Συμμετοχή του ΕΒΕΑ στο Toronto Economic Forum και υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με το Επιμελητήριο του Ontario

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας – ΕΒΕΑ συμμετείχε στο Toronto Economic Forum, που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Τορόντο του Καναδά, στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2022. Στο εν λόγω Forum, ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κα Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, η οποία σημείωσε ότι νέες ευκαιρίες συνεργασίας αναδύονται και στους τομείς της καινοτομίας, της καθαρής και της ψηφιακής τεχνολογίας, όπου τόσο η Ελλάδα όσο και ο Καναδάς έχουν σημειώσει αξιόλογα βήματα. 

Στο πλαίσιο του Forum, το ΕΒΕΑ, υπέγραψε Συμφωνία Συνεργασίας με το Εμπορικό Επιμελητήριο του Ontario. Το Μνημόνιο υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ και ο Πρόεδρος του αντίστοιχου Επιμελητηρίου,  κ. Rocco Rossi.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν ο  Αναπληρωτής Υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Σμυρλής, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κα  Αλεξάνδρα Σδούκου, o Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Ορέστης Καβαλάκης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ,  κ. Δημήτριος Δημητρίου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, κα Αθηνά Χατζηπέτρου, ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,  κ. Παντελής Τζωρτζάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελλάδας στο Τορόντο, κ. Διονύσης Πρωτοπαππάς. Συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων και αναφέρθηκαν σε κοινές πρωτοβουλίες  με στόχο την  ενίσχυση των διμερών εμπορικών μας σχέσεων.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *