money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

6 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Heathrow τον Αύγουστο | Έναντι 7,7 εκατ. τον προ-πανδημικό Αύγουστο

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα 6 εκατομμύρια ανήλθε ο αριθμός των επιβατών που διαχειρίστηκε το αεροδρόμιο Heathrow, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Ην. Βασιλείου, τον φετινό Αύγουστο, αριθμός μειωμένος, σε σύγκριση με τα 7,7 εκατομμύρια που διαχειρίστηκε τον Αύγουστο του 2019, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ανώτατο όριο στους ταξιδιώτες που επέβαλε ο αεροπορικός ο κόμβος του Λονδίνου είχε συνέπειες στην επιβατική κίνηση.

Συνολικά, τον φετινό Αύγουστο, τα 6 εκατ. επιβατών οδήγησαν σε ανάκαμψη 170% το Heathrow, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα-αιχμής του καλοκαιριού του 2021, όταν 2,3 εκατ. επιβάτες διακινήθηκαν από το λονδρέζικο αεροδρόμιο, εξαιτίας των απαγορεύσεων και των ανησυχιών για τον κορωνοϊό.

Το αεροδρόμιο διακίνησε 38,4 εκατομμύρια επιβάτες το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου, τέσσερις φορές περισσότερους από το αντίστοιχο, περυσινό, χρονικό διάστημα. Ωστόσο, το νούμερο αυτό υπολείπεται σημαντικά του αντίστοιχου (54 εκατ.) το 8μηνο του 2019, πριν από την πανδημία.

Ο αριθμός των μετακινήσεων αεροσκαφών τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 78,5% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκε σε σχεδόν 34.000.

Οι πιο πολυσύχναστες διαδρομές ήταν προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική, ακολουθούμενες από τη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό.

Τον Ιούλιο, το Heathrow έθεσε ημερήσιο ανώτατο όριο στον αριθμό των αναχωρούντων επιβατών για το υπόλοιπο του καλοκαιριού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ακυρώσεων που προκαλούνται από τις ελλείψεις προσωπικού. Κι ενώ αρχικά το όριο των 100.000 ημερήσιων επιβατών είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστεί μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, τελικά διευρύνθηκε έως και τις 29 Οκτωβρίου.

Το αεροδρόμιο είπε ότι η κίνηση είχε ως αποτέλεσμα “λιγότερες ακυρώσεις την τελευταία στιγμή, καλύτερη ακρίβεια και μικρότερη αναμονή για την παραλαβή των αποσκευών”.

Σε μια προσπάθεια να προασπίσει την απόφαση του αεροδρομίου σε ανοιχτή επιστολή προς τους επιβάτες, ο διευθύνων σύμβουλος του Heathrow, John Holland-Kaye, είχε δηλώσει: “Τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς ο αριθμός των αναχωρούντων επιβατών ξεπερνά τακτικά τους 100.000 την ημέρα, έχουμε αρχίσει να βλέπουμε περιόδους κατά τις οποίες η εξυπηρέτηση υποχωρεί σε επίπεδο που δεν είναι αποδεκτό. Αυτό οφείλεται σε έναν συνδυασμό μειωμένης ακρίβειας των αφίξεων, ως αποτέλεσμα καθυστερήσεων σε άλλα αεροδρόμια και στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο, και στον αυξημένο αριθμό επιβατών που αρχίζει να υπερβαίνει τη χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών, των επίγειων χειριστών των αεροπορικών εταιρειών και του αεροδρομίου”.

“Λάβαμε τη δύσκολη απόφαση να εισαγάγουμε ανώτατο όριο χωρητικότητας. Παρόμοια μέτρα για τον έλεγχο της ζήτησης επιβατών έχουν εφαρμοστεί σε άλλα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο”, πρόσθεσε. Για να καταλήξει: “Κάνοντας αυτή την παρέμβαση τώρα, στόχος μας είναι να προστατεύσουμε τις πτήσεις για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιβατών αυτό το καλοκαίρι και να δώσουμε τη βεβαιότητα ότι όλοι όσοι ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου θα έχουν ένα ασφαλές και αξιόπιστο ταξίδι και θα φτάσουν στον προορισμό τους με τις αποσκευές τους. Το αεροδρόμιο θα εξακολουθήσει να είναι πολυσύχναστο και σας ζητάμε να δείξετε κατανόηση αν χρειαστεί λίγο περισσότερος χρόνος για να κάνετε check in, να περάσετε από τον έλεγχο ασφαλείας ή να παραλάβετε την τσάντα σας από ό,τι έχετε συνηθίσει”.

Tagged

1 σχόλιο στο “6 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω του Heathrow τον Αύγουστο | Έναντι 7,7 εκατ. τον προ-πανδημικό Αύγουστο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *