abta

ABTA: -83% οι κρατήσεις στη Βρετανία για καλοκαιρινές διακοπές εφέτος

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μειωμένες κατά 83% παρέμειναν οι κρατήσεις στη βρετανική αγορά για καλοκαιρινές διακοπές εφέτος, σε σύγκριση με το 2019, εξέλιξη η οποία, πέρα από τους ταξιδιωτικούς κανονισμούς και τις συχνές αλλαγές τους, οφείλεται και στο γεγονός ότι  7 στις 10 ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να προβούν σε απολύσεις μετά τη λήξη του κυβερνητικού προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων στο Ην. Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βρετανικής Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ABTA), σχεδόν οι μισές ταξιδιωτικές εταιρίες ανέφεραν ότι, δεν υπήρξε καμία αύξηση στις κρατήσεις για το 2021, σε σύγκριση με πέρυσι, παρά την επιτυχημένη διαδικασία εμβολιασμών. Μάλιστα, το 58% των κρατήσεων με ημερομηνίες αναχώρησης τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο φέτος έπρεπε να αναβληθούν ή να ακυρωθούν, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών και απαγορεύσεων που επέβαλλε η βρετανική κυβέρνηση, αλλά και άλλες χώρες, αλλά και των συχνών αλλαγών τους, σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος των απαιτούμενων τεστ PCR για τον κορωνοϊό.

Παράλληλα, η ΑΒΤΑ, εντείνει τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της Βρετανίας να αναθεωρήσει το ταξιδιωτικό της σύστημα, θέτοντας τέλος στην υποχρεωτικότητα των τεστ PCR.

Με περισσότερο από το 80% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν εμβολιαστεί πλήρως, η ABTA λέει ότι ήρθε η ώρα να δημιουργηθεί ένα σταθερό πλαίσιο για τα διεθνή ταξίδια, αξιοποιώντας την επιτυχία της διάθεσης των εμβολίων, καθιστώντας την ατομική κατάσταση του ταξιδιώτη ακρογωνιαίο λίθο της μελλοντικής, ταξιδιωτικής πολιτικής. Σύμφωνα με την ABTA, η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τη στρατηγική ανασκόπηση των ταξιδιωτικών απαιτήσεων για:

-Να δοθεί τέλος στο σύστημα φωτεινού σηματοδότη και αντ’ αυτού στο σύνολό τους οι τουριστικοί προορισμοί να αντιμετωπίζονται ως “ανοικτοί”.
-Να διατηρηθεί μια περιορισμένη, “κόκκινη” λίστα μόνο για τη διαχείριση των παραλλαγών του ιού.
-Να σταματήσει η ευρεία χρήση των τεστ PCR, απομακρύνοντας την υποχρέωση οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες να υποβάλλονται σε οποιαδήποτε τεστ για τον Covid, κατά την επιστροφή τους από χώρες χαμηλού κινδύνου.

Σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας

Εν τω μεταξύ, τα νέα δεδομένα της ABTA αποκαλύπτουν, επίσης, τον αντίκτυπο των ταξιδιωτικών περιορισμών που επέβαλε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας, με το 69% των ταξιδιωτικών εταιριών, με προσωπικό σε αναστολή, να προγραμματίζει να κάνει περαιτέρω απολύσεις μόλις τελειώσει το πρόγραμμα στήριξης, αυτό τον μήνα. Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι οι συνολικές θέσεις εργασίας που θα χαθούν στον τομέα των εξερχόμενων ταξιδιών ανέρχονται σε σχεδόν 100.000 και περισσότερες από 226.000 στις αλυσίδες εφοδιασμού. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την ABTA, δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό για την κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου να παρουσιάσει ένα πακέτο προσαρμοσμένης στήριξης για τη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού.

Η ABTA λέει ότι η προσέγγιση της βρετανικής κυβέρνησης απέναντι στα ταξίδια, θέτει σε κίνδυνο τη βρετανική, ταξιδιωτική βιομηχανία και τη συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου, κάτι που επιβεβαιώνουν τα δεδομένα του ευρωπαϊκού τομέα του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων, τα οποία υποδηλώνουν ότι οι κρατήσεις αεροπορικών ταξιδιών σε όλη τη γηραιά ήπειρο ανέρχεται περίπου στο 60% των επιπέδων πριν από τον Covid, σε σύγκριση με το 30% στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις της κυβέρνησης απέκλεισαν τους Βρετανούς από τα ταξίδια το φετινό καλοκαίρι, θέτοντας σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας, τις επιχειρήσεις και τη συνδεσιμότητα του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενώ οι Ευρωπαίοι γείτονές μας ταξιδεύουν ελεύθερα και με ασφάλεια, οι Βρετανοί υπόκεινται σε δαπανηρά μέτρα, που τους εμποδίζουν να επισκέπτονται την οικογένεια και τους φίλους τους, να κάνουν τις τόσο απαραίτητες διακοπές, αλλά και σημαντικά, επαγγελματικά ταξίδια”, λέει ο
γενικός διευθυντής της ABTA, Mark Tanzer.

Ο ίδιος καλεί τη κυβέρνηση Jonhson να χρησιμοποιήσει τη στρατηγική ανασκόπηση του Οκτωβρίου για να ανοίξει με ασφάλεια τα ταξίδια, αξιοποιώντας τη διάδοση των εμβολίων και διατηρώντας μια ‘κόκκινη’ λίστα για τη διαχείριση των παραλλαγών του κορωνοϊού.

ksd PRIMAGEL
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *