British

36.000 εργαζόμενοι της British Airways σε άδειες άνευ αποδοχών

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

36.000 εργαζόμενοι της British Airways αναμένεται να λάβουν άδειες άνευ αποδοχών σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του BBC. H αεροπορική έχει καθηλώσει την πλειοψηφία στόλου της λόγω της κρίσης του Κορωνοϊού και διαπραγματεύεται εδώ και 1 εβδομάδα με το εργατικό σωματείο Unite.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε μια συμφωνία, αλλά δεν έχουν υπογραφεί ακόμα οι λεπτομέρειες. Τα κύρια σημεία της συμφωνίας προβλέπουν την αναστολή των θέσεων εργασίας του 80% των πληρωμάτων καμπίνας, των μηχανικών, του προσωπικού στα αεροδρόμια και των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία. Ωστόσο, δεν αναμένεται καμία απόλυση.

Η απόφαση αυτή αφορά το προσωπικό στα αεροδρόμια του Gatwick και του Λονδίνου, καθώς η British Airways έχει αναστείλει τη λειτουργία της σε αυτά έως το τέλος της κρίσης. Όσοι επηρεάζονται από αυτή την απόφαση θα λάβουν τους μισθούς τους (έως 2500 λίρες) μέσω του κυβερνητικού σχεδίου για διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Το προσωπικό της British Airways αποτελεί τον 40% των εξόδων της αεροπορικής, η οποία με την παρούσα απόφαση θα μπορεί να λάβει το 80% της μισθοδοσίας των εργαζομένων της μέσω των κρατικών μέτρων οικονομικής στήριξης. Μέχρι στιγμής η British Airways δεν έχει ζητήσει κάποια άλλη κρατική στήριξη προκειμένου να ανταπεξέλθει στην κρίση.

Η ιδιοκτήτρια της British Airways, IAG, βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Εν τούτοις, η απόφαση της British Airways για άδειες άνευ αποδοχών σε ένα τόσο μεγάλο τμήμα του προσωπικού της, αποδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο της κρίσης που έχει προκαλέσει στον κλάδο ο Κορωνοϊός.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *