ksd copyright
money tourism copyright photo

5 ελληνικοί προορισμοί στο top 15 της Ευρώπης για εμβολιασμένους τουρίστες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, ορισμένες χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν ήδη αυτό το διαβατήριο εμβολίου. Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες με διαβατήριο εμβολίου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Με την εισαγωγή αυτή, το European Best Destinations, ένας ταξιδιωτικός ιστότοπος που αναπτύχθηκε για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη και που σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα τουριστικά γραφεία και το δίκτυο EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας”) προωθεί ευρωπαϊκούς  προορισμούς, παρουσιάζει το top 15 των προορισμών στην Ευρώπη για εμβολιασμένους τουρίστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 5 ελληνικοί.

Σε συνεργασία με τα υπουργεία Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το European Best Destinations (EBD), αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία   (ειδικά οι αυτόνομες περιοχές των Νήσων Μαδέρας και των Αζορών) καθώς και η Γεωργία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Δανία, κινούνται στην κατεύθυνση της παροχής διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Εάν ο εμβολιασμός σας έχει προγραμματιστεί για αυτήν την άνοιξη του 2021, πιθανότατα θα ταξιδέψετε χωρίς περιορισμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ισλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 στους εμβολιασμένους πολίτες της. Αυτή η χώρα δεσμεύεται επίσης να αναγνωρίσει πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από ευρωπαϊκές χώρες ή ανήκουν στον χώρο Σένγκεν. Η Σουηδία και η Δανία κινούνται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και η Ελλάδα, η Γεωργία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Αυτοί είναι επομένως οι καλύτεροι προορισμοί για εμβολιασμένους ταξιδιώτες .

ksd PRIMAGEL προορισμοί
adv προορισμοί

Με το διαβατήριο εμβολίων, το οποίο υπερασπίζεται ιδιαίτερα ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, η Ελλάδα θα καλωσορίσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι με πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως και η Μαδέρα , οι Αζόρες , η Ισπανία , η Σουηδία, η Ισλανδία, η Γεωργία, κ.λπ..

Ο ιστότοπος της ΕΕ, reopen.europa.eu παρέχει ταξιδιωτικούς κανονισμούς σε πραγματικό χρόνο για κάθε χώρα της ΕΕ.

Μάθετε τους καλύτερους προορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, καθώς και πώς να αποκτήσετε αυτό το διαβατήριο εμβολίου και πώς να ταξιδέψετε στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο εμβολίου.

Οι 15 κορυφαίοι προορισμοί για όσους έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού

Τιφλίδα, Γεωργία

Ο ασφαλέστερος προορισμός του περσινού καλοκαιριού, η Τιφλίδα, κατάφερε να παραμείνει μεταξύ των περιοχών που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία.

Μαδέρα, Πορτογαλία

Το νησιωτικό σύμπλεγμα παράμεινε στην “πράσινη ζώνη” καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στα αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν και την κατέστησαν τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη.

Κεφαλονιά, Ελλάδα

Ψηφίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του 2021, καθώς θεωρείται από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά.

Αζόρες, Πορτογαλία

Η συστάδα των εννέα νησιών της Πορτογαλίας θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Οι Αζόρες αποτελούν μάλιστα την πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών που πρόσκεινται στον βιώσιμο τουρισμό, την προστασία και την παρατήρηση της φύσης.

Ρέθυμνο, Κρήτη, Ελλάδα

Το Ρέθυμνο, με τον όμορφο φάρο του, το βενετσιάνικο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες, το φρούριο, τις περιπατητικές διαδρομές και τις υπέροχες παραλίες του, είναι επίσης έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

Ισλανδία

Η Ισλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες της που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Η Ισλανδία αναγνωρίζει επίσης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Cavtat, Konavle, Κροατία

Το Cavtat θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, της εγγύτητας σε αεροδρόμια (σε περίπτωση επαναπατρισμού) και των νοσοκομείων, αλλά κυρίως λόγω των υγειονομικών μέτρων που έλαβαν οι αρχές.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Ισπανία έδωσε μια καινοτόμο απάντηση στην υγειονομική κρίση. Μετά από σκληρούς περιορισμούς που απέφεραν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον περιορισμό του κορονοϊού, η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας, ανακοίνωσε σχέδια για την υιοθέτηση των διαβατηρίων εμβολιασμού ως “στοιχείο ασφαλούς κινητικότητας”.

Αθήνα, Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συμφώνησαν στη θέσπιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

MONEY TOURISM COPYRIGHT PHOTO προορισμοί
money tourism copyright photo

Η χώρα έχει ήδη συνάψει συμφωνία για να υποδεχθεί τουρίστες από το Ισραήλ εάν διαθέτουν πιστοποιητικό, ενώ και η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι θα καλωσορίσει τους τουρίστες από την 1η Μαΐου αρκεί να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) .

Rubjerg Knude, Δανία

Η Δανία και η Σουηδία είναι από τους πρωτοπόρους στην έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι πολίτες τους τα χρησιμοποιούν ήδη για τη συμμετοχή σε συναυλίες και εκθέσεις ή για κρατήσεις σε εστιατόρια, ενώ πλέον θα τα χρησιμοποιούν και για ταξίδια.

Ρόδος, Ελλάδα

Μετά από μήνες κλειδώματος ανακαλύψτε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη στην Ελλάδα : το νησί της Ρόδου. 

Το νησί της Ρόδου είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των παλαιών πετρών, της κληρονομιάς, των φρουρίων και των κάστρων. Αυτή η υπέροχη μεσαιωνική πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Όταν επισκέπτεστε τη Ρόδο, μην χάσετε την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου, εξερευνήστε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή απλά χαλαρώστε στην παραλία του Αγίου Παύλου.

Κοπεγχάγη, Δανία

Η Δανία αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2021 να καθιερώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιτρέπει σε όσους πολίτες της έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να επιστρέψουν, με ασφάλεια, σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Κανάρια νησιά, Ισπανία

Τα Κανάρια Νησιά ανοίγουν επίσης τις πόρτες τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, με το καθένα να έχει τη δική του ταυτότητα και να παρέχει μια διαφορετική εμπειρία που συνδυάζει την ασφάλεια και την καλοπέραση.

Κως, Ελλάδα

Η Κως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Το “τέλειο ελληνικό νησί” για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα, ήλιο και παραλίες.

Η Κως είναι το τέλειο ελληνικό νησί για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα & ήλιο και παραλία. Είναι ένα από τα ελληνικά νησιά με τη μεγαλύτερη προσφορά αμμώδους παραλίας. Ελάτε ιστιοσανίδα στην παραλία Μαστιχάρι, κολυμπήστε στα ζεστά νερά της παραλίας Θέρμες ή στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Paradise. Θέλετε να σεβαστείτε τις αποστάσεις ασφαλείας; Βάλτε την πετσέτα σας στην παραλία Τιγκάκι. Αυτή η χιλιομετρική παραλία που βρίσκεται δυτικά της πόλης της Κω είναι ιδανική για ασφαλείς διακοπές στην Ελλάδα.

Στοκχόλμη Σουηδία

Δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Σουηδία συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που τάχθηκαν υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη διεξαγωγή ταξιδιών αλλά και για την καθημερινότητα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *