«Πλημμύρισε» χρώματα το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με την 4η Freskon

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με χρώματα και αρώματα έχει «πλημμυρίσει» από χθες το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου το πολύχρωμο ψηφιδωτό της 4ης Freskon αποδεικνύεται ιδιαίτερα ελκυστικό για τους επισκέπτες.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα 2.500 «ραντεβού» μεταξύ εκπροσώπων ελληνικών επιχειρήσεων και παραγωγών και των ξένων προσκεκλημένων εμπορικών επισκεπτών της έκθεσης, ενώ σημαντικές είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις του σημερινού προγράμματος.

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνουν μέχρι τις 13:00 τους ανθρώπους του κλάδου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με την προβολή των προϊόντων, αλλά και για θέματα φυτοϋγείας, φυτοπροστασίας και υπολειμμάτων.

Επίσης, σε άλλη εκδήλωση, από τις 13:30 μέχρι τις 15:30, θα παρουσιαστούν καινοτόμες παραγωγικές προτάσεις από την Ελλάδα, ενώ θα αναδειχθεί το θέμα των logistics και η σημασία της έρευνας για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.

Χθες μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Διεθνές Συνέδριο για το Σταφύλι, όπου παρουσιάστηκαν όλες οι νεότερες εξελίξεις για τα θέματα της καλλιέργειας και της μετασυλλεκτικής συμπεριφοράς του σταφυλιού, ενώ ανακοινώθηκαν και όλες οι νέες ποικιλίες που υπάρχουν σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην 4η Freskon, που θα ολοκληρωθεί αύριο, 28 Απριλίου, συμμετέχουν 210 εκθέτες (έναντι 191 το 2017) από 22 χώρες και έχουν παρουσία ορισμένες από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ της Ευρώπης.

Πέραν όμως της Freskon, το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης βρίθει αυτό το τριήμερο εκδηλώσεων και διοργανώσεων. Έτσι, μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Ανθοέκθεση, η οποία ανοίγει αύριο τις πύλες της και θα διαρκέσει έως τις 13 Μαΐου, αλλά και την έκθεση «Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση – τοπικές γεύσεις Ελλάδας», στο περίπτερο 12, η οποία θα διαρκέσει από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» η 10η Διεθνής Μαθηματική Εβδομάδα, που ολοκληρώνεται στις 29 Απριλίου. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» η εκδήλωση «Οι δρόμοι των Αγράφων», υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Σήμερα ξεκινά και το Thessaloniki Tuning Show, στα περίπτερα 2, 3 και 17, το οποίο θα διαρκέσει έως την Κυριακή και αναμένεται να προσελκύσει τους λάτρεις της αυτοκίνησης και του Motorsport.

Ακόμη, σήμερα, στις 19:00, εγκαινιάζεται στο περίπτερο 2 η πολυθεματική έκθεση «ΠΟΝΤΟΣ: Δικαίωμα και υποχρέωση στη μνήμη», η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, ενώ εκδηλώσεις με επίκεντρο τον Πόντο θα πραγματοποιηθούν και το Σαββατοκύριακο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *