2η Art Thessaloniki Fair

Η 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair από τις 23-26 Νοεμβρίου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με διεθνή χαρακτήρα και με 300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί, από 10 χώρες, η 2η Art Thessaloniki Fair ανοίγει τις πύλες της στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 23-26 Νοεμβρίου 2017.

Μετά την περσινή επιτυχία της 1ης Art Thessaloniki Fair και την ψήφο εμπιστοσύνης 12.000 και πλέον επισκεπτών από 22 χώρες, η Art Thessaloniki Fair στα περίπτερα 10, 9 και 8 ανεβάζει τον «πήχυ» ακόμη υψηλότερα, φιλοξενώντας, μεταξύ άλλων, και 6 μουσειακές εκθέσεις.

Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελή Τσάτση.

Η 2η Art Thessaloniki Fair περιλαμβάνει στο παράλληλο πρόγραμμά της:

  • Τιμώμενους καλλιτέχνες τον Κώστα Τσόκλη από την Ελλάδα και τον Γερμανό Wolf Vostell, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
  • Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos (συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη), με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
  • Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ. κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.
  • Την Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική από την συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.
  • Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, (συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου), με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.
  • Στα πλαίσια του Ελληνο-Κινεζικού project, θα υπάρξει στο χώρο του Open Art Lab, η, από κοινού, έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.
  • Τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του Επ. Καθηγητή Γιώργου Λιαμάδη.
  • Τους αφιερωματικούς τοίχους των Καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.
  • Το Virtual Reality Project – Εικονική Πραγματικότητα.

Η 2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *