Η 83η ΔΕΘ σημείο αναφοράς για τις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Ως την πιο σημαντική στιγμή του 2018 για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, χαρακτήρισε τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ως Τιμώμενη Χώρα, ο Deputy Assistant Secretary για Ευρωπαϊκά και Ευρασιατικά Θέματα του State Department, κ. Jonathan Cohen.

Ο κ. Cohen επισκέφτηκε το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ξεναγήθηκε στο περίπτερο 13, το οποίο θα στεγάσει την Αμερικανική εκθεσιακή συμμετοχή και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Cohen, που συνοδευόταν από την Αμερικανίδα Γενική Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κα. Rebecca Fong, σημείωσε ότι στην 83η ΔΕΘ θα συμμετάσχουν οι μεγαλύτερες αμερικανικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, είπε ότι το ενδιαφέρον αμερικανικών εταιρειών για συμμετοχή στη ΔΕΘ είναι μεγάλο, ενώ υπογράμμισε πως το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι φέτος Τιμώμενη Χώρα αποτελεί επιτυχία.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, παρουσίασε τις προοπτικές συνεργασιών μεταξύ Αμερικανικών και Ελληνικών επιχειρήσεων, με έμφαση στην καινοτομία και στην τεχνολογία. Παράλληλα, επισήμανε πως η έλευση στη ΔΕΘ μεγάλων Αμερικανικών εταιρειών, οι οποίες είναι πρωτοπόρες διεθνώς, δίνει τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να προβάλλει την εικόνα της στην ευρύτερη περιοχή ως ενός hub υψηλής τεχνολογίας.

Η Γενική Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη, κα. Rebecca Fong στάθηκε ιδιαίτερα στο υψηλό επίπεδο της συνεργασίας, που έχει αναπτυχθεί με την ΔΕΘ-Helexpo, προκειμένου να είναι άρτια η Αμερικανική συμμετοχή.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *