©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η ABTA απαιτεί μακροπρόθεσμη στρατηγική για τα ταξίδια

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Περισσότερα από την άρση της απαίτησης τεστ Covid για τις αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην επερχόμενη στρατηγική αναθεώρηση της διεθνούς ταξιδιωτικής πολιτικής της, επέμεινε η Ένωση Βρετανών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ABTA) ότι πρέπει να κάνει η βρετανική κυβέρνηση.

Η Ένωση απαιτεί μία μακροπρόθεσμη στρατηγική για τον τομέα των ταξιδιών και του τουρισμού προκειμένου να αποφευχθεί η αναστάτωση στην περίπτωση που εντοπιστεί μια νέα παραλλαγή του Covid-19.

Οι έκκληση της ABTA έρχεται αφού ο πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson, επιβεβαίωσε χθες ότι ο υπουργός Υγείας, Sajid Javid, θα παράσχει ενημέρωση σχετικά με την πολιτική, τις επόμενες ημέρες, και μετά από αναφορές που υποδηλώνουν ότι η απαίτηση για τεστ πλευρικής ροής τη δεύτερη ημέρα κατά την άφιξη θα καταργηθεί.

Η κυβέρνηση έχει ήδη καταργήσει την απαίτησή της για διενέργεια τεστ PCR τη δεύτερη ημέρα και τεστ πριν από την αναχώρηση για πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, μέτρο το οποίο επιβλήθηκε εκ νέου, πριν από τα Χριστούγεννα, για την καταπολέμηση της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.

Παίρνοντας θέση για το θέμα, ο διευθυντής δημοσίων σχέσεων της ABTA, Luke Petherbridge, είπε: “Έχουμε ήδη κάποια καλά νέα σε αυτό το μέτωπο φέτος. Ωστόσο, τώρα χρειαζόμαστε υπουργούς να προχωρήσουν παραπέρα, καταργώντας όλα τα τεστ για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα”.

Και πρόσθεσε: “Δεν είναι μόνο τα τεστ που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Η πραγματικότητα είναι, σε αντίθεση με οποιονδήποτε άλλο τομέα της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν έχει υπάρξει ακόμη χρόνος από την έναρξη της πανδημίας όπου τα ταξίδια να μην υπόκεινται σε κάποιο είδος περιορισμού ή απαίτησης, που δεν υπήρχε πριν από τον Μάρτιο του 2020. Η κυβέρνηση συνεχίζει να λέει ότι θέλει η βιομηχανία να ανταλλάξει δρόμο προκειμένου να βγει από την κρίση. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε οι αρμόδιοι υπουργοί να παρουσιάσουν ένα σχέδιο, το οποίο να παρέχει την τόσο αναγκαία σταθερότητα στον κλάδο, επιτρέποντας στους καταναλωτές να ξαναχτίσουν την εμπιστοσύνη τους στα ταξίδια”.

“Σαφώς πρέπει να υπάρχει μία ισχυρή στρατηγική για την αντιμετώπιση μελλοντικών παραλλαγών του ιού, προκειμένου να αποφευχθούν οι σπασμωδικές κινήσεις που είδαμε με την Omicron, οι οποίες οδήγησαν σε μία σειρά περιορισμών ως απάντηση στην πολιτική πίεση”, υπογράμμισε ο Petherbridge.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *