ACCOR

ACCOR: Σταθερή ανάπτυξη δραστηριότητας | Θετική αναθεώρηση εκτιμήσεων έτους

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Θετική εξέλιξη όλων των οικονομικών της δεικτών στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης ανακοίνωσε η Accor, η οποία “είδε” αύξηση του REVPAR κατά 38% σε σύσγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022, αύξηση εσόδων 39% και εκτιμά ότι η ζήτηση θα παραμείνει ισχυρή τους επόμενους μήνες.Παράλληλα ανακοίνωσε EBITDA υπερδιπλάσιο στα €447 εκατ. και καθαρό κέρδος για τον όμιλο στα €248 εκατ..

Ο Sébastien Bazin, πρόεδρος και CEO της Accor, δήλωσε: “Η αύξηση της δραστηριότητας του εξαμήνου ήταν ιδιαίτερα ισχυρή σε όλα τα brands και τις αγορές μας. Αυτές οι καλές επιδόσεις υποστηρίζονται από την αυστηρή εφαρμογή της στρατηγικής μας, την ελκυστικότητα των brands μας και την αφοσίωση των ομάδων μας. Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί για τους επόμενους μήνες, λόγω της ισχυρής ζήτησης τόσο στον leisure όσο και στον business τουρισμό. Η απόδοσή μας, μας δίνει τη δυνατότητα να αυξήσουμε τις εκτιμήσεις μας για το 2023 και να συνεχίσουμε να επενδύουμε στα brands, την ομάδα μας και τα ψηφιακά μας εργαλεία”.

Οι τάσεις της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο του 2023 ήταν σταθερές στα δύο τμήματα του Ομίλου. Η ξενοδοχειακή ζήτηση από τους leisure και τους business επισκέπτες παρέμεινε ανοδική. Αυτό φάνηκε από τη βελτίωση στα ποσοστά πληρότητας και μια διαρκή αύξηση στη μέση τιμή δωματίων.

Αυτά τα αποτελέσματα επιτρέπουν στον Όμιλο να αυξήσει τις εκτιμήσεις του για το EBITDA ολόκληρου του έτους, όπως παρουσιάστηκε στην Capital Markets Day στις 27 Ιουνίου 2023.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Accor άνοιξε 114 ξενοδοχεία, που αντιπροσωπεύουν 14.500 δωμάτια, δηλαδή καθαρό unit growth 3,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Στα τέλη Ιουνίου 2023, ο Όμιλος διέθετε ένα χαρτοφυλάκιο 805.436 δωματίων (5.487 ξενοδοχεία) και ένα pipeline 217.000 δωματίων (1.262 ξενοδοχεία).

Για το 2023, ο Όμιλος επιβεβαιώνει την πρόβλεψή του του για καθαρό unit growth στο δίκτυο μεταξύ 2% και 3%.

Ενοποιημένα έσοδα

Ο Όμιλος ανέφερε έσοδα €2.402 εκατ. για το 1ο εξάμηνο του 2023, αυξημένα κατά 35% σε like-for-like επίπεδο σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2022. Αυτή η ανάπτυξη αναλύεται σε αύξηση 34% για το τμήμα Premium, Midscale και Economy και 40% για το τμήμα Luxury & Lifestyle.

Οι αλλαγές στο εύρος της ενοποίησης, κυρίως λόγω της ενοποίησης της Paris Society στον τμήμα Luxury & Lifestyle (Hotel Assets & Other segment), συνέβαλαν θετικά κατά €139 εκατ.

Οι συναλλαγματικές επιδράσεις είχαν αρνητικό αντίκτυπο κατά €61 εκατ., προερχόμενες κυρίως από το Δολάριο Αυστραλίας (+5%), την Αιγυπτιακή Λίρα (+75%) και την Τουρκική Λίρα (+32%).

Η Accor

Αccor, αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο της φιλοξενίας παγκοσμίως και αποτελείται από περισσότερες από 5.500 ξενοδοχειακές μονάδες και 10.000 F&B venues, εγκαταστάσεις ευεξίας και ευέλικτους χώρους εργασίας σε 110 χώρες. Ο Όμιλος διαθέτει ένα από τα πιο ποικίλα και πλήρως ολοκληρωμένα οικοσυστήματα φιλοξενίας το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 40 ξενοδοχειακά brands από πολυτελή μέχρι οικονομικά καθώς και Lifestyle με την Ensimore. O Όμιλος είναι επικεντρωμένος στην προώθηση θετικής δράσης μέσω της επιχειρηματικής ηθικής και ακεραιότητας, του υπεύθυνου τουρισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της προσέγγισης της κοινότητας, της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης. Η Accor SA, η οποία ιδρύθηκε το 1967, εδρεύει στη Γαλλία και είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Paris (κωδικός ISIN: FR0000120404) και στην αγορά OTC (Ticker: ACCYY) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *