20% έκπτωση στους τουρίστες για ψώνια!!!

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα θέλοντας να αναδείξει την εμπορική δραστηριότητα κατά την τουριστική περίοδο και να ανταμείψει την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι ξένοι τουρίστες στην χώρα μας, θα προσφέρει κάθε χρόνο σε «4 τιμώμενες χώρες» το προνόμιο 20% έκπτωσης σε συνεργαζόμενα καταστήματα.
Για το 2016 οι 4 τιμώμενες χώρες θα είναι: το Ισραήλ, η Ρωσία, η Τουρκία και οι ΗΠΑ.
Η ανακοίωση αυτή έγινε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Μάρδα, της  διευθύντριας Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της AEGEAN AIRLINES Σταυρούλας Σαλούτση, με τη συμμετοχή της Συμβούλου της Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, Μαρίας Καλλίτση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, το 2015 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 6% σε σύγκριση με το 2014 διαμορφούμενες στα περίπου 14.195 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση κατά 14,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28 μειώθηκαν κατά 9,7%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση κατά 63,2% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44,4%.

Η AEGEAN στηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία θα την προβάλει στο BLUE, το  περιοδικό που υπάρχει σε όλες τις θέσεις και στα 61 αεροσκάφη της εταιρείας, ώστε οι ξένοι καταναλωτές που προέρχονται από τις συγκεκριμένες χώρες και επισκέπτονται την Ελλάδα, να ενημερώνονται για τα προνόμια που μπορούν να απολαμβάνουν.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ υπογράμμισε ότι με το σύστημα D.C.C. (Dynamic Currency Conversion) θα δίνεται η δυνατότητα στους ξένους καταναλωτές κατά τις συναλλαγές τους με κάρτα, να πληρώνουν στο νόμισμά τους στα εμπορικά καταστήματα που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Τιμωμένη Χώρα», κάτι που θα έχει άμεση θετική επίπτωση στους εμπόρους καθώς η προμήθεια των τραπεζών δεν θα χρεώνεται στην επιχείρηση αλλά στον εκδότη της κάρτας.
Τέλος, ο κ. Κορκίδης επανέφερε το μείζον ζήτημα και σημαντικό εμπόδιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το οποίο είναι η καθυστέρηση της θεσμοθέτησης του ακατάσχετου λογαριασμού.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *