ACTTA 2020 award

ACTTA BEST 2020: Με λαμπρότητα οι βραβεύσεις των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης | ΦΩΤΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος, παρά τους περιορισμούς της πανδημίας του κορονοϊού, η ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (ACTTA), για την βράβευση των καλύτερων υπαλλήλων των τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κρήτης για το 2020.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση του ACTTA, η οποία φέτος περιελάμβανε ημερίδα με απολογισμό της φετινής σεζόν και διαβούλευση για το 2021 και δείπνο εργασίας, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, η γενική γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Βίκυ Λοίζου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Κυριάκο Κώτσογλου και οι πρόεδροι των εργοδοτικών τουριστικών φορέων της Κρήτης.

ACTTA 2020 awardΗ λαμπρή εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία του προέδρου του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης κ. Μιχάλη Βλατάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον προβληματισμό που υπήρξε για την πραγματοποίηση ή μη της εκδήλωσης λόγω της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο, ότι “Θα ήταν όμως μεγάλη αδικία αυτή την επιβαρυμένη σαιζόν που περνάμε να μην επιβραβεύσουμε τους ΗΡΩΕΣ που με κίνδυνο της υγείας τους μπήκαν μπροστά για εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες μας να φωνάξουμε και να αποδείξουμε παντού ότι εμείς του Τουρισμού ακολουθήσαμε και ακολουθούμε με αυστηρότητα όλα τα υγιεινά πρωτόκολλα και συνεχίζουμε να λειτουργούμε και να διασφαλίζουμε όλες τις Τουριστικές Υπηρεσίες με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, πόσο μάλλον στην τιμητική αυτή εκδήλωση για τους καλύτερους συνεργάτες μας που με ήθος, επαγγελματισμό και υποδειγματικές υπηρεσίες εξυπηρέτησαν τους επισκέπτες μας”.

Και συνέχισε ο κ. Βλατάκης: “Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει την σοβαρότητα του κλάδου μας όταν έχουμε υποδεχτεί 2,5 φορές τον πληθυσμό μας χωρίς κανένα ‘’πισωγύρισμα’’. Ποιος θα έρθει σήμερα εδώ και δεν θα επικροτήσει τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε την υγεία μας ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των ειδικών που διέπουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις (Ημερίδες, κ.λπ.), όπως μάσκα, όριο 50 ατόμων, 15 τ.μ. ανά άτομο, αποστάσεις, ηλεκτρονική εγγραφή και ηλεκτρονικός έλεγχος εισόδου και εξόδου των συμμετεχόντων με την χρήση προσωπικού QR code, ηλεκτρονικός προσωπικός αριθμός θέσης, κ.λπ.”.

Για να καταλήξει με νόημα: “Είμαστε εδώ με την παρουσία πειθαρχημένων συμμετεχόντων που έχουν συγκεκριμένη θέση χωρίς να μετακινούνται, χωρίς να κάνουν χρήση αλκοόλ και ζητούμε από την Πολιτεία και τους ειδικούς να μην μας εξισώνουν στα μέτρα με άλλες συγκεντρώσεις…”.

Η διαδικασία

ACTTA 2020 awardΩς προς την διαδικασία, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, κάθε βραβευόμενος, τηρώντας το μέγιστο της ασφάλειας, απλά σηκωνόταν από την θέση του, χωρίς μετακίνηση στο άκουσμα του ονόματός του, ενώ τα έπαθλα είχαν τοποθετηθεί σε κάθε θέση, ένας επιχρυσωμένος με 24κ Κότινος, ο έπαινος αριστείας, και μία δωροεπιταγή 100,00 Ευρώ για τον καθένα από τα SUPER MARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ που είναι πάντα κοντά στην κοινωνία και στους εργαζόμενους στον Τουρισμό.

Στην κλήρωση για το χρηματικό έπαθλο του Συνδέσμου αξίας 1.000,00 ευρώ, η ΓΓ κα. Λοίζου τράβηξε τον κλήρο με τυχερή την κα. Μαρία Σπιθάκη από την εταιρεία Big Travel, η οποία έλαβε από τον υφυπουργό κ. Κόνσολα, πάντα τηρουμένων των αποστάσεων, το χρηματικό έπαθλο. Στη συνέχεια οι βραβευόμενοι αποχώρησαν μέσα από θερμό χειροκρότημα.

Η ημερίδα

ACTTA 2020 awardΗ εκδήλωση συνεχίστηκε με το 2ο Μέρος με την παρουσία μόνο των Προέδρων των Τουριστικών Εργοδοτικών Φορέων, της ηγεσίας του υπουργείου και της Περιφέρειας με θέμα “ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΑΙΖΟΝ & ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021”.

Στην ομιλία του ο κ. Βλατάκης, είπε: “Ο Σύνδεσμός μας και ο Ομιλών που έχω την τιμή να προεδρεύω, οργανώνει αυτή την συνάντηση αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι ήταν, είναι και θα είναι πάντα 1η γραμμή του Τουρισμού. Σας υπενθυμίζω ότι εμείς στην Κρήτη από τις 07.03 παραβλέποντας τις παθογένειες της φυλής μας, ενωθήκαμε σε μία γροθιά όλοι μαζί και κάθε Σάββατο για 5 ώρες μαζευόμαστε 100 περίπου επιχειρηματίες και πρόεδροι φορέων, το βαρύ πυροβολικό του Τουρισμού της Κρήτης και της χώρας, ψάχνοντας λύσεις για τον εφιάλτη που ζούμε.

ACTTA 2020 award ACTTA 2020 award ACTTA 2020 award  ACTTA 2020 awardΠολλά από αυτά που έγιναν, οφείλονται σε αυτή την κίνηση για την οποία μιλούσε όλη η Ελλάδα εν μέσω lockdown, αλλά το κυριότερο που έγινε ήταν ότι ενώ στην αρχή δεν επιθυμούσε κανείς να λειτουργήσει με αυτές τις συνθήκες, η κίνηση αυτή κατάφερε να πείσει την συντριπτική πλειονότητα να ανοίξει για τους εργαζόμενους, για τον Τουρισμό, για τους γενναίους επισκέπτες που θα ερχόντουσαν με αυτές τις συνθήκες, αλλά και γιατί ένας κλειστός προορισμός ταλαιπωρείται για τα επόμενα χρόνια. Συνεχίζουμε να είμαστε όλοι μαζί και σας ευχαριστώ που μου εμπιστευτήκατε και με εμπιστεύεστε τον ρόλο του συντονιστή. Για τις επόμενες 3 ώρες ακούστηκαν με παραδειγματική τήρηση του χρόνου, σοβαρές απόψεις και προτάσεις. Αναφέρθηκαν τα λάθη που έγιναν, καθώς και αυτά που δεν έγιναν και πρέπει να γίνουν. Επικεντρώθηκαν όλοι στην σημαντική προϋπόθεση για να προχωρήσει ο Τουρισμός τα επόμενα χρόνια να αποκτήσει επιτέλους κύριο ρόλο στις αποφάσεις ,αλλά και συνεργασία με τους φορείς για οτιδήποτε μέτρο μας αφορά”.

Ο υφυπουργός και η Γ.Γ.,  πήραν θέση σε αυτά που ακούστηκαν και δεσμεύτηκαν να εξετάσουν και να μεσολαβήσουν όπου μπορούν, ανανεώνοντας για μια νέα συνάντηση το συντομότερο.

ACTTA 2020 award
Οι βραβευθέντες
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *