2η η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ρώσων

2η η Ελλάδα στις προτιμήσεις των Ρώσων

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ATOR, που βασίζονται σε δεδομένα της σελίδας οργανωμένων εκδρομών Sletat.ru, ο πιο δημοφιλής προορισμός για τους Ρώσους τουρίστες, τον μήνα Φεβρουάριο είναι η Ταϊλάνδη.
Ταυτόχρονα ο εσωτερικός τουρισμός συνεχίζει να κερδίζει θέσεις στην κατάταξη, με τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ρωσίας να σκαρφαλώνουν στην πέμπτη θέση τον Ιανουάριο, και στην τρίτη τον Φεβρουάριο.
Μετά το “κλείσιμο” της Τουρκίας και της Αιγύπτου, η Ταϊλάνδη βρίσκεται εδώ και τέσσερις μήνες πρώτη στη βαθμολογία των πιο δημοφιλών προορισμών για τους οργανωμένους τουρίστες. Τον Φεβρουάριο, το μερίδιό της ήταν 15,9%.
RUSSIANSΗ Ελλάδα, η οποία καταγράφηκε τον Φεβρουάριο στη δεύτερη θέση, έχει ανέβει σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, έξι θέσεις, από την 8η που ήταν τον Γενάρη.
Η Ρωσία ( εσωτερικός τουρισμός) ως τουριστικός προορισμός σημείωσε επίσης σημαντική άνοδο, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση τον Φεβρουάριο, έναντι της 5ης που είχε τον Ιανουάριο.
Συνολικά οι τρεις πιο δημοφιλείς προορισμοί, επιλέχθηκαν από το 31,5% των χρηστών της Sletat.ru, τον Φεβρουάριο του 2016 – δύο φορές περισσότερο από ό, τι το Φεβρουάριο του 2015.

Σχεδόν το μισό (48,8%) του συνόλου των κρατήσεων, για τον μήνα Φεβρουάριο, προέρχεται από έξι χώρες. Οι τρεις πρώτες όπως αναφέρεται παραπάνω, είναι η Ταϊλάνδη, η Ελλάδα, και η Ρωσία, ενώ στην 4η, 5η και 6η θέση κατάταξης βρίσκονται αντίστοιχα το Βιετνάμ, η Κύπρος και η Ισπανία. Ένα χρόνο πριν, τον Φεβρουάριο του 2015, τους έξι αυτούς προορισμούς αντιπροσώπευε μόνο το 23,3% των κρατήσεων. Το Βιετνάμ έπεσε δύο θέσεις (από τη 2η θέση τον Ιανουάριο, στην 4η τον Φεβρουάριο), η Κύπρος ανέβηκε πέντε θέσεις (από το Νο 10 που ήταν τον Ιανουάριο έφτασε στο Νο 5 τον Φεβρουάριο), και η Ισπανία ανέβηκε μία θέση στην κατάταξη. Παρά το γεγονός ότι σταμάτησαν οι πτήσεις τσάρτερ προς την Τουρκία, η ζήτηση για κρατήσεις των Ρώσων τουριστών προς αυτόν τον προορισμό δεν έχει σταματήσει εντελώς. Μειώθηκε βέβαια κατά 70%, ποσοστό που συμφωνεί σχεδόν και με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας (σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου οι Ρώσοι τουρίστες στην Τουρκία τον Ιανουάριο του 2016 μειώθηκε κατά 60 %). Στο τέλος του Φεβρουαρίου του 2016, η Τουρκία καταλαμβάνει την 7η θέση στη βαθμολογία της Sletat.ru, τρεις θέσεις πιο κάτω από αυτή που βρισκόταν τον Ιανουάριο.

Στο top 10 περιλαμβάνονται η Βουλγαρία, η οποία κατέλαβε την 10η θέση το Φεβρουάριο το 2016, καθώς και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ινδία στην 8η και 9η θέση στην κατάταξη αντίστοιχα. Οι χώρες αυτές χάνουν έδαφος λόγω της λήξης της υψηλής περιόδου.

Δεκαέξι χώρες που βρίσκονται στο top 30, μετά από τις κρατήσεις του Φεβρουαρίου 2016 έδειξαν θετική τάση της ζήτησης, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο το 2016. Αυτή είναι η Ελλάδα, η Ρωσία, η Κύπρος, η Ισπανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Σρι Λάνκα, η Αμπχαζία, η Τυνησία, η Τσεχική Δημοκρατία, το Μαυροβούνιο, το Μαρόκο, η Κίνα, η Κροατία και η Ουγγαρία.

ΠΗΓΗwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ