Photo by Emre Gencer on Unsplash
Photo by Emre Gencer on Unsplash

Στο 60% της πληρότητας θα λειτουργούν τα τουρκικά ξενοδοχεία|Κενά τα δωμάτια για 12 ώρες|Κανόνες και πιστοποίηση

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τις μηχανές τους φαίνονται να ετοιμάζουν τα ξενοδοχεία στην Τουρκία, προκειμένου να ξεκινήσουν ξανά τη λειτουργία τους με τις αρχές να θεσπίζουν ένα νέο σύστημα πιστοποίησης.

Σύμφωνα με το νέο πλάνο δράσης θα εφαρμοστεί ένα σύστημα πιστοποίησης για τα ξενοδοχεία και τα μέσα μεταφοράς. Για το πρόγραμμα αυτό ελήφθησαν υπόψη ένα πλήθος παραμέτρων, όπως η εκπαίδευση των εργαζομένων, η αναδιοργάνωση του μπουφέ, των εστιατορίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Επίσης, σε κάθε μεταφορικό θα παρέχονται αντισηπτικά, ενώ θα υπάρχει κενό μίας θέσης.

Τα ξενοδοχεία θα λειτουργούν στο 60% της πληρότητας τους και οι ιδιοκτήτες θα παρέχουν ιατρικές μάσκες στους επισκέπτες. Στην είσοδο των ξενοδοχείων θα ελέγχεται η θερμοκρασία των επισκεπτών και θα υπάρχουν σημάνσεις για την εφαρμογή της απαραίτητης κοινωνικής απόστασης.

Η διοίκηση των ξενοδοχείων θα τοποθετήσει σημάνσεις σχετικά με τον ιό σε διάφορα σημεία των εγκαταστάσεων και θα διανέμει φυλλάδια με πληροφορίες σε διαφορετικές γλώσσες. Επιπλέον, θα διατίθενται απολυμαντικά σε διάφορα μέρη των μονάδων, όπως οι χώροι υποδοχής, οι όροφοι, οι ανελκυστήρες και οι διάδρομοι.

Τα δωμάτια θα παραμένουν κενά για 12 ώρες.

Η διαδικασία πιστοποίησης θα εφαρμοστεί μέσω της συνεργασίας των Υπουργείων Υγείας, Μεταφορών και Αγροτικής Ανάπτυξης, του Ινστιτούτου Τουρκικών Standards, καθώς και με πλήθος Μη Κυβερνητικών Οργανισμών και εκπροσώπων του κλάδου.

Επαφές με συχνή επαφή, όπως τα πόμολα, οι οθόνες αφής, οι πίνακες ελέγχου, οι σταθμοί καθαρισμού χεριών και οι τουαλέτες θα απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι χώροι υποδοχής, ξεκούρασης και αναμονής θα αναδιαμορφωθούν, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Οι θερμοσίφωνες, οι τηλεοράσεις και τα κλιματιστικά σε κάθε δωμάτιο θα απολυμαίνονται ύστερα από την αναχώρηση των επισκεπτών από το δωμάτιο, το οποίο θα παραμένει κενό για 12 έτσι ώστε να ανακυκλωθεί ο αέρας.

Επιπλέον, το προσωπικό καθαριότητας θα φοράει προστατευτικό εξοπλισμό.

Περιοχές αποκλεισμού στα ξενοδοχεία

Οι επισκέπτες που θα παρουσιάζουν συμπτώματα του Κορωνοϊού θα μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες αποκλεισμού εντός των ξενοδοχείων.

Το προσωπικό που θα αναλάβει τη φροντίδα των νοσούντων θα χρησιμοποιεί προστατευτικό εξοπλισμό για να αποφευχθεί η περαιτέρω μετάδοση, ενώ θα τους παρέχεται και ειδική εκπαίδευση, ώστε να γνωρίζουν πώς να ανταποκριθούν καταλλήλως σε περίπτωση εντοπισμού κρούσματος.

Ο ανοικτός μπουφές παραμένει

Το σύστημα του ανοικτού μπουφέ θα παραμείνει, αλλά με σημαντικές αλλαγές. Τα γεύματα θα παρουσιάζονται μέσα από γυάλινες προθήκες και το προσωπικό θα σερβίρει το φαγητό, ενώ τα προϊόντα και τα υλικά θα προσφέρονται σε αναλώσιμες συσκευασίες.

Στην είσοδο των εστιατορίων θα υπάρχουν απολυμαντικά χεριών και σημάνσεις κοινωνικής απόστασης του 1.5 μέτρου μεταξύ των τραπεζιών. Οι μηχανές κάθε είδους αφεψήματος και παρεμφερείς συσκευές κοινής χρήσης θα αποσυρθούν και τα αφεψήματα θα προσφέρονται από το προσωπικό.

Πισίνες /παραλίες/Γυμναστήρια

Παρόμοιοι κανόνες θα εφαρμοστούν στις παραλίες και τις πισίνες με απόσταση μεταξύ των καθισμάτων. Το επίπεδο χλωρίνης στις εξωτερικές πισίνες θα παραμείνει στο 1-3 ppm και στις εσωτερικές στο 1-1.5 ppm.

Τα γυμναστήρια και τα σπά θα παραμείνουν κλειστά για όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αισιόδοξοι οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η μερική άρση των μέτρων περιορισμού στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων και των νότιων περιοχών, έλαβε θετική κριτική από τους εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι εξέφρασαν την ελπίδα τους για ανάκαμψη του κλάδου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικών Ξενοδόχων του Νοτίου Αιγαίου, Bülent Bülbüloğlu, δήλωσε ότι η μερική άρση των μέτρων θα οδηγήσει σε μία οικονομική και ψυχολογική ανακούφιση.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *