Ένα σύστημα όπου οι ταξιδιωτικές εταιρείες θα μπορούν να συνεχίσουν να στέλνουν τους εργαζόμενους τους, στο εξωτερικό πρέπει να εξασφαλιστεί, από την αγγλική κυβέρνηση, μετά από το Brexit.
Πρέπει επίσης να υπάρχει μια «κατάλληλη προσέγγιση» στην ελεύθερη κυκλοφορία, που σημαίνει ότι η βιομηχανία θα μπορεί να προσλάβει το προσωπικό που χρειάζεται.
Η Abta αποκάλυψε ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός προσφέρουν 1,52 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο – που αντιστοιχούν στο 4,8% της συνολικής απασχόλησης- συνεισφέροντας £ 67,7 δισεκατομμύρια στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.
Τα νέα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο συνέδριο της Travel Abstracts, αποκαλύπτουν επίσης:
· Η τουριστική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο βασικός εργοδότης των νέων – το 27% των εργαζομένων στον τουρισμό είναι κάτω από 30, δηλαδή, 10% πάνω από το μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου.
· Η μετανάστευση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην εξασφάλιση του εργατικού δυναμικού της βιομηχανίας, καθώς ο αριθμός των υπηκόων εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου που εργάζονται στον τομέα του ταξιδιού και του τουρισμού είναι σχεδόν κατά ένα τρίτο υψηλότερος από τον μέσο όρο του Ηνωμένου Βασιλείου (13% έναντι 10%).
· Ο μέσος μισθός για τους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία είναι £ 23.000 (£ 29.000 μέσος όρος του Ηνωμένου Βασιλείου).
· Η πλειοψηφία των εργαζομένων στη βιομηχανία εκπαιδεύεται σε επίπεδο GCSE ή ισοδύναμο (απολυτήριο Λυκείου) (36%).
Η αγγλική κυβέρνηση και οι ομολόγοι της από την ΕΕ πρέπει να συμφωνήσουν σε αμοιβαίους κανόνες εργασίας μετά το Brexit.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Abta, Mark Tanzer, δήλωσε:
«Είναι σημαντικό ότι η κυβέρνηση κατανοεί πραγματικά την αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την ταξιδιωτική και τουριστική αγορά εργασίας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αναπτύξει τη σωστή μακροπρόθεσμη προσέγγιση της μετανάστευσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων».
Όπως επισημαίνουν οι γνώστες του τουρισμού:
«Οι ρυθμίσεις για τη μετανάστευση μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ μετά το Brexit θα είναι αμοιβαίες, επομένως είναι σημαντικό η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να προσφέρει ένα πλαίσιο στήριξης των επιχειρήσεων που να λειτουργούν και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.
Εάν η κυβέρνηση δημιουργήσει ένα καθεστώς που είναι πολύ στενό και περιοριστικό, αυτό θα έχει επιχειρησιακές συνέπειες για τις βρετανικές επιχειρήσεις που βασίζονται στην ικανότητα αποστολής προσωπικού σε όλη την Ευρώπη και θα μειώσουν επίσης την ικανότητα αυτών των επιχειρήσεων να προσελκύσουν το καλύτερο δυνατό προσωπικό».
1 σχόλιο στο “ABTA: Αναγκαία η λήψη μέτρων για την προστασία του Τουρισμού, στην μετά Brexit εποχή”