conference

Άδικη απόρριψη από την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ ΦΟΡΕΙΣ

Την περίπτωση της άδικης απόρριψης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, εξιστορεί με επιστολή του προς το Χρήμα & Τουρισμός, αναγνώστης και ιδιοκτήτης εταιρίας διοργάνωσης συνεδρίων, θέτοντας ένα πραγματικό και πολύ σοβαρό θέμα.

Καλό θα ήταν δε οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να εξετάσουν το θέμα, καθώς όπως προκύπτει από τα διαλαμβανόμενα, υπάρχει κενό στην συγκεκριμένη ρύθμιση.

Η επιστολή

Η επιστολή έχει ως εξής:

“Επικοινωνώ μαζί σας με αφορμή την Αποζημίωση Ειδικού Σκοπού Απριλίου 2021, καθώς θεωρώ ότι δεχόμαστε μια αυστηρότητα και μια παραμετροποίηση εκτός λογικής σε χρονικά διαστήματα που δεν είναι ρεαλιστικό και ως εκ τούτου εφικτό να τηρηθούν κάποια ζητούμενα, όταν πρόκειται για κριτήρια ένταξης σε κάποιο καθεστώς επιδότησης πληττόμενων επιχειρήσεων και επειδή στο αναγνωστικό κοινό σας θα βρίσκονται σίγουρα εταιρείες σας και εμάς, με την παράκληση να ασχοληθούν οι αρμόδιοι φορείς διαβάζοντας το περιεχόμενο της επικοινωνίας μας και να τροποποιήσουν με δικαιότερα κριτήρια την εν λόγω προϋπόθεση.

Συγκεκριμένα:

Είμαστε μια εταιρεία που η σύστασή της πραγματοποιήθηκε στις 26/08/2019 με κύριο ΚΑΔ 82.30 – Διοργάνωση Συνεδρίων και η οποία βέβαια μαζί με ένα σωρό ακόμη εταιρείες παραμένει κλειστή με κρατική εντολή έως σήμερα 01.06.2021.

Όλος ο προγραμματισμός και οι προοπτικές λειτουργίας και εξέλιξης της εταιρείας βυθίστηκαν – για να μην πούμε πνίγηκαν – στο Κορωνοιόπληκτο 2020 και μισό επίσης χαμένο όπως φάνηκε 2021 με έσοδα πλην 2 εξαιρέσεων μηδενικά. Ως εκ τούτου δεν προλάβαμε να κάνουμε τίποτα, είναι αμφίβολο αν, πότε και με ποιόν τρόπο θα καταφέρουμε να ενταχθούμε στην αγορά και βέβαια το χειρότερο βρεθήκαμε ΚΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΙ…

ksd PRIMAGEL Αποζημίωση
adv

Αιτηθήκαμε και εμείς όπως και πολλές άλλες εταιρείες την ένταξή μας στην αυξημένη επιδότηση ειδικού σκοπού για τον Απρίλιο 2021 – όπου πληρούσαμε όλες τις προϋποθέσεις και περιμέναμε την μικρότερη μη επιστρεπτέα επιδότηση – που η κυβέρνηση εξήγγειλε και ο μοναδικός από τους επτά (7) όρους που μας πέταξε εκτός ήταν ο ακόλουθος τον οποίο θεωρούμε εντελώς αβάσιμο τουλάχιστον για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών του 2ου εξαμήνου 2019 και καθώς βέβαια είναι εντελώς αδύνατο το χρονικό διάστημα που όρισε ως προϋπόθεση η κυβέρνηση να υπήρχε η παραμικρή εισροή εσόδων, αφού όποιος ασχολείται γνωρίζει πολύ καλά ότι το χρονικό διάστημα που καθιστά λειτουργική μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών είναι αδύνατο να είναι λιγότερο από 6 μήνες και σε περιπτώσεις ακόμη και ένα έτος. Αν μιλάμε στη βάση μια σοβαρής προσέγγισης και όχι της λογικής του “αλεξιπτωτιστή”.

Το δια ταύτα: Η εταιρεία μας πραγματοποίησε την σύστασή της στις 26/08/2019 μόλις 35 ημέρες πριν από την ημερομηνία 02/10/2019 ως όρο εξαίρεσης μηδενικού εισοδήματος, όπως αναφέρεται παρακάτω. Πως είναι δυνατό να μας αντιμετωπίζει σαν να είχαμε όλο το έτος 2019 μπροστά μας να δημιουργήσουμε τα έσοδα στα οποία αναφέρεται η κυβέρνηση για μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών η οποία μόλις συστάθηκε;

Παρακαλούμε τους αρμόδιους που σίγουρα διαβάζουν το έγκριτο μέσο επικοινωνίας σας να τροποποιήσουν με χρονικό προσδιορισμό τουλάχιστον δικαιότερο, που πραγματικά κανείς θεωρούμε δεν μπορεί να προσδιορίσει με απόλυτη ακρίβεια, αφού η κάθε δραστηριότητα έχει τις ιδιαιτερότητές της, σίγουρα όμως όχι εμείς του Σεπτεμβρίου 2019 να αντιμετωπιστούμε σαν να είχαμε ένα ολόκληρο έτος για να έχουμε έσοδα. Θα πρέπει να μας δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε την υποστήριξη που δεν θα λύσει σε καμία περίπτωση το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αλλά τουλάχιστον θα μας βοηθήσει να δούμε αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω επιδότηση ως μέσο παραμονής και αγώνα να συνεχίσουμε να υπάρχουμε!

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την φιλοξενία αν θεωρήσετε ότι υπάρχει λόγος και την υποστήριξη,

Καλή συνέχεια στο έργο σας!

Υ. Γ. Παρατίθενται η αιτιολογία απόρριψης και η αντίστοιχη προϋπόθεση της ΚΥΑ.

“Σας ενημερώνουμε ότι η αίτησή σας για τη λήψη Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, δυνάμει της ΚΥΑ ΓΔΟΥ 468/18.05.2021 (ΦΕΚ Β’ 2025), απορρίφθηκε για τον/τους παρακάτω λόγο/ους:

  • Έχετε έναρξη πριν τις 02/10/2019 και το ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ.047 του Ε3) δεν είναι μεγαλύτερο του μηδενός”.

Όρος: Να  έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2019, με ποσό ακαθαρίστων εσόδων (κωδ. 047 της δήλωσης Ε3) μεγαλύτερο του μηδενός, με την εξαίρεση επιχειρήσεων που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Οκτωβρίου 2019 για τις οποίες δεν απαιτείται τα ακαθάριστα έσοδά τους να είναι μεγαλύτερα του μηδενός”.

Τα στοιχεία του αναγνώστη είναι στην διάθεση του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *