8η ΓΣ ΞΕΕ : ΑΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ | Χτυπάμε το καμπανάκι της λογικής | Έντονη κριτική και νέες υπηρεσίες για τα μέλη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με μια στιβαρή ομιλία, με πλήθος επισημάνσεων,  για τα κακώς κείμενα του ελληνικού Τουρισμού, αλλά και ειδήσεων για πολλές νέες υπηρεσίες-παροχές, στα ελληνικά ξενοδοχεία, στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο πρόεδρός του Αλέξανδρος Βασιλικός, έδωσε το στίγμα για το 2019, αλλά και επέκεινα.

Ο κ. Βασιλικός προειδοποίησε ότι “…Ο τουρισμός είναι πλέον πολύ μεγάλος για να ρισκάρουμε απώλειες. Και θα ήταν σοφό να επικεντρωθούμε όλοι σε αυτά που είναι στο χέρι μας, να πάρουμε αποφάσεις, να  κάνουμε τις προσαρμογές που πρέπει, να δώσουμε στο σωστό χρόνο τις σωστές απαντήσεις και να θωρακίσουμε τον οικονομικό πνεύμονα της χώρας”, και μετά την δριμεία κριτική του για τα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική ξενοδοχία, ανακοίνωσε:

– τη νέα υπηρεσία δωρεάν μηνιαίας πληροφόρησης των ξενοδοχείων από την διεθνή εταιρία ReviewPro, με την αξιολόγηση κάθε ξενοδοχείου. Όλα τα μέλη του ΞΕΕ, 9.748 ξενοδοχεία, θα λαμβάνουν πλέον κάθε μήνα δωρεάν ένα ολοκληρωμένο report με σχετικά στοιχεία και δεδομένα για κάθε παραλήπτη, στο πλαίσιο της συνεργασίας, με την εταιρεία Review Pro.
– την αναβάθμιση του ΙΤΕΠ, του Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, του επιστημονικού και ερευνητικού βραχίονα του ΞΕΕ,  με την ανάληψη της ηγεσίας του από τον κ. Πετράκο, εγνωσμένου κύρους, καθηγητή του Παντείου.
– την δημιουργία του πρώτου Τravel – Hopsitality Accelator , του πρώτου προγράμματος  επιτάχυνσης startups του τουρισμού στην Ελλάδα, με σκοπό να έρθουν πιο κοντά η ελληνική νεοφυής επιχειρηματικότητα που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, με το ελληνικό ξενοδοχείο, αλλά και με άλλες αγορές του εξωτερικού.

money tourism photo

Αναφερόμενος στο θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, ο κ. Βασιλικός, είπε χαρακτηριστικά: “…δεν μπορεί να συνεχίζεται ο σημερινός παραλογισμός με το σύστημα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων. Ένα σύστημα άρρωστο, το οποίο καταστρατηγεί το πνεύμα του νόμου περί ανταποδοτικότητας. Δεν μπορεί επί εποχής ΑΕΠΙ να πληρώναμε 100 και για τους ίδιους δημιουργούς σήμερα να πληρώνουμε 180, με αμφίβολο το τι φτάνει πραγματικά από τα χρήματα αυτά στους ίδιους τους δημιουργούς”.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ σημείωσε ιδιαίτερα ότι “…Ταυτόχρονα, ανακάμπτει ο ανταγωνισμός στη γειτονιά μας από χώρες όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος, η Τυνησία, κλπ. Ήδη από την περσινή σεζόν έδειξαν σημάδια δυναμικής, η οποία όπως δείχνουν τα στοιχεία όχι μόνον διατηρείται αλλά και ενισχύεται σημαντικά”, ενώ υπογράμμισε ότι “Το να παρακολουθούμε με σταυρωμένα τα χέρια κι απλά να περιμένουμε το που θα κάτσει η μπίλια για το 19, δεν είναι σοφό. Σοφό είναι να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε τις σωστές απαντήσεις μέσα σε ένα δύσκολο κι αβέβαιο περιβάλλον”.

Αναφερόμενος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις είπε ότι “…δεν μπορεί ακόμη και σήμερα, να είναι το ξενοδοχείο εκτεθειμένο κι απροστάτευτο έναντι του αθέμιτου ανταγωνισμού των βραχυχρόνιων μισθώσεων”.

Και κατέληξε ο κ. Βασιλικός: “Υπάρχει μια σοφή λαϊκή παροιμία που λέει “όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος”.Νοικοκύρης στον τουρισμό είναι ο ξενοδόχος. Όμως ο τουρισμός δεν είναι μόνο θέμα των ξενοδόχων. Ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων όπως λέει και το σταθερό μότο του ΞΕΕ. Ο τουρισμός είναι πια πολύ μεγάλος για να ρισκάρουμε απώλειες”.

Δείτε το video με την ομιλία του κ. Βασιλικού.

Δείτε ακόμη, όλα τα video, από την χθεσινή ετήσια ΓΣ του ΞΕΕ, στο κανάλι του money-tourism.gr, στο youtube.

Tagged

2 σχόλια στο “8η ΓΣ ΞΕΕ : ΑΛ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ | Χτυπάμε το καμπανάκι της λογικής | Έντονη κριτική και νέες υπηρεσίες για τα μέλη

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *