Photo by mentatdgt on Pexels

ABTA: Ξεπέρασε τα 27 δισ. λίρες η αξία των εταιρικών ταξιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξεπέρασε τα 27 δισ. λίρες η αξία του τομέα των εταιρικών ταξιδιών για τη βρετανική οικονομία πέρυσι, σύμφωνα με μελέτη της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI Economics), που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Επαγγελματικών Ταξιδιών (BTA).

Η κοινή έκθεση των CBI-BTA, με τίτλο “Κατανόηση των οφελών των επαγγελματικών ταξιδιών και των κατ’ ιδίαν συναντήσεων”, δημοσιεύθηκε σήμερα, με αφορμή το εαρινό συνέδριο της BTA στο Λονδίνο.

Εκτιμάται ότι η αξία του τομέα των εταιρικών ταξιδιών ή ακαθάριστη προστιθέμενη αξία (ΑΠΑ), ανέρχεται στα 27,5 δισεκατομμύρια λίρες το 2022 και ο τομέας αντιπροσωπεύει περισσότερες από 283.000 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης. Η ΑΠΑ είναι ένα μέτρο όλων των αγαθών και υπηρεσιών σε έναν κλάδο, τομέα ή περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε για την έκθεση μεταξύ 475 διευθυντών επιχειρήσεων διαπιστώθηκε ότι οκτώ στους 10 προτιμούν τις προσωπικές συναντήσεις, ενώ ένας στους δύο ανέδειξε τις προσωπικές συναντήσεις ως τον υπ’ αριθμόν ένα παράγοντα για την κατάκτηση νέων επιχειρήσεων.

“Η έκθεσή μας δείχνει απερίφραστα ότι τα επαγγελματικά ταξίδια είναι πολύ περισσότερa από τα κατάλληλα στελέχη που κάνουν αριστερή στροφή σε ένα αεροπλάνο. Επηρεάζουν ολόκληρο το επιχειρηματικό δίκτυο στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο”, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της BTA, Clive Wratten.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 50% των διεθνών επιχειρηματικών ταξιδιών ήταν για συναντήσεις με υφιστάμενους ή δυνητικούς πελάτες, με την έκθεση να υποδηλώνει ότι η προσωπική επαφή προάγει την αύξηση της εμπιστοσύνης και την ενίσχυση των εργασιακών σχέσεων.

Ωστόσο, η έκθεση σημειώνει επίσης ότι ο αριθμός των ταξιδιών παραμένει κάτω από τα επίπεδα του 2019 και επτά στις 10 επιχειρήσεις αναφέρουν τις εικονικές συναντήσεις ως τον κύριο λόγο για τον περιορισμό των ταξιδιών, ακολουθούμενες από τις ανησυχίες για το κόστος (60%) και την αυξανόμενη ανησυχία για το περιβάλλον (29%).

“Δεν μπορούμε να αφήσουμε την υβριδική κληρονομιά των απομακρυσμένων συνεδριάσεων να ελέγξει την οικονομική ανάπτυξη. Είναι ζωτικής σημασίας να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στην προώθηση και προστασία των δικτύων δημόσιων μεταφορών για να διατηρήσουμε τη Βρετανία σε βιώσιμη κίνηση. Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να σταματήσουν και να σκεφτούν ποιο είναι πιο πιθανό να βοηθήσει την ανάπτυξη και την ευημερία του οργανισμού τους – μια περιορισμένη κλήση Teams ή Zoom ή η δυνατότητα προσωπικής συνάντησης”, υποστήριξε ο κ. Wratten.

Σε ένα προλογικό σημείωμα στην έκθεση, ο διευθυντής Οικονομικών του CBI, Mohammad Jamei, σημείωσε: “Ενώ οι εξελίξεις στις τηλεδιασκέψεις παρέχουν στις επιχειρήσεις την ευελιξία να επικοινωνούν εύκολα με ιδιώτες, δεν αντικαθιστούν την αξία που παράγεται από τις προσωπικές συναντήσεις και τα επαγγελματικά ταξίδια”.

Από το σύνολο των 27,5 δισεκατομμυρίων λιρών ΑΠΑ, τα 10,4 δισεκατομμύρια λιρών οφείλονται σε δαπάνες μέσω εταιριών διαχείρισης ταξιδιών (TMC).

“Ενώ οι επιχειρήσεις συμφώνησαν ότι οι εικονικές συναντήσεις είναι ένα βιώσιμο υποκατάστατο, δεν αντικαθιστούν την ανάγκη για προσωπικές συναντήσεις. Διαπιστώθηκε ότι η βασική προτίμηση της πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησης αφορά τύπους συναντήσεων όπου εμπλέκονται η επικοινωνία, η ευημερία των εργαζομένων και η ανάπτυξη σχέσεων. Οι εικονικές συναντήσεις δεν θεωρήθηκαν υποκατάστατο αυτών ή όπου απαιτείται φυσική παρουσία”, σημειώνει η έκθεση.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *