Η ABTA εγκαινιάζει την εκστρατεία «Make Holidays Greener»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Η ABTA ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις ταξιδίων να συμμετάσχουν στην ετήσια εκστρατεία «Make Holidays Greener» της ένωσης, η οποία θα «τρέξει» τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

abtaΗ πρωτοβουλία διεξάγεται μαζί με το Travelife for Hotels & Accommodation, ένα διεθνές σύστημα πιστοποίησης, που βοηθάει 1.300 ξενοδοχεία-μέλη σε όλο τον κόσμο να βελτιώσουν τα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά τους «προσόντα».

Η φετινή εκστρατεία στοχεύει στο να εμπνεύσει τους παραθεριστές και τον τουριστικό κλάδο να στραφούν στις βιώσιμες διακοπές, να φροντίσουν το περιβάλλον και να στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες στους προορισμούς διακοπών.

Οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις μπορούν επίσης να ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να δεσμευτούν να κάνουν και να οργανώσουν δραστηριότητες καθαρισμού σε θέρετρα για προσωπικό και πελάτες.

Οι παραθεριστές μπορούν να επιλέξουν μία από τις 15 προτάσεις βιώσιμων διακοπών, που κυμαίνονται από την κατανάλωση τοπικών εδεσμάτων έως το όχι στο πλαστικό.

Πέρυσι, πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 700 ενέργειες που σχετίζονται με τις βιώσιμες διακοπές, όπως η ανακύκλωση μπουκαλιών νερού, η επαναχρησιμοποίηση πετσετών στα ξενοδοχεία και η χρήση τοπικών μεταφορικών μέσων.

Επιπλέον, σχεδόν 2.000 άνθρωποι συνέλεξαν περισσότερα από 6.000 κιλά απορριμμάτων, από 125 παράλιες που καθαρίστηκαν σε 23 χώρες.

Η Nikki White, διευθύντρια προορισμών και βιωσιμότητας της Abta, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζουμε ότι τα δύο τρίτα των ανθρώπων πιστεύουν πως  οι ταξιδιωτικές εταιρίες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι διακοπές τους θα βοηθήσουν τους ντόπιους και την οικονομία και έτσι το “Make Holidays Greener” είναι ο τέλειος τρόπος για τη βιομηχανία να δεσμευτεί απέναντι στους πελάτες της και να τους ενημερώσει για όλα τα φανταστικά έργα που γίνονται στον τομέα αυτό.

Θα ενθάρρυνα τις ταξιδιωτικές επιχειρήσεις να ασχοληθούν με το Make Greener Holidays, είτε οργανώνοντας έναν καθαρισμό παραλίας, είτε ενθαρρύνοντας τους πελάτες τους να κάνουν ενέργειες που επιτάσσουν οι βιώσιμες διακοπές».

Οι ενέργειες αυτές είναι:
 1. Οργάνωση καθαρισμού παραλίας, κ.λπ. στις διακοπές.
 2. Κατανάλωση τοπικών προϊόντων.
 3. Αγορά τοπικών αναμνηστικών.
 4. Συζήτηση με τους ντόπιους στη γλώσσα τους.
 5. Σεβασμός στα τοπικά έθιμα.
 6. Μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση συσκευασιών.
 7. Αποφυγή πλαστικών (καλαμάκια, σακούλες, κ.λπ.) στις διακοπές.
 8. Αντιστάθμιση του άνθρακα.
 9. Χρήση τοπικών μεταφορικών μέσων.
 10. Απενεργοποίηση των ηλεκτρικών συσκευών στο κατάλυμα όταν δεν χρησιμοποιούνται.
 11. Περιορισμός του νερού – επαναχρησιμοποίηση των πετσετών και μικρότερα σε διάρκεια ντουζ.
 12. Προστασία των παιδιών – στήριξη των σχεδίων των τοπικών κοινοτήτων και αποφυγή παροχής χρημάτων σε παιδιά που επαιτούν ή επίσκεψη σε ορφανοτροφεία.
 13. Γνωστοποίηση των θετικών εμπειριών από τις διακοπές και ειλικρινή ταξιδιωτικά σχόλια.
 14. Αναζήτηση του λογοτύπου Travelife και διαμονή σε ένα ξενοδοχείο που φροντίζει το περιβάλλον και το προσωπικό του, όπως τα πιστοποιημένα ξενοδοχεία της Travelife.
 15. Ελεύθερη επιλογή – ευκαιρία για διοργάνωση μιας συγκεκριμένη δραστηριότητα στις διακοπές.
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *