ksd copyright
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ADV: Ποιους προορισμούς επιλέγουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Προτίμηση στους πιο μακρινούς προορισμούς δείχνουν οι Γερμανοί ταξιδιώτες, σύμφωνα με τα ευρήματα έκθεσης που διεξήγαγε η Γερμανική Ένωση Αεροδρομίων (ADV).

Στην έκθεση με τίτλο “Πού πετάει η Γερμανία;”, η οποία αναλύει τη ζήτηση στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά για ταξίδια μικρών και μακρινών αποστάσεων, η ζήτηση των ταξιδιωτών συγκεντρώνεται σε προορισμούς που απέχουν 400 χιλιόμετρα μακριά, όπως διαβεβαιώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ADV, Ralph Beisel.

Μείωση 5,7 % στην εγχώρια γερμανική εναέρια κυκλοφορία

Μόναχο, Βερολίνο, Αμβούργο, Φρανκφούρτη και Ντίσελντορφ είναι οι κορυφαίοι 5 προορισμοί στη Γερμανία, με τρεις στους τέσσερις Γερμανούς επιβάτες εσωτερικού να πετούν σε έναν από αυτούς τους 5 κορυφαίους προορισμούς. Συνολικά, η εγχώρια γερμανική εναέρια κυκλοφορία είναι μακράν το μικρότερο τμήμα στο συνολικό σύστημα. Οι βελτιωμένες διατροπικές υπηρεσίες και η στενή συνεργασία μεταξύ σιδηροδρομικών και αεροπορικών μεταφορών προωθούν αυτήν τη μέθοδο μεταφοράς.

Τα δύο τρίτα των επιβατών πετούν έως και 1.500 χιλιόμετρα

Μαγιόρκα, Λονδίνο, Βιέννη, Ζυρίχη και Άμστερνταμ είναι οι κορυφαίες πέντε συνδέσεις από ένα γερμανικό αεροδρόμιο. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, η ζήτηση για συνδέσεις μικρών πτήσεων μειώνεται. Αντίθετα, σε διαδρομές μεταξύ 400 και 1.500 χιλιομέτρων, ο αριθμός των ταξιδιωτών αυξήθηκε κατά 23,3%. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των επιβατών που ταξιδεύουν λιγότερο από 400 χιλιόμετρα μειώθηκε κατά 3,7 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2011, 128,8 εκατομμύρια επιβάτες απογειώθηκαν ή προσγειώθηκαν σε γερμανικά αεροδρόμια με προορισμούς κάτω των 1.500 χιλιομέτρων. Αντίστοιχα, ο αριθμός αυτός το 2019 ανήλθε σε 153,1 εκατομμύρια επιβάτες.

Κορυφαίος προορισμός η Ευρώπη

Η ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς είναι το μεγαλύτερο τμήμα της αγοράς για τους Γερμανούς ταξιδιώτες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν τα δύο τρίτα (63,7 %) της επιβατικής κίνησης. Μεταξύ 2011 και 2019, η ζήτηση για ευρωπαϊκούς προορισμούς αυξήθηκε κατά 36,2 %. Τα ευρωπαϊκά, αεροπορικά ταξίδια αποτελούν τη βάση της γερμανικής οικονομικής και κοινωνικοπολιτισμικής συνδεσιμότητας. Η διεύρυνση της Ε.Ε., η κυκλοφορία στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη, η μετανάστευση εργατικού δυναμικού και η συνεχιζόμενη υψηλή τουριστική ζήτηση είναι οι κύριοι παράγοντες της ισχυρής ζήτησης για τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Αύξηση της ζήτησης για διηπειρωτικές αεροπορικές υπηρεσίες

Τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων οδηγούν κυρίως σε παγκόσμια οικονομικά κέντρα και τουριστικούς προορισμούς μεγάλων αποστάσεων. Μεταξύ των 10 κορυφαίων διηπειρωτικών προορισμών είναι η Χουργκάντα ​​και το Τελ Αβίβ, μαζί με τις ασιατικές μητροπόλεις Ντουμπάι, Σιγκαπούρη και Πεκίνο, καθώς και οι πόλεις της Βόρειας Αμερικής, Νέα Υόρκη, Τορόντο και Σικάγο. Μεταξύ 2011 και 2019, η επιβατική κίνηση σε διηπειρωτικούς προορισμούς στα γερμανικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 26,5 % ή περισσότερο από 9,2 εκατομμύρια επιβάτες.

“Η συνδεσιμότητα που προέρχεται από τα αεροδρόμια εξασφαλίζει ευημερία στις περιοχές και αποτελεί προϋπόθεση για μια δικτυωμένη οικονομία, ενώ ταυτόχρονα αναλαμβάνει την ευθύνη για την προστασία του περιβάλλοντος. Η εναέρια κυκλοφορία δεν λειτουργεί ακόμη με κλιματικά ουδέτερο τρόπο, αλλά η βιομηχανία λειτουργεί σε αυτό -παρά τις μαζικές οικονομικές περικοπές που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού- και έχει θέσει τους στόχους του στο Κύριο σχέδιο Προστασίας του Κλίματος”, καταλήγει ο Ralph Beisel.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *