180 Πολωνοί πράκτορες και δημοσιογράφοι στην Κω

ΦΟΡΕΙΣ

Με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μαριέτας Παπαβασιλείου και σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Κω, φιλοξενούνται στο νησί του Ιπποκράτη 180 Πολωνοί πωλητές τουριστικών γραφείων και δημοσιογράφοι.
Το συγκεκριμένο ταξίδι αποτελεί μία από τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ανατροπή της κακής τουριστικής εικόνας που δημιουργήθηκε πέρυσι εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

kosΠέρα από την εξειδικευμένη καμπάνια τουριστικής προβολής με τίτλο “Kos made of summer”, η οποία παραδόθηκε ήδη στο Δήμο της Κω, η Διεύθυνση Τουρισμού της ΠΝΑΙ συνεχίζει στοχευμένα την προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής φήμης του νησιού.

Το συγκεκριμένο ταξίδι στοχεύει στο να γνωρίσουν τα μέλη της αποστολής την αυθεντική και ποιοτική φιλοξενία της Κω, τις ομορφιές και τους πολιτιστικούς της «θησαυρούς». Ειδικότερος στόχος είναι να γίνει αντιληπτό ότι η τουριστική εικόνα του νησιού του Ιπποκράτη, δεν έχει πλέον καμία απολύτως σχέση με τις αρνητικές εντυπώσεις που προκλήθηκαν το 2015, λόγω των μεταναστευτικών ροών που δέχθηκε.

Φθάνοντας το απόγευμα της Μ. Τετάρτης στον κρατικό αερολιμένα της Κω, τα μέλη της πολωνικής αποστολής θα έχουν ένα θερμό καλωσόρισμα με ένα τοπικό κέρασμα.

Το πρωί της Μ. Πέμπτης θα παρακολουθήσουν την τελετή απαγγελίας του Ιπποκρατικού Όρκου. Έπειτα θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο Επαρχείο όπου η αντιπεριφερειάρχης, κ. Μ. Παπαβασιλείου και ο Έπαρχος Κω, Κ. Γιώργος Χαλκιδιός μαζί με εκπροσώπους των τοπικών Αρχών που διαχειρίστηκαν το μεταναστευτικό ζήτημα, θα απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας θα συνεχισθεί με ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού και παρουσίαση των τοπικών πασχαλινών εθίμων. Στις 8 το βράδυ ίδιας μέρας θα παρατεθεί στο ξενοδοχείο “Kipriotis Panorama” δείπνο προς τιμήν των προσκεκλημένων από την Πολωνία, παρουσία των Αρχών, Φορέων και των ΜΜΕ της Κω. Τέλος την Μ. Παρασκευή  τα μέλη της Πολωνικής αποστολής θα μεταβούν στη Νίσυρο και επιστρέφοντας το βράδυ στην Κω, θα ακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου. Το Μ. Σάββατο θα αναχωρήσουν από την Κω για την πατρίδα τους.

Σχετικά με τη φιλοξενία της πολωνικής Αποστολής στην Κω, η κ. Παπαβασιλείου δηλώνει: «Η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, αντιλαμβανόμενη τη βλάβη που υπέστη πέρυσι η τουριστική φήμη της Κω και τις επιπτώσεις που έχει το γεγονός αυτό στο τουριστικό της προϊόν, φροντίζει με στοχευμένες δράσεις για την ανατροπή του αρνητικού κλίματος. Στο πλαίσιο των προσπαθειών αυτών εντάσσεται και το ταξίδι των Πολωνών τουρ οπερέιτορς και δημοσιογράφων, ενώ το επόμενο διάστημα θα φιλοξενηθούν στην Κω και άλλες αντίστοιχες αποστολές από αγορές όπως η Ολλανδία, η Τσεχία, η Σκανδιναβία και η Αυστρία. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δράσεις οι οποίες στοχεύουν στην τόνωση των αφίξεων από την ελληνική τουριστική αγορά.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει ότι καταβάλει ουσιαστική προσπάθεια για την στήριξη του τουριστικού προϊόντος της Κω. Θα είμαστε πάντα δίπλα στο νησί για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *