dqs

4 Νέα Διεθνή Σήματα Ποιότητας στον ελληνικό τουρισμό από τη DQS

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την αναβάθμιση και τη διεθνή αναγνωρισιμότητα της ποιότητας της ελληνικής επιχειρηματικής αγοράς, έχει θέσει ως στόχο η DQS Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό εισάγει και εφαρμόζει στην ελληνική αγορά τα διεθνώς αναγνωρισμένα Σήματα Ποιότητας τα GC MARΚ (GLOBAL CONFORMANCE MARΚ), τα οποία καλύπτουν οκτώ επιχειρηματικούς κλάδους εκ των οποίων ο ένας είναι του τουρισμού, στοχεύοντας στην ανάδειξη της ποιοτικής διαφοράς των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Υπογραμμίζεται ότι ο Όμιλος DQS είναι ένας από τους ηγετικούς Φορείς Πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης παγκοσμίως. Όλες οι εταιρείες του Ομίλου DQS προσπαθούν για τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων διαχείρισης των πελατών της, προσφέροντας υπηρεσίες αξιολόγησης προστιθέμενης αξίας. Ο Όμιλος έχει εδραιώσει μια παγκόσμια παρουσία, με περισσότερα από 80 γραφεία, σε πάνω από 60  χώρες και 2.300 επιθεωρητές.

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος της DQS εκπροσωπείται από την DQS Hellas,-που από την ίδρυσή της το 1999, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στον χώρο των Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, με σημαντική δραστηριότητα που επεκτείνεται και στις γειτονικές χώρες.

Επισημαίνεται ότι στο χώρο του τουρισμού, η DQS Hellas μέσω του Γενικού Διευθυντή της Dr. Mανωλη Δεληγιαννάκη έχει συνδράμει άοκνα στις προσπάθειες της Πολιτείας για την ποιοτική αναβάθμιση της ελληνικής τουριστικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη επιχειρηματικής τουριστικής κουλτούρας.

Επίσης σημειώνεται ότι είναι ένας από τους πρώτους Φορείς που διαπιστεύτηκε από το Ε.ΣΥ.Δ. για την κατάταξη των ξενοδοχείων και των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων σε κατηγορίες αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα, καθώς και για την διενέργεια ελέγχων για την χορήγηση και διατήρηση του σήματος «Ελληνικό Πρωινό».

Η αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των επιθεωρήσεών της αποδεικνύεται από το γεγονός ότι γνωστές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, όπως ο Όμιλος Grecotel, ο Όμιλος Διβάνη, ο Όμιλος Domotel, έχουν ήδη επιλέξει την DQS Hellas για τις επιθεωρήσεις κατάταξης των ξενοδοχείων τους.

Παρακάτω καταγράφονται τα Σήματα Ποιότητας που έφερε στην Ελλάδα η DQS. Ειδικότερα πρόκειται για τα:

  1. Σήμα ποιότητας GREEN HOTEL το οποίο επιβεβαιώνει την τήρηση περιβαλλοντικών- «πράσινων» διαδικασιών λειτουργίας των ξενοδοχείων. Η ξενοδοχειακή επιχείρηση μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος. Αφενός ο τουρισμός στηρίζεται και προβάλει τις ομορφιές της φύσης και αφετέρου οι ίδιοι οι ταξιδιώτες θέτουν όλο και περισσότερες απαιτήσεις στα ξενοδοχεία τους όσον αφορά την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας. Το GC-Mark Green Hotel εγγυάται την οικειοθελή δέσμευση της διοίκησης ξενοδοχείων να κάνει περισσότερα για το περιβάλλον πλέον των ελάχιστων απαιτήσεων των νόμων και των κανονισμών. Το GC-Mark Green Hotel είναι ένας τρόπος επικοινωνίας της βιώσιμης εικόνας ενός ξενοδοχείου με τους επισκέπτες, τους επενδυτές και τις τοπικές αρχές.
  2. Σήμα ποιότητας EXCELLENT BUSINESS HOTEL για ξενοδοχεία κατάλληλα για συνέδρια, επιχειρηματικές συναντήσεις-ενημερώσεις και λοιπές δραστηριότητες. Ένα Business Hotel δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για επαγγελματίες ταξιδιώτες έχοντας ως βάση τις εξειδικεύμενες ανάγκες αυτών. Για να είναι ένα Business Hotel πραγματικά εξαιρετικό, πρέπει να προσφέρει ανέσεις όπως ασύρματη πρόσβαση στο internet και επαρκή κάλυψη δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Πρέπει όμως να παρέχει και άριστο επίπεδο υπηρεσιών: η ευελιξία, οι εκτεταμένες γλωσσικές δεξιότητες και ένα αποτελεσματικό σύστημα διαχείρισης της ποιότητας είναι απόλυτες προϋποθέσεις.
  3. Σήμα ποιότητας FAMILY FRIENDLY HOTEL για ξενοδοχεία φιλικά σε οικογένειες. Οι οικογένειες έχουν ειδικές απαιτήσεις για τον προορισμό τους, γεγονός που καθιστά την επιλογή του κατάλληλου ξενοδοχείου πιο δύσκολη. Tο GC-Mark Family Friendly Hotel μπορεί να είναι ένα αποφασιστικό στοιχείο στην λήψη απόφασης: εξασφαλίζει στους επισκέπτες ότι το ξενοδοχείο λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες ολόκληρης της οικογένειας και ειδικότερα τις ανάγκες των παιδιών!
  4. Σήμα ποιότητας για πολυτελή ξενοδοχεία CERTIFIED LUXURY HOTEL & ULTIMATE LUXURY HOTEL. Το GC-Mark Luxury Hotel αναδεικνύει τα ξενοδοχεία που υπόσχονται και προσφέρουν αυθεντική πολυτέλεια. Κατά τη διάρκεια μιας επιτόπιας αξιολόγησης, ένας ειδικός ελεγκτής της DQS επαληθεύει εάν οι επιχειρησιακές διαδικασίες επιτρέπουν στο ξενοδοχείο να προσφέρει μια μοναδική αίσθηση πολυτέλειας σε κάθε στιγμή και για κάθε επισκέπτη. Μέσω μιας εμπεριστατωμένης ανάλυσης όλων των καθημερινών διαδικασιών, ο ελεγκτής επιβεβαιώνει ότι τηρούνται τα υψηλότερα πρότυπα αριστείας και επισημαίνει τις δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης.

Όπως αναφέρει ο Γενικός Διευθυντής της DQS Hellas Dr. Μανώλης Δεληγιαννάκης: «Η πιστοποίηση ενός ξενοδοχείου με το κατάλληλο Σήμα ποιότητας του κύρους της DQS αποτελεί εγγύηση στον πελάτη του καταλύματος για ένα επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών αντίστοιχο των προσδοκιών του και των απαιτήσεών του και απευθύνεται στα ξενοδοχεία εκείνα που δεν θέλουν μόνο να ακολουθούν τις ανάγκες της αγοράς, αλλά να πρωτοπορούν στις εξελίξεις στον τουριστικό κλάδο.

Με την κοινή συμβολή όλων, η ποιότητα των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών στις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μπορεί να αποτελέσει τον καθοριστικό παράγοντα που θα καταστήσει τον Ελληνικό Τουρισμό αδιαμφισβήτητο πρωταγωνιστή με διαφορά σε παγκόσμιο επίπεδο».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *