«Αδυναμία» στη Βόρεια Ευρώπη δείχνουν οι Ρώσοι για τη φθινοπωρινή περίοδο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Φινλανδία, η Σουηδία και η Νορβηγία βρίσκονται στις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ των διασημότερων προορισμών της Βόρειας Ευρώπης για τη φθινοπωρινή περίοδο, για τους Ρώσους τουρίστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών πρακτόρων. Ενώ το καλοκαίρι καταγράφηκε μια σταθερή αύξηση του ενδιαφέροντος για περιηγητικά ταξίδια στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, περιοχές που χαρακτηρίζονται από καλύτερες καιρικές συνθήκες. Ακόμα δε μεγαλύτερο ενδιαφέρον υπήρξε για ταξίδια με ferry boat προς τη Δανία και τη Σουηδία, χώρες που επιλέγουν περισσότερο μεμονωμένοι ταξιδιώτες.

Όπως εξήγησε η υπηρεσία Τύπου του ταξιδιωτικού πράκτορα BSI GROUP, τους φθινοπωρινούς μήνες η ζήτηση για ταξίδια στη Σκανδιναβία συνήθως μειώνεται. «Αυτό συνδέεται κυρίως με τις καιρικές συνθήκες και τη μικρή διάρκεια της ημέρας», σχολίασε εκπρόσωπος του πρακτορείου, παρατηρώντας ότι το φθινόπωρο περισσότεροι τουρίστες κατευθύνονται προς παραλιακές περιοχές ή επιλέγουν προορισμούς με αξιοθέατα σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Ωστόσο, επιλέγοντας τη Βόρεια Ευρώπη οι επισκέπτες προσπαθούν να επισκεφθούν περισσότερες της μίας χώρες. «Πιο συχνά οι τουρίστες κάνουν κράτηση σε group που περιλαμβάνουν ομαδικές εκδρομές. Εξαιτίας του υψηλού κόστους των Σκανδιναβικών περιοχών, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για συνδυασμό ταξιδιών. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν πολλές κρατήσεις από μεμονωμένους ταξιδιώτες», αναφέρει η Russian Express Company.

Το πρακτορείο BSI GROUP σημειώνει πως εκτός από τις ομαδικές περιηγήσεις οι ταξιδιώτες πλέον επιλέγουν και ατομικές, στις οποίες περιλαμβάνονται συνδυασμένες επισκέψεις σε διάφορες πόλεις, για παράδειγμα, ταξίδια στη Δανία και σε πόλεις της Βόρειας Γερμανίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εταιριών, φέτος παρατηρείται μεγαλύτερη ζήτηση για οργανωμένες εκδρομές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *