό Αεροσταθμό. 

9 Μαρτίου 2003                 Επιτυχής κατάληξη αεροπειρατείας σε αεροσκάφος των Τουρκικών Αερογραμμών στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Απρίλιος 2003                   Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα (15-17 Απριλίου) – Ο Αερολιμένας υποδέχεται τους Αρχηγούς Κρατών της Ε.Ε.

Ιούνιος 2003                     Παγκόσμια πρωτιά για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Το επιβατικό κοινό αναδεικνύει το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο στην κατηγορία του για το 2002, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έρευνας της IATAGlobal Airport Monitor“.

Ιούνιος 2003                     Βραβείο Eagle 2003 από την ΙΑΤΑ: Σε ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του ΔΑΑ στον κλάδο των αερομεταφορών και της υποστήριξης προς τις αεροπορικές εταιρείες, η Παγκόσμια Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) απονέμει στο ΔΑΑ το τιμητικό βραβείο για το πρόγραμμα υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών.

Ιούνιος 2003                     Ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων 2002: Καταγράφοντας κέρδη προ φόρων € 14,3 εκ. το 2002, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι ένα κερδοφόρο αεροδρόμιο ήδη από το δεύτερο χρόνο λειτουργίας του.

 

Ιούνιος 2003                     Εγκαινιάζεται το «Μουσείο» του Αεροδρομίου (Έκθεση Αρχαιολογικών Ευρημάτων Περιοχής Αεροδρομίου), από τους Υπουργούς Πολιτισμού και Μεταφορών, Ε. Βενιζέλο και Χρ. Βερελή.

 Δεκέμβριος 2003               Το καινοτόμο επιχειρηματικό σχήμα και η επιτυχημένη πορεία του, χαρίζουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αεροδρομίου της Χρονιάς 2004 (European Airport of the Year 2004”), στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού του βρετανικού Ινστιτούτου Διοίκησης Μεταφορών (Institute of Transport Management / ITM).

2004: Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΗΝΑ 2004»

Φεβρουάριος 2004            Έναρξη λειτουργίας του Αγωγού Αεροπορικού Καυσίμου του Αερολιμένα Αθηνών: Η Εταιρία Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε. (Ε.Α.Κ.Α.Α.) ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Αγωγού, που συνδέει απευθείας τα Διυλιστήρια Ασπροπύργου με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Φεβρουάριος 2004            Ο Αερολιμένας αντιμετωπίζει για 2η φορά ακραία καιρικά φαινόμενα.

Απρίλιος 2004                   Ανάπτυξη Ακίνητης Περιουσίας: Τα εγκαίνια του καταστήματος ΙΚΕΑ στο Αεροδρόμιο (25.500 τ.μ.) σηματοδοτούν την ολοκλήρωση του πρώτου μεγάλου έργου στο Εμπορικό Πάρκο του Αεροδρομίου.

2 Ιουνίου 2004                  Το αεροδρόμιο αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα, που ξεκινά για το ταξίδι των 5 ηπείρων.

5 Ιουλίου 2004                  EURO 2004: Άφιξη από την Πορτογαλία! Το αεροδρόμιο υποδέχεται με ενθουσιασμό τη θριαμβεύτρια Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου!

Ιούλιος 2004                     Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε «ολυμπιακή λειτουργία» – Από τις 12 Ιουλίου  και ως τις 2 Αυγούστου 2004, ο Αερολιμένας Αθηνών έχει ήδη υποδεχθεί περισσότερα από 2.800 μέλη της Ολυμπιακής Οικογένειας. Οι αφίξεις μελών της Ολυμπιακής Οικογένειας κορυφώνονται κατά την περίοδο από 8 έως 12 Αυγούστου.

12-13 Αυγούστου 2004    Το αεροδρόμιο υποδέχεται 35 αρχηγούς κρατών, που φθάνουν στην Αθήνα για την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

30 Αυγούστου 2004         Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στις απαιτήσεις της περιόδου των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποκορύφωμα την 30η Αυγούστου 2004, την ημέρα που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη πρόκληση για το αεροδρόμιο της Αθήνας.
Αναλυτικά, τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου, ιστορικά ρεκόρ σημειώθηκαν στην εξυπηρέτηση πτήσεων, στην επιβατική κίνηση, στη διαχείριση αποσκευών και στη χρονική ακρίβεια των πτήσεων, με:

 • 856 κινήσεις αεροσκαφών
 • 56 κινήσεις αεροσκαφών ανά ώρα (1 κίνηση ανά 1,1 λεπτό)
 • ρεκόρ ακρίβειας πτήσεων (85% των πτήσεων εκτελέσθηκαν στην ώρα τους)
 • 000 επιβάτες συνολικά / 43.361 αναχωρούντες επιβάτες
 • 50.000 αποσκευές

Σεπτέμβριος 2004          Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υποδέχεται την Παραολυμπιακή Οικογένεια. Έως το τέλος των Αγώνων, ο Αερολιμένας προσφέρει άριστη εξυπηρέτηση και άνετη διακίνηση των ταξιδιωτών, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή συμβολή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Οκτώβριος 2004             Βραβεία AETRA (πρώην βραβεία ΙΑΤΑ) – Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών 2o αεροδρόμιο στην Ευρώπη / 2ο στον κόσμο για το 2003  

Νοέμβριος 2004              Βραβείο GreenLight για την ενεργειακή & περιβαλλοντική συμβολή του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, από τη Διεύθυνση Ενέργειας & Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Ο ΔΑΑ ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που τιμήθηκε με το βραβείο GreenLight της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεκέμβριος 2004            Ο ΔΑΑ ανακοινώνει μηδενικές αυξήσεις στις χρεώσεις αεροδρομίου και νέο πακέτο αναπτυξιακών κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες για το 2005.

Δεκέμβριος 2004            2004 – Χρονιά ρεκόρ και διακρίσεων για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών: Αύξηση 11,5% στην επιβατική κίνηση σε σχέση με το 2003,  με 13,7 εκατομμύρια επιβάτες (η υψηλότερη επιβατική κίνηση που είχε ποτέ καταγραφεί στην Αθήνα) και ιστορικό ρεκόρ πτήσεων, με 191.000 κινήσεις αεροσκαφών (+12,3%). Παράλληλα, ο όγκος των εμπορευμάτων σημείωσε αύξηση 8,4%, φθάνοντας στους 119.000 τόνους.

5ος ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Ο ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΡΕΚΟΡ»

Φεβρουάριος 2005         Ο ΔΑΑ βραβεύει τις αεροπορικές εταιρείες που διέγραψαν την πιο επιτυχημένη αναπτυξιακή πορεία μέσα στο 2004, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών ως το 2ο ταχύτερα αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο στην Ευρώπη για το 2004. Τα βραβεία απονέμονται στο πλαίσιο του 5ου Συνεδρίου Μάρκετινγκ Αεροπορικών Εταιρειών, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Αεροδρομίου.

Μάιος 2005                     Άφιξη από Κίεβο: Υποδοχή της νικήτριας Ελληνικής Αποστολής της Eurovision!  

 2 Ιουνίου 2005               Με το βραβείο AETRA 2ο αεροδρόμιο στον κόσμο στην κατηγορία «Συνολική Ικανοποίηση Επιβατών» επισφραγίζει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών την παρουσία του στο 1ο Συνέδριο του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI) για την Ποιότητα των Αεροδρομιακών Υπηρεσιών (Κουάλα Λουμπούρ, 1 – 2 Ιουνίου, 2005), κερδίζοντας για 4η συνεχή χρονιά την αναγνώριση των επιβατών για την παροχή άριστων υπηρεσιών και επιβραβεύοντας την αποτελεσματικότητα του Αεροδρομίου της Αθήνας κατά την απαιτητική χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων.

13 Ιουνίου 2005             Ο Αερολιμένας τιμάται στο Παρίσι με μια ακόμη ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διάκριση, το Βραβείο Aerospace Industry Awards 2005″ στην κατηγορία “Υποδομές & Περιβάλλον”, στο πλαίσιο του 46ου Paris Air Show, της μεγαλύτερης έκθεσης του αεροπορικού χώρου παγκοσμίως (Αεροδρόμιο Le Bourget-Παρίσι, 13-19 Ιουνίου). Το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύεται για την επιχειρησιακή αριστεία που επέδειξε κατά την περίοδο των Ολυμπιακών & Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ιούνιος 2005                  Η δυναμική παρουσία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στη 15η  Ετήσια Συνέλευσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International / ACI Europe),επισφραγίζεται με την απονομή στον Αερολιμένα του Best Airport Award από το Συμβούλιο, για τις επιδόσεις του ΔΑΑ κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ιούνιος 2005                  Ο Αερολιμένας ανακοινώνει θετικά οικονομικά για τρίτη συνεχή χρονιά (2004).

Σεπτέμβριος 2005          Νέο τριετές πρόγραμμα υποστήριξηςO Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών μειώνει έως και 50% τις χρεώσεις του για διεθνείς εμπορευματικές πτήσεις.

Σεπτέμβριος 2005          Με μια νέα κορυφαία διεθνή διάκριση επιστρέφει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών «ROUTES», τη μεγαλύτερη παγκόσμια ετήσια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών (Κοπεγχάγη, 26.10). Ο Αερολιμένας τιμάται από τη διεθνή αεροπορική κοινότητα με το «OAG Airport Marketing Award 2005», ως το κορυφαίο αεροδρόμιο παγκοσμίως στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών, για το πρόγραμμα υποστήριξης των αεροπορικών εταιρειών και τη συμβολή του στην ανάπτυξη νέων δρομολογίων.

27 Σεπτεμβρίου 2005     Άφιξη πρωταθλητών! Ο Αερολιμένας υποδέχεται την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ, θριαμβεύτρια του Eurobasket 2005, κατά την άφιξή της από το Βελιγράδι!

2 Οκτωβρίου 2005          Το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υποδέχεται το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου: Το ΑΝ225, μεγαλύτερο από το Αirbus A380 και το Boeing 747 – με συνολικό μήκος 84 μέτρων και εκπέτασμα πτερύγων 88,40 μέτρων – προσγειώθηκε στις 2 Οκτωβρίου 2005 στον ανατολικό διάδρομο του αεροδρομίου, εκτελώντας εμπορευματική πτήση.  

 εκέμβριος 2005            Με 14,3 εκ. επιβάτες, η κίνηση του 2005 ξεπερνά το «ολυμπιακό ρεκόρ» του 2004 – Σημαντική άνοδος 16% στις τουριστικές αφίξεις, σύμφωνα με ετήσια έρευνα. Καταρρίπτοντας το ρεκόρ της «ολυμπιακής χρονιάς», το 2005 κλείνει για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με 14,3 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση +4,5% σε σχέση με το 2004.  Βασικός συντελεστής στη συνολική αύξηση είναι η διεθνής κίνηση, που σημειώνει ένα ακόμη ρεκόρ για τον Αερολιμένα, ξεπερνώντας τους 9 εκ. επιβάτες (αύξηση +6,5% σε σχέση με το 2004).

2006 μια επετειακή χρονιά!

29 Μαρτίου 2010

Το αεροδρόμιο της Αθήνας συμπληρώνει τα 5 χρόνια λειτουργίας και καλεί επιβάτες, εργαζόμενους και τα μέλη της αεροδρομιακής κοινότητας να γιορτάσουν μαζί τα πρώτα 5 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

26 Απριλίου 2006

“World Press Photo” – Το αεροδρόμιο της Αθήνας έχει την τιμή να είναι το τρίτο σημείο στον κόσμο όπου εγκαινιάζεται για το 2006 η ετήσια παγκόσμια έκθεση με τις σημαντικότερες δημοσιογραφικές φωτογραφίες που σημάδεψαν τη χρονιά που πέρασε (2005)

Αναλαμβάνοντας τη χορηγία της κορυφαίας ετήσιας παγκόσμιας έκθεσης «World Press Photo», ο ΔΑΑ δίνει την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να παρακολουθήσει στην έκθεση για τα επόμενα 3 χρόνια.

27 Απριλίου 2006

Μια σημαντική διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας, αυτή τη φορά στον κλάδο των εμπορευματικών αερομεταφορών. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε με το 1ο Βραβείο Εμπορευματικών Αερομεταφορών 2006 στην κατηγορία 100 – 500.000 τόνων ετήσιας διακίνησης, στην τελετή απονομής των βραβείων «Cargo Airline of the Year», που οργανώνουν κάθε χρόνο το περιοδικό «Air Cargo News» και το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI).

24 Μαΐου 2006

Ο ΔΑΑ παρέχει -για πρώτη φορά στο διεθνή αεροδρομιακό χώρο- υπηρεσίες Triple Play μέσω τεχνολογίας WiMax, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών και των ευρυζωνικών εφαρμογών, ανέπτυξε σύνθετες υπηρεσίες Triple Play (ενιαίο δίκτυο δεδομένων, φωνής και τηλεοπτικού σήματος) μέσω WiMax, της πιο σύγχρονης τεχνολογίας ασύρματης μετάδοσης, μεγάλης εμβέλειας και υψηλών ταχυτήτων.

13 Ιουνίου 2006

Το Συνέδριο & η Έκθεση του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International  / ACI Europe) για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με αφορμή τη διπλή επέτειο των 5 ετών από την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και 10 ετών από τη σύσταση της Εταιρείας Αεροδρομίου, οι ετήσιες εκδηλώσεις της Γενικής Συνέλευσης, του Συνεδρίου & της Έκθεσης του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International/ACI Europe) πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Σεπτέμβριος 2006

Με το σύνθημα «Η ομάδα των ονείρων στην κορφή των 5 ηπείρων», το αεροδρόμιο της Αθήνας υποδέχεται τους παγκόσμιους δευτεραθλητές της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, οι οποίοι στα ημιτελικά κέρδισαν την “Dream Team” των ΗΠΑ, στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας.

4 Οκτωβρίου 2006

Διεθνής «πρωτιά» για το αεροδρόμιο.  Οι αεροπορικές εταιρείες, έδωσαν την «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην κορυφαία συνάντηση αεροπορικών εταιρειών-αεροδρομίων «ROUTES» (Ντουμπάι), με το βραβείο OAG Airport Marketing Award για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΔΑΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες, στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 10-25 εκ.

1 Νοεμβρίου 2006

Εφαρμογή στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών των νέων μέτρων ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις χειραποσκευές.  Τίθενται σε ισχύ σε όλα τα αεροδρόμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα νέα μέτρα ασφαλείας σχετικά με τη μεταφορά υγρών στις χειραποσκευές των επιβατών.

Δεκέμβριος 2006

Συμπληρώνοντας τα 5 χρόνια λειτουργίας το αεροδρόμιο της Αθήνας μπαίνει στην «οικογένεια» των μεγαλύτερων της Ευρώπης ξεπερνώντας τα 15 εκατομμύρια επιβάτες το 2006.

2007 ένας χρόνος με υψηλές επιδόσεις!

Μια χρονιά ρεκόρ! 16,5 εκατομμύρια επιβάτες – περισσότερες από 200.000 πτήσεις, εντυπωσιακή αύξηση 10%, η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής!

Μάρτιος 2007

Η Επιχειρηματική Μονάδα Συστημάτων Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίησή της σύμφωνα με το Πρότυπο ISO 9001:2000.

21-24 Μάιος 2007

Για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, οι ημέρες του Champions League δεν ήταν απλά μια περίοδος υψηλών επιχειρησιακών απαιτήσεων. Οι χιλιάδες φίλαθλοι που έφθασαν στο αεροδρόμιό μας, χάρισαν, με το κέφι και τη ζωντάνια τους, στιγμές χαράς και αθλητικού πνεύματος.  Ο τελικός ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μίλαν την Τετάρτη 23 Μαΐου εκτίναξαν την αδρεναλίνη και τα νούμερα στα ύψη! Νικητές της βραδιάς, οι Ιταλοί και το ανθρώπινο δυναμικό του αεροδρομίου που διαχειρίστηκε με επιτυχία 85.000 επιβάτες!

Κάποια επιπλέον εντυπωσιακά στοιχεία:

25% περισσότερη επιβάτες διακινήθηκαν σε μια μέρα σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η επιπλέον αυτή κίνηση δεν επηρέασε καθόλου τη διακίνηση των προγραμματισμένων πτήσεων και των 200.000 επιβατών της ημέρας εκείνης.

Οκτώβριος 2007

Κοντά στους κτηνοτρόφους της ορεινής Αρκαδίας που επλήγησαν σημαντικά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, βρέθηκαν οι άνθρωποι του αεροδρομίου της Αθήνας. Ως ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης, οι εργαζόμενοι της εταιρείας του αεροδρομίου συγκέντρωσαν χρήματα με προσωπικές εισφορές, καθώς και με τη βοήθεια της διοίκησης, και αγόρασαν 45 τόνοι επιλεγμένης ζωοτροφής τα οποία και μοιράσθηκαν σε επιλεγμένες περιοχές.  Παράλληλα, η Εταιρεία Αεροδρομίου συνεισέφερε ποσό 1 εκ. ευρώ στο Ειδικό Ταμείο Αρωγής Πυροπαθών.

Οκτώβριος 2007

Οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν για τρίτη συνεχή χρονιά διεθνή «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην κορυφαία ετήσια συνάντηση αεροπορικών εταιρειών-αεροδρομίων (13ο Συνέδριο «ROUTES», Στοκχόλμη). Με τον έπαινο ότι «το αεροδρόμιο της Αθήνας διατήρησε τη φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων», ο ΔΑΑ τιμήθηκε και φέτος με το 1ο βραβείο OAG Airport Marketing Award για το αναπτυξιακό πρόγραμμά του προς τις αεροπορικές εταιρείες.

Δεκέμβριος 2007

Η πρώτη χρονιά που η αναλογία μεταξύ παραδοσιακών και ηλεκτρονικών κρατήσεων αλλάζει εντυπωσιακά.  Το 2007 οι ηλεκτρονικές κρατήσεις έφτασαν τα 4,5 εκατομμύρια έναντι των 2,8 εκατομμυρίων το 2006.  Η αύξηση των ηλεκτρονικών κρατήσεων υνεχίζεται αμείωτη μέχρι και σήμερα.

2008: Συνεχίζοντας δυναμικά σε όλους τους τομείς!

16-18 Φεβρουαρίου 2008

Το αεροδρόμιο της Αθήνας να αντιμετωπίζει για 4η φορά συνθήκες χιονόπτωσης.

Μάρτιος 2008

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αποκτά το δικό του περιοδικό! Το 2board είναι 3μηνιαίο, δωρεάν, δίγλωσσο με θέματα ποικίλης ύλης – ταξιδιωτικά, life style, τέχνη και πολύ σύντομα απέκτησε το δικό του φανατικό αναγνωστικό κοινό!

Μάρτιος 2008

Βραβείο “Superbrand” για τις «Ταξιδιωτικές Υπηρεσίες» του αεροδρομίου της Αθήνας και βραβείο “Χρυσός Ήλιος” ως η «πλέον εξέχουσα Ελληνική επωνυμία» απονεμήθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο πλαίσιο του θεσμού “Superbrands” σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής στις 31 Μαρτίου.

Ο Θεσμός Superbrands γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1994 και διεξάγεται σε περισσότερες από 75 χώρες σε όλο τον κόσμος.  Τα Superbrands έφτασαν στην Ελλάδα για πρώτης φορά το 2005 με σκοπό να προωθήσουν το θεσμό της εταιρικής και προϊοντικής επωνυμίας και να βραβεύσουν τις ελληνικές εταιρείες με τη μεγαλύτερη αναγνωρισημότητα.

Μάρτιος 2008

Η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για «Ανοιχτούς Ουρανούς» θα απελευθερώσει την μεγαλύτερη αεροπορική αγορά του πλανήτη.

Απρίλιος 2008

Δυναμική ενημέρωση και νέες υπηρεσίες από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (www.aia.gr), ο επισκέπτης θα βρει, με μία μόνο επίσκεψη, συγκεντρωμένες όλες τις αεροπορικές εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες e-booking και e-check in, με δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στις αντίστοιχες σελίδες στα sites τους καθώς και πλήθος άλλων χρηστικών πληροφοριών.

32.500 διαφορετικοί χρήστες επισκέπτοντε την ιστοσελίδα του ΔΑΑ κάθε μήνα.

Μαΐος 2008

Βραβείο «Green Building» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τίμησε τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την εντυπωσιακή του επίδοση στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτιριακών του εγκαταστάσεων (μείωση καταναλώσεων κλιματισμού, αερισμού, φωτισμού), με τη σημαντική διάκριση «GreenBuilding Partner Award 2008», στο πλαίσιο του εθελοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος «GreenBuilding» που έχει ως στόχο την υλοποίηση επενδύσεων για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας μεγάλων εγκαταστάσεων / κτιρίων.

Μάιος 2008

Ένας «νέος προορισμός» προστέθηκε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης!

Καθώς ολοκληρώνεται το έργο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που άνοιξε τις πύλες του στα τέλη του 2008, οι επισκέπτες της Αθήνας από όλο τον κόσμο είχαν την δυνατότητα να κάνουν μια πρώτη γνωριμία με το Νέο Μουσείο, στην έκθεση του αεροδρομίου.

4 Ιουνίου 2008

Το αεροδρόμιο καλωσορίζει τον 100στό εκατομμυριοστό επιβάτη!

Μετά από 7 χρόνια, το αεροδρόμιο έχει πλέον καλωσορίσει 100 εκατομμύρια επιβάτες που ταξίδεψαν από ή προς την Αθήνα, με περισσότερες από 1,3 εκατ. πτήσεις!

Η τυχερή επιβάτις ήταν Ελληνίδα και έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας στις 18:15 στην Αθήνα από το Παρίσι με την πτήση AF2332 της Air France. Το αεροδρόμιο της επιφύλαξε ξεχωριστή υποδοχή, με ευχές για πολλά, συναρπαστικά ταξίδια!

8 Ιουλίου 2008

«Μνημόνιο Αδελφοποίησης» υπέγραψαν σήμερα στο Πεκίνο τα δύο «ολυμπιακά» αεροδρόμια, Beijing Capital International Airport της κινεζικής πρωτεύουσας – το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 – και ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών που τέσσερα χρόνια πριν είχε την τιμή να υποδεχθεί και να αποχαιρετήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με λαμπρή επιτυχία στη χώρα μας.

Οκτώβριος 2008

Ευρωπαϊκή πρωτιά στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιρειών τίμησαν το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους μέσω ενός ευρέως και καινοτόμου φάσματος προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ που προσφέρει το αεροδρόμιο με το βραβείο «OAG Airport Marketing Award»

Το 1ο βραβείο μαζί με την Αθήνα, μοιράστηκαν για πρώτη φορά οι Βρυξέλες.

Νοέμβριος 2008

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είχε την τιμή και τη χαρά να φιλοξενήσει το 123ο Συνέδριο Προγραμματισμού Δρομολογίων της ΙΑΤΑ.  Το Συνέδριο αποτελεί ένα «εργαστήρι» διαλόγου για το συντονισμό των πτήσεων, δίνοντας τη δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια να προγραμματίσουν επακριβώς τα δρομολόγια της επόμενης περιόδου με βάση τη διαθεσιμότητα slots σε κάθε αεροδρόμιο.  Το καθιερωμένο αποχαιρετιστήριο δείπνο εξελίχθηκε σε μια διασκεδαστική βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όλους τους παρευρισκομένους!

Νοέμβριος 2008

Με ιδιαίτερη χαρά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοινώνουν την έναρξη του προγράμματος για την ανάδειξη και την προστασία του υγρότοπου της Βραυρώνας.

Δεκέμβριος 2008

Βραβεία για την ιστοσελίδα του αεροδρομίου!

Καινοτομία, ευκολία, ακρίβεια, χρήσιμη και εκτενής πληροφόρηση, έξυπνη χρήση της τεχνολογίας, καλές συνδέσεις στις υπηρεσίες e-travel, καλoσχεδιασμένη ενότητα για τους business επισκέπτες ήταν μερικά από τα κριτήρια που χάρισαν στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου 2 βραβεία “Webbies”, ξεχωρίζοντας την ανάμεσα σε πλήθος ιστοσελίδων διεθνών αεροδρομίων.

Δεκέμβριος 2008

Ρεκόρ εμπορευματικής κίνησης

Τα «φορτία» του αεροδρομίου της Αθήνας χτυπάνε κόκκινο και σημειώνουν ρεκόρ κίνησης με 122.000 τόνους σημειώνοντας αύξηση +2,7% παρά τη γενική μείωση (-4%) στην παγκόσμια εμπορευματική κίνηση.

2009 ……..!

Ιανουάριος 2009

Η αεροδρομιακή πόλη του αεροδρομίου αποκτά ένα υπερσύγχρονο εκθεσιακό & συνεδριακό κέντρο.  Το Metropolitan Expo με 50.000 τ.μ. συνολικών στεγασμένων χώρων, είναι το μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο συγκρότημα τους είδους του στην Ελλάδα.
Αποτελείται από 4 μεγάλες αίθουσες εκθέσεων, 2 συνεδριακές αίθουσες δυναμικότητας 600 ατόμων και προσφέρει στους επισκέπτες όλες τις απαραίτητες ανέσεις και υπηρεσίες υποστήριξης μέσω 2 ανεξάρτητων εισόδων/χώρων υποδοχής/βεστιαρίων, 2 εστιατορίων και 7 cafe καθώς και ενός πλήρως εξοπλισμένου business centre.

Μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει μια πλειάδα τακτικών εκθέσεων καθώς και ξεχωριστές εκδηλώσεις όπως η τελετή παρουσίασης του παγκόσμιου κυπέλου FIFA 2010, η ετήσια εκδήλωση των Retail Business Awards, η συναυλία του ποπ συγκροτήματος Pet Shop Boys, κ.α.

Μάρτιος 2009

Το αεροδρόμιο της Αθήνας «ψηφίζει Γη» και το Σάββατο 28 Μαρτίου δηλώνει «παρών» στην «Ώρα της Γης 2009», σβήνοντας τα φώτα και διακόπτοντας τη λειτουργία ενός από τους δύο διαδρόμους του και των τροχοδρόμων του για μία ώρα (20:30 – 21:30), ενώ παράλληλα μειώνει το φωτισμό σε επιλεγμένους χώρους εντός αεροδρομίου στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του WWF.

Απρίλιος 2009

Μόλις ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του 2board, το περιοδικό του αεροδρομίου βραβεύτηκε ως το «καλύτερο περιοδικό αεροδρομίου στον κόσμος» από το UCityguides.com, ένα από τα πιο αναγνωρισμένα και απαιτητικά ταξιδιωτικά website παγκοσμίως.

Μάιος 2009

Η επιδημία γρίπης Η1Ν1 έκανε την εμφάνισή της στη ζωή μας και οι σαρωτές θερμοκρασίας σώματος στις αφίξεις του αεροδρόμιου, ο συνδυασμός των δύο ανεβάζουν το «θερμόμετρο» στην παγκόσμια αεροπορική αγορά.

27 Μαΐου 2009

Ευρωπαϊκή πρωτιά στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ για 5η συνεχή χρονιά.

Για μια ακόμη φορά και σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν πανευρωπαϊκή «πρωτιά» στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξή του στην αναπτυξιακή προσπάθειά τους, μέσω πρωτοποριακών προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου «ROUTES Europe».

Ιούνιος 2009

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετέχει στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα (Airport Carbon Accreditation).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 30 ακόμη ευρωπαϊκά αεροδρόμια, που, μαζί με το αεροδρόμιο της Αθήνας το οποίο αποτέλεσε έναν από τους βασικούς συντελεστές του προγράμματος, έθεσαν ως στόχο την καταγραφή και μείωση των εκπομπών CO2 στις εγκαταστάσεις τους.

1 Οκτωβρίου 2009

1η πτήση της Νέας Ολυμπιακής.

Μια νέα σελίδα για το αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και για την ελληνική αεροπορική αγορά.

Μετά την επιτυχημένη διαδικασία ιδιωτικοποίησης που ολοκληρώθηκε το Μάρτιο 2009, η Olympic Air εγκαινίασε την επιχειρησιακή της δραστηριότητα από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την πτήση Αθήνα – Θεσσαλονίκη (OA902 – Airbus 319).

Νοέμβριος 2009

Μια από τις πιο τρυφερές και γλυκές στιγμές της χρονιάς…

Στο  σπίτι του Χαμόγελου στον Καρέα, οι μικροί οικοδεσπότες, 34 παιδιά από 7 μηνών έως 18 ετών, οργάνωσαν ένα πλούσιο «οικογενειακό τραπέζι», γεμάτο από χαμόγελα, παιχνίδι και τραγούδια, για να ευχαριστήσουν με το δικό τους ζεστό τρόπο, το αεροδρόμιο για τη μεγάλη του αγκαλιά όλα αυτά τα χρόνια και τη βοήθεια που προσέφερε σε συνεργασία με τις εταιρείες J&P και ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ για την οικοδομική ανακαίνιση τους σπιτιού τους, κάνοντας τον χώρο, ακόμη ομορφότερο.

Δεκέμβριος 2009

Αποτελέσματα μελέτης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Μέλος της οικογένειας των μεγάλων διεθνών αεροδρομίων, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δεν είναι απλά ένας σημαντικός κόμβος αερομεταφορών, αλλά έχει εξελιχθεί σε πολυδιάστατη οντότητα  και σημαντικό μοχλό οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Το κύριο συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι ο ΔΑΑ αποτελεί ένα σημαντικό  παραγωγικό κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία, με ουσιαστικά οφέλη για την απασχόληση, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό σε εθνική αλλά και τοπική κλίμακα.

2010 …………….!

Μάρτιος 2010

Στηρίζοντας τις αεροπορικές εταιρείες εν μέσω της κρίσης που επηρέασε σοβαρά την αεροπορική κίνηση παγκοσμίως, η Διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «παγώνει» για το 2010 όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις του αεροδρομίου ενώ εξακολουθεί να παρέχει το Πρόγραμμα Αναπτυξιακών Κινήτρων προς τις αεροπορικές.

Μάρτιος 2010

1ο Βραβείο Εμπορευματικής Ανάπτυξης “Air Cargo Excellence 2010”

Μία ιδιαίτερα σημαντική διάκριση στον κλάδο των διεθνών εμπορευματικών αερομεταφορών για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, το αεροδρόμιο της Αθήνας απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία των ευρωπαϊκών αεροδρομίων με διακίνηση μεταξύ 100 και 500 χιλιάδων τόνων ετησίως, σε αναγνώριση της συμβολής του στον τομέα των εμπορευματικών αερομεταφορών.

Μάιος 2010

Οι ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες βράβευσαν για έκτη συνεχή χρονιά, στο θεσμό των “ROUTES Europe”, το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για τη δυναμική υποστήριξη που παρέχει στην αναπτυξιακή προσπάθειά τους, μέσω οικονομικών κινήτρων και πρωτοποριακών προγραμμάτων αεροδρομιακού μάρκετινγκ.

Σεπτέμβριος 2010

Το αεροδρόμιο με τις περισσότερες  διακρίσεις στην ιστορία του θεσμού «ROUTES»

Το αεροδρόμιο της Αθήνας κερδίζει τη 2η θέση στην Ευρώπη και πετυχαίνει συνολικά την έβδομη διάκριση μέσα σε έξι χρόνια στο πλαίσιο του θεσμού «ROUTES 2010» – τη μεγαλύτερη παγκόσμια συνάντηση αεροδρομίων και αεροπορικών εταιρειών στο Βανκούβερ.  Με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών από όλο τον κόσμο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ως το 2ο καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στο αεροδρομιακό μάρκετινγκ, για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των εταιρειών.

Νοέμβριος 2010

Και οι βραβεύσεις συνεχίζονται…

Ως «Αεροδρόμιο της χρονιάς 2010» βραβεύτηκε ανάμεσα στους κορυφαίους του κλάδου των αερομεταφορών ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε αναγνώριση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους επιβάτες και τους πελάτες του, αλλά και του ισχυρού επιχειρηματικού μοντέλου και της ανταγωνιστικότητάς του. Η σημαντική αυτή βράβευση πραγματοποιήθηκε στο Κατάρ, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνέδριου Αερομεταφορών της Ντόχα (Doha Aviation Summit).

23 Νοεμβρίου 2010

Το αεροδρόμιο της Αθήνας καλωσορίζει τη διάσημη καταλανική ομάδα (Barcelona) και η πίστα του αεροδρομίου γέμισε με «αστέρια» της στρογγυλής Θεάς!

7 Δεκεμβρίου 2010

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, με στόχο την υλοποίηση συντονισμένων κοινών δράσεων που θα αξιοποιούν τη δυναμική των αερομεταφορών ως βασικού άξονα για την ανάπτυξη τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

2011

Φεβρουάριος 2011

Μείωση 15% των εκπομπών άνθρακα στις εγκαταστάσεις του ΔΑΑ!

Επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση – άνω των 10.000 τόνων CO2 – των εκπομπών άνθρακα από τις εγκαταστάσεις του την περίοδο 2005-2009, το αεροδρόμιο της Αθήνας προχώρησε στο δεύτερο στάδιο του εθελοντικού προγράμματος για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Ανθρακα Αεροδρομίων (Airport Carbon Accreditation) του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/airport-carbon-accreditation

Μάρτιος 2011

Το αεροδρόμιο της Αθήνας γιορτάζει τα 10 χρόνια!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/art-and-culture-wishes-at-athens-international-airport-on-its-10th-anniversary

Απρίλιος 2011

Σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία δημιουργήσαμε το πρώτο μονοπάτι στην Ελλάδα για άτομα με προβλήματα όρασης στον υγρότοπο της Βραυρώνας. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ένα μονοπάτι με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στην Ελλάδα. Με συνολικό μήκος 500 μ., η διαδρομή είναι εξοπλισμένη με ειδικό σύστημα ξενάγησης, προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε άτομα με προβλήματα όρασης. Περιλαμβάνει πινακίδες ερμηνείας περιβάλλοντος, ειδικά διαμορφωμένες και ανάγλυφα σχεδιασμένες ανα θεματική ενότητα («υγρότοπος», «υγρολίβαδα», «καλλιέργειες-θαμνώνες»), καθώς και σύστημα προσανατολισμού. Επίσης περιλαμβάνει ηχο-ακουστικό σύστημα, ώστε ο επισκέπτης να ακούει τους χαρακτηριστικούς ήχους των πουλιών του υγρότοπου.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/preservation-and-protection-of-the-vravrona-wetland

Μάιος 2011

Δύο σημαντικές νέες διεθνείς διακρίσεις για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Το Βρετανικό Ινστιτούτο Διοίκησης Μεταφορών βράβευσε το αεροδρόμιο της Αθήνας ως «Ευρωπαϊκό Αεροδρόμιο 2011» ενώ στα Routes Europe βραβεύτηκε για τη στρατηγική μάρκετινγκ.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/international-distinctions-for-athens-international-airport

Σεπτέμβριος 2011

Το αεροδρόμιο της Αθήνας αποκτά Φωτοβολταϊκό Πάρκο ισχύος 8MWp!

Το έργο αναπτύxθηκε σε έκταση 160 στρεμμάτων εντός του αεροδρομίου και η επίσημη λειτουργία του ξεκίνησε στις 28/9.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/8-mwp-photovoltaic-park-at-athens-international-airport

Οκτώβριος 2011

ROUTES 2011 – Οι αεροπορικές εταιρείες από όλο τον κόσμο βραβεύουν ακόμη μία φορά το αεροδρόμιο της Αθήνας, δίνοντάς του τη δέκατη μέσα σε επτά χρόνια. 2ο καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη για τη συνεχή και δυναμική υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειες και τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών, ακόμα και σε μία χρονιά που δοκιμάστηκε έντονα από την εγχώρια αρνητική οικονομική συγκυρία.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/world-route-development-forum-2011-berlin

Οκτώβριος 2011

Ένα «ταξίδι στον αέρα» για τα 10 χρόνια του αεροδρομίου!

Σε συνεργασία με το περιοδικό «Διαβάζω», το αεροδρόμιο της Αθήνας έκανε λογοτεχνικό διαγωνισμό, με θέμα «ταξίδι στον αέρα».  Συμμετείχαν 440 ιστορίες και η απονομή των βραβείων έγινε στις 25 Οκτωβρίου στο αεροδρόμιο.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/the-air-travel-reached-its-destination

Νοέμβριος 2011

Athenspotlighted
Το αεροδρόμιο της Αθήνας αναλαμβάνει για να φέρει την Αθήνα πιο κοντά και πιο οικονομικά στον ξένο επισκέπτη με το πρόγραμμα athenspotlighted!
Στόχος του προγράμματος να ενισχύσει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως προορισμού ολιγοήμερων διακοπών (city break)
http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/athenspotlighted-an-athens-international-airport-initiative-bringing-international-visitors-closer-to-the-city-of-athens-at-discounted-prices

Δεκέμβριος 2011

Δέκα χρόνια «Χαμόγελα» στο αεροδρόμιο! 2002-2011: 47.000 μικροί επισκέπτες  από όλο τον κόσμο επισκέφθηκαν τον παιδότοπο που λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο αεροδρόμιο.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/ten-years-of-smiles-at-the-airport

2012

Φεβρουάριος 2012

Μεγαλώνει η ομάδα των ευρωπαϊκών αεροδρομίων που αναλαμβάνουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής..

Ξεπέρασε τους 14.000 τόνους η μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητες του ΔΑΑ το 2011

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/fifty-five-european-airports-take-action-against-climate-change

Απρίλιος 2012

Συνεχίζοντας με συνέπεια την πολιτική κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, το αεροδρόμιο της Αθήνας εισάγει για την καλοκαιρινή περίοδο 2012 τρία πολύ σημαντικά κίνητρα που έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες και να συμβάλουν στη διατήρηση ή και την ενίσχυση της επιβατικής κίνησης.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/athens-international-airport-introduces-significant-incentives-for-airlines-aiming-to-support-summer-traffic-2012

Δεκέμβριος 2012

Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: «1 δισεκατομμύριο τουρίστες, 1 δισεκατομμύριο ευκαιρίες!»

Το αεροδρόμιο καλωσορίζει τον 169ο εκατομμυριοστό επιβάτη!

Στις 13 Δεκεμβρίου 2012, ο δισεκατομμυριοστός τουρίστας θα αφιχθεί κάπου στον κόσμο!
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO)
σήμερα, ο αριθμός των διεθνών αφίξεων παγκοσμίως θα φτάσει το 1 δισεκατομμύριο.
Σύνθημα του ΠΟΤ: «δισεκατομμύρια τουρίστες, δισεκατομμύρια ευκαιρίες!»

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/world-tourism-organization-one-billion-tourists-one-billion-opportunities

 

Ιούνιος 2012

Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν μία ακόμη διεθνή διάκριση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το αεροδρόμιο της Αθήνας καταγράφει την 11η διάκριση στον θεσμό των Routes Europe τα τελευταία οκτώ χρόνια και γίνεται το πιο πολυβραβευμένο αεροδρόμιο παγκοσμίως!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/routes-europe-2012-airlines-honour-athens-international-airport-with-one-more-airport-marketing-distinction

Αύγουστος 2012

Τα νέα κίνητρα του ΔΑΑ προς τις αεροπορικές εταιρείες για την υποστήριξη της επιβατικής κίνησης της χειμερινής περιόδου 2012-2013,  αντιστοιχούν σε εκπτώσεις έως και 30% των αεροναυτιλιακών χρεώσεων του ΔΑΑ. Τα 4 πολύ σημαντικά κίνητρα έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν τις αεροπορικές εταιρείες και να συμβάλουν στη διατήρηση ή και την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας κατά τη χειμερινή περίοδο μειωμένης κίνησης, εν μέσω της εξαιρετικά δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/athens-international-airport-introduces-new-incentives-for-airlines-aiming-to-support-winter-traffic-2012-2013

Δεκέμβριος 2012

Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 7 Δεκεμβρίου εγκαινιάστηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής την ανανεωμένη έκθεση «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών».

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/eleftherios-venizelos-at-the-athens-international-airport-opening-of-the-new-exhibition

2013

Ιανουάριος 2013

Σύγχρονες αισθητικές παρεμβάσεις και νέες υπηρεσίες του αεροδρομίου εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία

Με στόχο τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας και «ακούγοντας» τους επιβάτες μέσα από την έρευνα ικανοποίησης που διεξάγει σε καθημερινή βάση, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών υλοποίησε μία σειρά από αισθητικές και λειτουργικές αναβαθμίσεις χώρων και υποδομών, σε συνδυασμό με καινοτόμες υπηρεσίες.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/modern-aesthetics-and-new-airport-services-enhance-passengers-experience

Μάιος 2013

“Fly me to the Moon”

Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, εικαστικοί, φωτογράφοι, ανακαλύπτουν το νέο σημείο συνάντησης στο αεροδρόμιο της Αθήνας
Το αεροδρόμιο της Αθήνας, σε συνεργασία με την πλατφόρμα σύγχρονου πολιτισμού «ελculture», ταξιδεύει το κοινό και τους επιβάτες μέχρι… το φεγγάρι!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/fly-me-to-the-moon-maios-2013-aprilios-2014

Μάιος 2013

Routes Europe 2013: 1ο βραβείο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από τις αεροπορικές εταιρείες: Η Αθήνα και το αεροδρόμιό της χειροκροτήθηκαν για μία ακόμη φορά στη μεγαλύτερη διεθνή συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών, όπου ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε και φέτος από τις αεροπορικές εταιρείες. Στο Συνέδριο Ανάπτυξης Αερογραμμών “ROUTES Europe 2013” , οι αεροπορικές εταιρείες έδωσαν το πρώτο βραβείο στο αεροδρόμιο της Αθήνας στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της δημιουργικότητας και της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους, ειδικά κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/routes-europe-2013-1o-brabeio-sto-die8nh-aerolimena-a8hnwn-apo-tis-aeroporikes-etaireies

Ιούνιος 2013

Ευρωπαϊκή πρωτιά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στον τομέα των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών.

Για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες του και για τη δράση του σε θέματα που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, βραβεύθηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών από το Συμβούλιο Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe), στο ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη. Στο πλαίσιο των 9ων «ACI Europe Best Airport Awards», η βράβευση «Eco-Innovation Award 2013» συνιστά σημαντική αναγνώριση του αεροδρομίου της Αθήνας ως πρωτοπόρου σε ένα ακόμη σημαντικό τομέα των δραστηριοτήτων του.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/deltio-typoy

Ιούλιος 2013

Το νέο www.aia.gr: Λειτουργική προσέγγιση και μοντέρνα αισθητική στη νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου.

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας (www.aia.gr) άλλαξε και προσφέρει στον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη μία σύγχρονη και φιλική εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις του!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/to-neo-www-aia-gr-leitoyrgikh-proseggish-kai-monterna-ais8htikh-sth-nea-istoselida-toy-aerodromioy

Οκτώβριος 2013

Ο ΔΑΑ αναλαμβάνει μια ιδρυτική πρωτοβουλία και οργανώνει το 1ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens 1st Airport Chief Executives’ Symposium)

 Στο πλαίσιο αυτό, το αεροδρόμιο της Αθήνας ανακοινώνει την πρωτοβουλία “City Pair Initiative” για την προβολή της Αθήνας ως προορισμού σε 18 διεθνή αεροδρόμια με συνολική ετήσια κίνηση 170.000.000 επιβατών

 Παράλληλα ο ΔΑΑ επικαιροποιεί τη μελέτη για τη συνεισφορά του αεροδρομίου της Αθήνας στην ελληνική οικονομία και τα αποτελέσματα παραμένουν εντυπωσιακά. Η συνολική συνεισφορά του αεροδρομίου της Αθήνας ανέρχεται στο 2,63% του ΑΕΠ

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/aces-athens-1st-airport-chief-executives-symposium

2014

Μάρτιος 2014

Σημαντικά αναπτυξιακά και στοχευμένα κίνητρα για την καλοκαιρινή περίοδο 2014.

Ενώ η ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης συνεχίζεται, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών εξακολουθεί να στηρίζει ακόμη περισσότερο τις αεροπορικές εταιρείες, με σημαντικά  αναπτυξιακά και στοχευμένα κίνητρα για την καλοκαιρινή περίοδο 2014

 http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/ejakoloy8ei-na-sthrizei-akomh-perissotero-tis-aeroporikes-etaireies-me-shmantika-anaptyjiaka-kai-stoxeymena-kinhtra-gia-thn-kalokairinh-periodo-2014

Μάρτιος 2016

Η Air Transport Research Society (ATRS) απονέμει στο ΔΑΑ το ≪1ο Βραβείο Αποδοτικότητας στην Ευρώπη≫, σύμφωνα με το ετήσιο ATRS Global Annual Benchmarking Report

Ακόμη μια σημαντική διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών:  Η Air Transport Research Society απένειμε στο ΔΑΑ το πρώτο βραβείο αποδοτικότητας στην Ευρώπη στην κατηγορία του, σύμφωνα με το  Global Annual Benchmarking Report, την ετήσια έρευνα που προσμετρά την αποτελεσματικότητα σχεδόν 200 εμπορικών αεροδρομίων στον κόσμο.

Απρίλιος 2014

Νέα διεθνής διάκριση από τις αεροπορικές εταιρείες για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
Με μία ακόμη διεθνή αναγνώριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών “ROUTES Europe 2014” (Μασσαλία, 6-8 Απριλίου). Οι αεροπορικές εταιρείες βράβευσαν και φέτος το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/routes-europe-2014

 Μάιος 2014

H Αθήνα «ταξιδεύει» στα αεροδρόμια της Ευρώπης!

Μόναχο, Ντίσελντορφ και Αμβούργο, πρεσβευτές της πόλης μας
«Ίσως κι εσύ να ‘σαι  Αθηναίος»! Με αυτό το σλόγκαν και με μια ευρηματική προωθητική εκστρατεία, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλεί επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο να νιώσουν πολίτες της Αθήνας μέσω της πρωτοβουλίας του αεροδρομίου, “City Pair Initiative”, για την προβολή και την ενίσχυση της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού σε 18 διεθνή αεροδρόμια με συνολική ετήσια κίνηση 170.000.000 επιβατών.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/h-a8hna-tajideyei-sta-aerodromia-ths-eyrwphs

Ιούνιος 2014

“Airport Praxis”

Πρόγραμμα 6μηνης αμειβόμενης επαγγελματικής εμπειρίας και κατάρτισης σε 70 νέους από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, επιθυμώντας να συμβάλει ουσιαστικά στην απασχόληση και στην καταπολέμηση της ανεργίας, προσέφερε σε 70 νέους, από 19 έως 29 ετών, εργασία στο αεροδρόμιο για περίοδο 6 μηνών, με στόχο η προϋπηρεσία, η κατάρτιση και οι γνώσεις που θα αποκομίσουν, να αποτελέσουν πολύτιμα εφόδια στα επόμενα επαγγελματικά βήματά τους.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/airport-praxis

 Ιούνιος 2014

Καλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης για το 2014 ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Airports Council InternationalEurope «Best Airport Awards»
Μία μεγάλης σημασίας διάκριση για το αεροδρόμιο της Αθήνας «ήρθε» από το ετήσιο συνέδριο του Συμβουλίου Αεροδρομίων της Ευρώπης (Airports Council International – Europe): Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύτηκε στη Φρανκφούρτη ως το «Καλύτερο Αεροδρόμιο στην Ευρώπη» για το 2014, στο πλαίσιο των 10ων «Best Airport Awards», στην κατηγορία 10-25 εκ. επιβατών.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/kalytero-aerodromio-ths-eyrwphs-gia-to-2014-o-die8nhs-aerolimenas-a8hnwn

 Σεπτέμβριος 2014

World Routes 2014

Οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν μία ακόμη τιμητική διάκριση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Το αεροδρόμιο με τις περισσότερες διακρίσεις στην ιστορία του θεσμού

Στο πλαίσιο του 20ου Συνεδρίου Ανάπτυξης Αερογραμμών, World Routes, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή περίπου 3.000 εκπροσώπων του κλάδου των αερομεταφορών (300 αεροπορικές εταιρείες – 800 αεροδρόμια), ο ΔΑΑ βραβεύτηκε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών με ειδικό τιμητικό βραβείο στην κατηγορία επιβατικής κίνησης 4-20 εκ., σε αναγνώριση της συνεχούς δυναμικής υποστήριξης που προσφέρει στις αναπτυξιακές προσπάθειές τους, τόσο κατά την εξαιρετικά αρνητική οικονομική συγκυρία αλλά και κατά την περίοδο της ανάκαμψης της αεροπορικής αγοράς.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/world-routes-2014

Σεπτέμβριος 2014

Διπλή περιβαλλοντική διάκριση για το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

 • 1η  θέση στην κατηγορία Οργάνωση και Διοίκηση
 • Βραβείο για την προστασία της βιοποικιλότητας

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/eyrwpaika-brabeia-epixeirhsewn-gia-to-periballon-diplh-periballontikh-diakrish-gia-to-die8nh-aerolimena-a8hnwn

 Νοέμβριος 2014

ACES – Athens: 2nd Airport Chief Executives’ SymposiumΤο 2ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 2nd Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε και φέτος με ιδιαίτερη επιτυχία στις 18 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την οικονομία των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.
http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/aces-athens-2nd-airport-chief-executives-symposium

Νοέμβριος 2014

Συνεχίζεται η έμπρακτη στήριξη της Αθήνας ως προορισμού, δίνοντας το… «βήμα» στους επιβάτες και στους επισκέπτες της πόλης.

Με την Αθήνα να «γυρίζει σελίδα», ο ΔΑΑ προσθέτει ακόμα ένα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των συστηματικών δράσεων και των προσπαθειών του για την προβολή της πόλης, δίνοντας αυτή τη φορά ένα… «βήμα» στους επισκέπτες της Αθήνας:

Μέσω μιας νέας εφαρμογής σε ειδικές οθόνες στο αεροδρόμιο, οι Έλληνες και οι ξένοι επιβάτες θα μπορούν, «συναρμολογώντας» σε δύο κινήσεις τη Δυτική Μετώπη του Παρθενώνα και επαναφέροντας την Έκτη Καρυάτιδα στο φυσικό χώρο της, να εκφράζουν με διαδραστικό τρόπο τη γνώμη τους για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/proorismos-a8hna-oi-8etikes-ejelijeis-kai-oi-prooptikes

2015

Φεβρουάριος 2015

Πρώτο βραβείο για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «i-mind»!

Στο πλαίσιο των Corporate Affairs Excellence Awards της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Εταιρεία & Συμμέτοχοι», για το πρωτοποριακό πρόγραμμά του με την ονομασία «imind», το οποίο ζητά από όλους τους εργαζόμενους να μπουν στη θέση του «δυνητικού επιβάτη» και να καταγράψουν και να σχολιάσουν το σύνολο της εμπειρίας στο αεροδρόμιο, τις υπηρεσίες και τις υποδομές, όπως την αντιλαμβάνονται καθημερινά οι χιλιάδες επιβάτες και επισκέπτες.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/prwto-brabeio-gia-to-prwtoporiako-programma-i-mind

Μάρτιος 2015

Βραβεία “Air Transport News” 2015 – Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι το «Αεροδρόμιο της Χρονιάς»στην κατηγορία 10-30 εκ. επιβάτες

Στο πλαίσιο των βραβείων του αναγνωρισμένου διεθνούς web portal “Air Transport News”, το αεροδρόμιο της Αθήνας βραβεύτηκε ως «Αεροδρόμιο της χρονιάς» (κατηγορία 10-30 εκ. επιβάτες). Τα βραβεία του Air Transport News είναι τα μοναδικά που επιβραβεύουν όλους τους κύριους κλάδους και τους ηγέτες του αεροπορικού κλδου διεθνώς.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/air-transport-news-awards-2015

Απρίλιος 2015

“The Digital Gate” – Ένας διαγωνισμός – πρόσκληση  για καινοτόμες ιδέες και εφαρμογές από το αεροδρόμιο της Αθήνας!

Με στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν, ξεκίνησε διαγωνισμό με τίτλο:

THE DIGITAL GATEAirport Innovation ChallengeTransforming the Airport Environment
Με τη φιλοδοξία να εξελιχθεί σε ετήσιο θεσμό, πρόκειται για ένα εγχείρημα που είχε στόχο να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/the-digital-gate

Απρίλιος 2015

Routes Europe 2015: Οι αεροπορικές εταιρείες ψηφίζουν πρώτο το αεροδρόμιο της Αθήνας!

Στη μεγαλύτερη συνάντηση του κλάδου των αερομεταφορών «ROUTES Europe 2015», το αεροδρόμιο της Αθήνας κατέκτησε με τις ψήφους των αεροπορικών εταιρειών την πρώτη θέση στην κατηγορία του (4-20 εκ. επιβάτες) για την ολοκληρωμένη υποστήριξη που προσφέρει στις αναπτυξιακές δραστηριότητές τους.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/routes-europe-2015-oi-aeroporikes-etaireies-pshfizoyn-to-aerodromio-ths-a8hnas

Μάιος 2015

Η Εθνική Λυρική Σκηνή και η όπερα στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου, καλλιτέχνιδες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, πραγματοποίησαν μια εμφάνιση έκπληξη για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες: Με συνοδεία από πιάνο, ερμήνευσαν στο επίπεδο Αναχωρήσεων ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο.

Η εμφάνιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για το αεροδρόμιο, πολύτιμο διαχρονικό υποστηρικτή της ΕΛΣ.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/h-e8nikh-lyrikh-skhnh-sto-aerodromio-ths-a8hnas

Ιούνιος 2015

The “TAG Athens” Project: Η πρόκληση της ενίσχυσης της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας  και η ανάπτυξη της κομβικής δυναμικής της.

Το “TAG Athens” Project διαμορφώθηκε από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών για την υλοποίηση αυτού του στόχου και ξεκίνησε με συνεργασία με τη Singapore Airlines και την Aegean, αλλά στόχο έχει να επεκταθεί και στη συνεργασία με άλλες αεροπορικές εταιρείες – προσκαλεί τον επιβάτη με το μήνυμα  “η Αθήνα σε “συνδέει” με τον κόσμο, «βάλε στον χάρτη σου την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό». Στόχος, η προσέλκυση  επιβατών από τα Βαλκάνια, την Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, οι οποίοι έχουν ως τελικό προορισμό τις περιοχές Ασίας/Ειρηνικού και Αφρικής, έτσι ώστε να επιλέξουν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι τους.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/the-tag-athens-project

Ιούλιος 2015

Το αεροδρόμιο λαμβάνει μια ειδική δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης – 15.000 εισιτήρια για προορισμούς εσωτερικού από 0€- 10€

Στην εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίξε τους Έλληνες  σε ανάγκη να υλοποιήσουν το αεροπορικό ταξίδι τους σε προορισμούς εσωτερικού, συνδράμοντας τις αεροπορικές εταιρείες να διαθέσουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια  σε εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους  (από 0€ έως 10€).
http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/15-000-eisithria-gia-proorismoys-eswterikoy-apo-0-10

Ιούλιος 2015

Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εφαρμογές από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

ATH Messenger” – Πληροφορίες πτήσεων μέσα από το Facebook messenger, μια διεθνής καινοτομία του αεροδρομίου της Αθήνας!

ATH Free WIFI” – Δωρεάν και απεριόριστη παροχή WiFi στους χώρους του αεροδρομίου!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/nees-hlektronikes-yphresies-kai-efarmoges-apo-to-die8nh-aerolimena-a8hnwn

Σεπτέμβριος 2015

“I love Athens!”

Η Έλλη Πασπαλά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Στο αεροδρόμιο ..αγαπάμε τις συνδέσεις: Ανθρώπων, πολιτισμών, δρομολογίων και κυρίως.. πόλεων! Με παράδοση σε αυτό που ονομάζουμε “City Pairs”/ζευγάρια πόλεων και αγάπη για τη μουσική, υποδεχτήκαμε στο αεροδρόμιο με μεγάλη χαρά τη διάσημη ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά και την Underground Youth Orchestra, για την πρώτη ζωντανή επίσημη εκτέλεση του τραγουδιού I love Athens!” σε διασκευή της πασίγνωστης σύνθεσης “I love Paris”, της πόλης που το 1953 ύμνησε ο Cole Porter.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/i-love-athens

Σεπτέμβριος 2015

Fly me to the Moon ΙΙI…and Let me Play!!

«Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016»

Οι πτήσεις μέχρι… το φεγγάρι για το κοινό και τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας συνεχίζονται για τρίτη συνεχή χρονιά!

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/fly-me-to-the-moon-iii-and-let-me-play

Οκτώβριος 2015

ACES – Athens: 3rd Airport Chief Executives’ Symposium

Κορυφαία διεθνής διάκριση του CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Γιάννη Παράσχη Bραβείο «Airport Chief Executive of the Year 2015» από τους ειδικούς του κλάδου, στα 2015 CAPA Aviation Awards for Excellence, για την προσωπική «σφραγίδα» του στο αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και τη διαχρονική συμβολή του στο χώρο των αερομεταφορών και στη διαδρομή των διεθνών αεροδρομίων.

Στο πλαίσιο του φετινού Συνεδρίου του κορυφαίου διεθνούς φορέα ανάλυσης και κλαδικής πληροφόρησης των παγκόσμιων αερομεταφορών “CAPA Centre for Aviation”, βραβεύτηκε για πρώτη χρονιά εκπρόσωπος του χώρου των αεροδρομίων, με τη διάκριση “CAPA Airport Chief Executive of the Year”.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/koryfaia-die8nhs-diakrish-toy-ceo-toy-die8noys-aerolimena-a8hnwn-giannh-parasxh

Νοέμβριος 2015

Το 3ο Συμπόσιο κορυφαίων στελεχών αεροδρομίων (ACES – Athens, 3rd Airport Chief Executives’ Symposium), μια ιδρυτική πρωτοβουλία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, πραγματοποιήθηκε για ακόμα ένα χρόνο, στην Αθήνα. Στόχος του ACES είναι η ανάδειξη της σχέσης των αερομεταφορών και των αεροδρομίων ειδικότερα, με την ανάπτυξη των προορισμών που εξυπηρετούν, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Περισσότεροι από 140 κορυφαίοι εκπρόσωποι του χώρου των αερομεταφορών αλλά και του οικονομικού και τουριστικού κλάδου, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/aces-athens-3rd-airport-chief-executives-symposium

Δεκέμβριος 2015

“Speak Athenian. Be an Athenian.”

Τη νέα καμπάνια επικοινωνίας και προώθησης της πόλης της Αθήνας Speak Aθenian. Be an Aθenianπαρουσίασαν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Marketing Greece.
Με στόχο την ανάδειξη της Αθηναϊκής εμπειρίας και την προώθηση της πόλης ως city break προορισμό, η νέα ολοκληρωμένη ψηφιακή καμπάνια αποκαλύπτει τον ιδιαίτερο συνδυασμό της ιστορικότητας και του ξεχωριστού σύγχρονου προφίλ της Αθήνας.

http://www.aia.gr/el/company-and-business/press-and-Media/press-office/press-releases/speak-athenian-be-an-athenian                       

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *