“Μύλος” με τις θεωρήσεις visa στη Μόσχα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφού διαβάσετε τα 4 προηγούμενα θέματα, που περιγράφουν πλήρως το “μπάχαλο” που επικρατεί αναφορικά με τις θεωρήσεις visa στη Ρωσία, και δικαιολογούν απολύτως τον τίτλο του παρόντος θέματος, σας αποκαλύπτουμε τα εξής (σ.σ. συγγνώμη για τον τρόπο γραφής, στον οποίο δεν σας έχουμε συνηθίσει, αλλά είναι τέτοια η ταχύτητα των εξελίξεων και η πολυπλοκότητα των θεμάτων που κι εμείς “έχουμε χάσει την μπάλλα”):

  • δημοσιεύουμε την απόφαση για την  πρόσληψη επιτόπιου προσωπικά στα προξενεία μας, η οποία επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας της 21ης Απριλίου, για εγκατάλειψη του σχεδίου μετακίνησης αστυνομικών και εξειδικευμένων κρατικών στελεχών για τις θεωρήσεις visa στη Ρωσία και για αμοιβή 750 ευρώ (!!!), που αποκλείει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από  Έλληνες για την κάλυψη των 55 θέσεων. Η απόφαση ΥΠΕΓΡΑΦΗ την προηγούμενη εβδομάδα, όπως γράφαμε, και έχει αναρτηθεί από το ΥΠΕΞ χωρίς ημερομηνίες…
  • από χθες λειτουργεί το νέο λογισμικό που εγκατέστησε η ελληνική ανάδοχος εταιρία, το οποίο λειτουργεί λίγο καλύτερα, επιτρέποντας την έκδοση έως και 200  θεωρήσεων visa, ανά σταθμό εργασίας, ανά υπάλληλο. Αυτή τη στιγμή οι εντεταλμένοι υπάλληλοι που εκδίδουν visa, είναι 11 και ως εκ τούτου η “οροφή” στην καλύτερη περίπτωση, είναι 2.200 θεωρήσεις ημερησίως, όταν τα αιτήματα είναι 3.000.
  • ήδη σήμερα, πριν από λίγο, μεγάλος tour operator ειδοποιήθηκε ότι για 20 άτομα που ταξίδευαν αύριο για Ελλάδα, δεν είναι δυνατή η έκδοση των θεωρήσεων visa.
  • το ελληνικό προξενείο θα κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, θα ανοίξει ξανά την ερχόμενη Τετάρτη και θα ξανακλείσει 9 Μαϊου, ημέρα εθνικής εορτής για τη Ρωσία, με ότι αυτό συνεπάγεται…
  • ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς φέρεται να δηλώνει άγνοια για τα δρώμενα, απειλεί να πάρει “κεφάλια” εντός του ΥΠΕΞ και ήδη ζήτησε απευθείας ενημέρωση από γνωστό και έμπειρο ξενοδοχειακό παράγοντα, που δραστηριοποιείται πολλά χρόνια στη ρωσική αγορά
  • Ο εξοπλισμός για τους νέους σταθμούς εργασίας στη Μόσχα δεν πρόκειται να φτάσει στο προξενείο πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, όταν θα έχει χαθεί η μισή σαιζόν.
  • Το ίδιο και τα 55 άτομα που αναμένεται να προσληφθούν, να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν (!!!).

Η απόφαση του ΥΠΕΞ για τις προσλήψεις

Δείτε εδώ την απόφαση για τις προσλήψεις επιτόπιου προσωπικού

“Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε
Την πρόσληψη προσωπικού, επιτοπίως, ως ακολούθως:

α) για πλήρωση δύο (2) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα έξι (6) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη και με μηνιαία αντιμισθία 1.100 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

β) για πλήρωση δύο (2) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενείου της Ελλάδας στην Αδριανούπολη και με μηνιαία αντιμισθία 1.050 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

γ) για πλήρωση μίας (1) θέσεως με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα πέντε (5) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Ερεβάν και με μηνιαία αντιμισθία 350 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

δ) για πλήρωση πέντε (5) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα επτά (7) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη και με μηνιαία αντιμισθία 1.000 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

ε) για πλήρωση μίας (1) θέσεως με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα έξι (6) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Νέο Δελχί και με μηνιαία αντιμισθία 300 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

στ) για πλήρωση τριών (3) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Οδησσό και με μηνιαία αντιμισθία 500 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

ζ) για πλήρωση μίας (1) θέσης με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα και με μηνιαία αντιμισθία 645 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

η) για πλήρωση τριών (3) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα έξι (6) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη και με μηνιαία αντιμισθία 1.100 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

θ) για πλήρωση μίας (1) θέσεως με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα τεσσάρων (4) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Γκουανγκζού και με μηνιαία αντιμισθία 500 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

ι) για πλήρωση τεσσάρων (4) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Κίεβο και με μηνιαία αντιμισθία 600 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

κ) για πλήρωση πενήντα πέντε (55) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Μόσχα και με μηνιαία αντιμισθία 750 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

λ) για πλήρωση δύο (2) θέσεων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Νοβοροσσίσκ και με μηνιαία αντιμισθία 500 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

μ) για πλήρωση μίας (1) θέσεως με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα πέντε (5) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Πεκίνο και με μηνιαία αντιμισθία 1.000 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.

ν) για πλήρωση τριών (3) θέσεως με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για διάστημα οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη, αποκλειστικώς, εποχικών, επειγουσών ή και εκτάκτων αναγκών του Τμήματος Θεωρήσεων του Προξενικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τεχεράνη και με μηνιαία αντιμισθία 680 ΕΥΡΩ, πλέον ασφαλιστικών εισφορών.
Αθήνα,
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗΣ”

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *