© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ACI: Πρόθυμοι να ταξιδέψουν αεροπορικώς οι επιβάτες|Η πανδημία θα επηρεάσει τη μελλοντική πτητική συμπεριφορά

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΜΕΛΕΤΕΣ

Με θετική ματιά βλέπουν οι άνθρωποι το γεγονός να ταξιδέψουν αεροπορικώς, όπως επιβεβαιώνει η δεύτερη έκδοση της έκθεσης ASQ Global Traveler Survey, που δημοσίευσε το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI).

Οι ταξιδιώτες έχουν αναπτύξει μια πιο προσεκτική και ενημερωμένη αντίληψη για την πανδημία, και αυτό θα επηρεάσει τη μελλοντική τους πτητική συμπεριφορά. Ενώ λιγότεροι από τους μισούς (48%) ταξίδεψαν από την αρχή της πανδημίας, η μελέτη δείχνει ότι είναι πιο πιθανό να ταξιδεύουν αεροπορικώς ξανά νωρίτερα και πιο συχνά, καθώς οι άνθρωποι αισθάνονται ότι τα ταξίδια είναι πιο ασφαλή.

Αντίθετα, όσοι δεν έχουν ταξιδέψει αεροπορικών από την αρχή της κρίσης τείνουν να έχουν μειωμένη αυτοπεποίθηση, καθώς δεν έχουν βιώσει ακόμη τις αλλαγές που έχουν εφαρμόσει τα αεροδρόμια σε όλο το ταξίδι. Αυτό το ζήτημα εντείνεται περαιτέρω από την έλλειψη εναρμονισμένων μέτρων μεταξύ των κυβερνήσεων, ιδίως όσον αφορά τα διεθνή ταξίδια.

Παρόλο που στο σύνολό τους οι ερωτηθέντες ενδιαφέρονται εξίσου να ταξιδέψουν ξανά αεροπορικώς, οι εμβολιασμένοι ερωτηθέντες, αν και προστατεύονται από το εμβόλιο, διατηρούν ανησυχίες για την ασφάλειά τους όταν ταξιδεύουν και θέλουν σαφή διαβεβαίωση ότι το περιβάλλον του αεροδρομίου είναι ασφαλές. “Τέτοια αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία του προγράμματος ACI Airport Health Accreditation, που βοηθά τα αεροδρόμια αξιολογώντας πόσο ευθυγραμμισμένα είναι τα μέτρα υγείας που υιοθετούν με τα παγκόσμια πρότυπα”, υπογραμμίζει το ACI.

“Ο Covid-19 έχει προκαλέσει ουσιαστικές αλλαγές στην ανθρώπινη συμπεριφορά και μια εντελώς νέα σειρά προσδοκιών, που επηρεάζουν τον τρόπο παράδοσης και εμπειρίας προϊόντων και υπηρεσιών, και ο τομέας των αεροδρομίων δεν αποτελεί εξαίρεση”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ACI, Luis Felipe de Oliveira. Για να προσθέσει: “Ενώ αυτή η δραματική αλλαγή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τα αεροδρόμια, που πρέπει να ανταποκριθούν και να ξεπεράσουν ένα ευρύ φάσμα νέων προσδοκιών των ταξιδιωτών, ανοίγει επίσης νέες ευκαιρίες για τη βελτίωση των συνολικών επιπέδων ικανοποίησης. Ωστόσο, βασικό μέρος αυτής της προσπάθειας για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επιβατών είναι η κρατική υποστήριξη. Η ACI συνεχίζει να καλεί τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση για την εφαρμογή ρεαλιστικών προσεγγίσεων, που βασίζονται στον κίνδυνο, όπως η αμοιβαία αναγνώριση των εμβολίων και οι διαλειτουργικές λύσεις για την απόδειξη της κατάστασης της υγείας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *