©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

480 πτήσεις τσάρτερ στη Ρόδο από την 1η έως την 18η Απριλίου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Από: Δημήτρης Γκαρτζώνης
Αυξημένες κατά 15% προβλέπεται να είναι οι αφίξεις επισκεπτών τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Στο διάστημα από την 1η έως και την 18η Απριλίου προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου 480 πτήσεις τσάρτερ που μετέφεραν 70.000 τουρίστες συνολικά. Άλλες 460 πτήσεις εξωτερικού αναμένονται μέχρι το τέλος του μήνα. Τα πρωτεία κατέχουν οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο και έπονται Γερμανοί, Ισραηλινοί, Γάλλοι, Βέλγοι, Πολωνοί και Αυστριακοί.

«Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε με δυναμικούς ρυθμούς, νωρίτερα από ό,τι συνήθως με τους Άγγλους επισκέπτες να κάνουν ποδαρικό. Οι αφίξεις συνεχίστηκαν ακόμη πιο δυναμικά πριν το Πάσχα των Καθολικών και πριν το εβραϊκό Πάσχα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, προβλέπεται ο Απρίλιος να κλείσει με διψήφιο ποσοστό αύξησης», δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ρόδου, κ. Βασίλης Κατταβενάκης.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν ξενοδοχεία στην πόλη Ρόδου, στην Ιξιά, στο Φαληράκι και στα Κολύμπια με πληρότητες έως 50%. Στις αρχές Μαΐου θα υπάρξει νέο κύμα έναρξης λειτουργίας ξενοδοχείων και μέχρι τις 15 του μηνός θα έχουν πλέον ανοίξει όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες σε όλο το νησί.

«Η έναρξη της σεζόν ήταν ικανοποιητική, το ίδιο και η μετέπειτα πορεία της. Το ταμείο ωστόσο θα γίνει στο τέλος. Είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις και εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πραγμάτων. Οι προοπτικές είναι σε γενικές γραμμές θετικές», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, κ. Μανώλης Μαρκόπουλος.

Στο μεταξύ φαίνεται ότι έχει εξομαλυνθεί το πρόβλημα της έλλειψης εργατικού δυναμικού στον κλάδο της εστίασης. Οι κενές θέσεις εργαζόμενων έχουν καλυφθεί σε μεγάλο βαθμό γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στη λειτουργία των ξενοδοχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου σε συνεργασία με το εργατικό κέντρο συμμετείχε σε δράσεις ενημέρωσης και προσέλκυσης προσωπικού που διοργάνωσε στη Βόρεια Ελλάδα η ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ). Όπως φαίνεται, οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, καθώς εργαζόμενοι από πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδας, ακόμη και από την Αττική, αλλά και Ευρωπαίοι από χώρες όπως η Ουκρανία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Πολωνία εντάθηκαν (μέσω εταιρειών) στον κλάδο της φιλοξενίας στη Ρόδο τη φετινή σεζόν.

«Παρουσιάζει βελτίωση το ζήτημα των εργαζόμενων στον τουρισμό. Έχουν καλυφθεί σε σημαντικό βαθμό τα κενά. Αρκετοί εργαζόμενοι από τη Βόρεια Ελλάδα, την Αττική και άλλες περιοχές έχουν ενταχθεί στον κλάδο της φιλοξενίας. Έχουμε επίσης αρκετούς εργαζόμενους από ευρωπαϊκές χώρες. Σε σύγκριση με πέρυσι, είναι σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Η επαρκέστερη στελέχωση των ξενοδοχείων έχει ήδη συμβάλει στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία τους», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.

ΠΗΓΗ: www.dimokratiki.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *