Περισσότεροι από 36.000 μη μισθωτοί ασφαλισμένοι υπέβαλαν, μέχρι το πρωί της Παρασκευής, ηλεκτρονική αίτηση για τη ρύθμιση των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις.
Επιπλέον, έγιναν περισσότερες από 9.000 ρυθμίσεις εργοδοτών.
Οι συνολικές επισκέψεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Ε.Φ.Κ.Α. και του Κ.Ε.Α.Ο. για τη ρύθμιση οφειλών έφτασαν τις 210.000.
Με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την ιδιαίτερα σημαντική ελάφρυνση που αυτή προσφέρει, εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι και επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να απαλλαγούν οριστικά από τα βάρη του παρελθόντος.
Η Νέα Δημοκρατία διασφαλίζει και βελτιώνει τη ρύθμιση των 120 δόσεων!
Σε δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, σημειώνει: “Ο πανικός που διακατέχει τον ΣΥΡΙΖΑ και το άγχος του να περισωθεί, τον οδηγεί σε συνειδητή παραποίηση της αλήθειας.
Όμως, η αλήθεια πάντα επικρατεί στο τέλος. Όπως έγινε και στις ευρωεκλογές, που συντριπτικά οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και οι νέοι επέλεξαν και υπερψήφισαν τη Ν.Δ. και τις προτάσεις της για την αγορά εργασίας και το ασφαλιστικό.
Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά ως εισηγητής -στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο- τονίσαμε επανειλημμένα, ρητά και κατηγορηματικά ότι οι 120 δόσεις ήταν επιβεβλημένες και αναγκαίες όσο ποτέ! Γιατί δίνουν οξυγόνο και χαλαρώνουν τη θηλιά που έχει βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία, με την υπερφορολόγηση και τις εξοντωτικές εισφορές.
Στη συζήτηση που διεξήχθη στη βουλή, έθεσα στην κυβέρνηση τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα, που θα κρίνουν την επιτυχία της ρύθμισης των 120 δόσεων. Ερωτήματα, που δυστυχώς έμειναν αναπάντητα:
- Γιατί απέτυχε παταγωδώς η πολυδιαφημισμένη ρύθμιση των 100 δόσεων του ΣΥΡΙΖΑ (2015);
- Γιατί εκτινάχθηκαν οι οφειλές στην Εφορία και στα ταμεία, από τα 85 δισ. ευρώ στα 140 δισ. ευρώ, στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ;
- Γιατί αποκρύπτουν και δεν στέλνουν στο ΚΕΑΟ τις οφειλές του 2017 και 2018, ώστε να μπορούν να ενταχθούν κανονικά οι οφειλέτες στην ρύθμιση των 120 δόσεων;
- Τι προβλέπει η ρύθμιση των 120 δόσεων για τους συνεπείς στις υποχρεώσεις τους επιχειρήσεις και φορολογούμενους;
Η απάντηση είναι απλή: Η εκτόξευση των οφειλών του ιδιωτικού τομέα προς το κράτος, ταμεία και εφορία, οφείλεται στην υπερφορολόγηση, στις εξοντωτικές εισφορές και στη συνειδητή επιλογή των υπερπλεονασμάτων που έπληξαν υπέρμετρα τη μεσαία τάξη.
Η Νέα Δημοκρατία όχι μόνο είχε εντάξει στο πρόγραμμά της –εδώ και 1 χρόνο- τη ρύθμιση των 120 δόσεων, αλλά την υποστήριξε και την ψήφισε, ως αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ, ενώ ταυτόχρονα άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της.
Η Νέα Δημοκρατία, θα βελτιώσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων προβλέποντας:
- Την εξάλειψη των εισοδηματικών κριτηρίων για τις οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ, που αφορούν την ρύθμιση των χρεών προς την εφορία.
- Την αναλογική επέκταση του αριθμού των δόσεων και στα νομικά πρόσωπα, σε σχέση με τα φυσικά πρόσωπα, όσον αφορά τα χρέη προς την εφορία.
- Τη μείωση του «ακριβού» επιτοκίου της ρύθμισης από το 5% στο 3%.
- Την επιβράβευση των συνεπών πολιτών και επιχειρήσεων.
Υπό αυτό το πρίσμα το «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων – ΠΕΡΣΕΑΣ», που νομοθετήθηκε το 2014 και αποσκοπεί στην επιβράβευση των συνεπών, μέσω της δημιουργίας σχετικού μητρώου, πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα σε επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.
Οι λοιπές βελτιωτικές προσθήκες στην ρύθμιση, όπως είναι η αντιμετώπιση γραφειοκρατικών προβλημάτων, η χρονική επέκταση της προθεσμίας της ρύθμισης, η άμεση πρόσβαση και ενημέρωση εκάστου ασφαλισμένου για το ύψος της οφειλής του και η διαγραφή τυχόν ανύπαρκτων οφειλών κ.α. κρίνονται αναγκαίες για την ουσιαστική δυνατότητα ρύθμισης όλων των υπαρκτών χρεών και πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.
H κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τις αδιέξοδες πολιτικές της “έπνιξε” την οικονομία και οδήγησε στην εκτίναξη του ιδιωτικού χρέους των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Επιδίωξή μας είναι, μια υγιής οικονομία, με χαμηλότερους φόρους και εισφορές, που δεν θα έχει την ανάγκη για νέες ρυθμίσεις.
Η πολιτική αλλαγή, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι επιβεβλημένη και αναγκαία για μια Ελλάδα της προόδου, της δημιουργίας, με ισχυρή ανάπτυξη και νέες, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας”.