aegean
Οι κ.κ. Δημήτρης Γερογιάννης και Ευτύχιος Βασιλάκης

AEGEAN: Στο 50% η πτητική δραστηριότητα τον Αύγουστο|Υψηλά ταμειακά διαθέσιμα για την εταιρία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο 50% αναμένεται να ανέλθει η πτητική δραστηριότητα της AEGEAN τον Αύγουστο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρία καταβάλλει συστηματική προσπάθεια για θωράκιση της εταιρείας και ευελιξία σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, διατηρώντας υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό προέκυψε, μεταξύ άλλων από την σημερινή ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της AEGEAN, κατά την διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι οι πληρότητες των πτήσεων εμφανίζουν σταδιακά μια θετική εξέλιξη μεταξύ Ιουνίου, Ιουλίου και όπως διαφαίνεται, και τον Αύγουστο, εκτιμάται όμως ότι θα παραμείνουν σημαντικά χαμηλότερες από τα συνήθη επίπεδα.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, κ. Δημήτρης Γερογιάννης, εστίασε στην τρέχουσα συγκυρία, στις επιπτώσεις της κρίσης της πανδημίας και στις πρωτοβουλίες διαχείρισης που ανέλαβε η εταιρεία.

Ειδικότερα, οι 5 τελευταίοι μήνες ήταν οι πιο επίπονοι στην ιστορία της AEGEAN και οι προσπάθειες προσαρμογής εστίασαν τόσο στη διαμόρφωση των απαραίτητων διαδικασιών για την προστασία της υγείας των επιβατών και των πληρωμάτων της εταιρείας, όσο όμως και στην αντιμετώπιση των εμπορικών και οικονομικών προκλήσεων.

Σε επιχειρησιακό επίπεδο συνεχίζεται η σταδιακή επαναφορά του δικτύου, η οποία ξεκίνησε από τα μέσα Μαΐου, με την προοδευτική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις. Τον Ιούλιο η εταιρεία έχει επαναφέρει το 40% της πτητικής της δραστηριότητας, σε σχέση με το 2019, ενώ τον Αύγουστο εκτιμάται ότι το ποσοστό επαναφοράς θα αγγίξει το 50%. Μέχρι τις αρχές Αυγούστου η AEGEAN θα συνδέει την Αθήνα με 73 προορισμούς και αντίστοιχα με 52 προορισμούς αθροιστικά από τις υπόλοιπες βάσεις της σε Ηράκλειο, Ρόδο, Χανιά και Λάρνακα, με συνολικά 1.600 πτήσεις την εβδομάδα. Με δεδομένες τις μεταβαλλόμενες συνθήκες της πανδημίας αλλά και την τάση των επιβατών να έχουν μικρό ορίζοντα προγραμματισμού, η εταιρεία θα εξακολουθεί να προβαίνει στις απαραίτητες προσαρμογές στο δίκτυο δρομολογίων με δυναμικό τρόπο.

aegeanΗ AEGEAN έχει ήδη παραλάβει 5 νέα αεροσκάφη Airbus A320neo, ενώ άλλα 2 αναμένονται εντός των επόμενων μηνών, μεταξύ αυτών και το πρώτο Α321neo. Το επενδυτικό πρόγραμμα της AEGEAN για τη συνολική παραγγελία των 46 αεροσκαφών διατηρείται μεν, ωστόσο η εταιρεία επιδιώκει και εργάζεται ώστε να επιτύχει τις προσαρμογές και την ευελιξία που απαιτούνται.

Το εκτιμώμενο αποτέλεσμα του δεύτερου τριμήνου 2020 (Απριλίου – Ιουνίου), που αφορά δηλαδή το προηγούμενο διάστημα αναστολής του πτητικού έργου, παραμένει στα επίπεδα που είχε επικοινωνήσει η εταιρεία κατά την ενημέρωση των αναλυτών στις 18/05/2020, δηλαδή σε ζημιές 26-28 εκατ. ευρώ ανά μήνα. Οι ταμειακές απώλειες για το ίδιο διάστημα ήταν σημαντικά χαμηλότερες από την αρχική πρόβλεψη των 40 εκατ. μηνιαίως και, ως εκ τούτου, τα ταμειακά διαθέσιμα (χωρίς να λογίζεται το προϊόν των νέων γραμμών των τράπεζων) διατηρήθηκαν σε πάνω από 400 εκατ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου.

ksd
adv

Οι πληρότητες των πτήσεων εμφανίζουν σταδιακά μια θετική εξέλιξη μεταξύ Ιουνίου, Ιουλίου και όπως διαφαίνεται, και τον Αύγουστο, εκτιμάται όμως ότι θα παραμείνουν σημαντικά χαμηλότερες από τα συνήθη επίπεδα. Η συνεισφορά τους όμως θα είναι θετική, ώστε να μετριασθούν οι απώλειες σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAΝ κ. Δημήτρης Γερογιάννης σημείωσε: «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε λόγω της πανδημίας του Covid‑19, τόσο εμείς όσο και η παγκόσμια κοινότητα, δεν έχουν προηγούμενο. Όμως οι ενέργειες μας για τη βελτίωση της ταμειακής θωράκισης της εταιρείας, τη μείωση του συνολικού μας κόστους και την προσαρμογή του προϊόντος και του δικτύου μας στις σημερινές συνθήκες, συνεχίζονται και σταδιακά παράγουν αποτέλεσμα. Η προβλεψιμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς η ζήτηση επηρεάζεται από τις επιδημιολογικές εξελίξεις. Η αξιοπιστία, η φιλοσοφία και η συνολική συμπεριφορά ενός αερομεταφορέα απέναντι στους ανθρώπους του και τους επιβάτες του, αποδεικνύονται ακόμα πιο σημαντικές αξίες σε τέτοιες περιόδους κρίσης».

48.000 ταξίδια για 24.000 εργαζόμενους των νοσοκομείων αναφοράς κατά του COVID-19, από τα Miles+Bonus μέλη της AEGEAN και την AEGEAN

Στο μεταξύ, ξεκινά η διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων εργαζομένων στα νοσοκομεία αναφοράς COVID-19*, προκειμένου να λάβουν 48.000 εισιτήρια, προσφορά των  Miles+Bonus μελών της AEGEAN και της AEGEAN. Κατά το μήνα Απρίλιο, 38.000 μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό, είπαν το δικό τους ευχαριστώ σε όλους εκείνους που φρόντισαν, καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, την υγεία όλων μας, δωρίζοντας όσα μίλια επιθυμούσαν από τον λογαριασμό τους.

Η AEGEAN, τριπλασίασε τα μίλια που συγκεντρώθηκαν με δικό της κόστος, με αποτέλεσμα 24.000 εργαζόμενοι των νοσοκομείων αναφοράς της χώρας να μπορούν να λάβουν μίλια, που αντιστοιχούν σε 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για οποιοδήποτε προορισμό της Ελλάδας, ώστε να ταξιδέψουν όποτε το θελήσουν μαζί με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

ksd
adv

Οι δικαιούχοι καλούνται από αύριο (21/7/2020) να επισκεφθούν την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα της AEGEAN (www.aegeanair.com) και να υποβάλλουν τα στοιχεία τους. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφής, που πρέπει να πραγματοποιηθεί έως τις 31 Ιουλίου, και την επαλήθευση των στοιχείων τους που θα ακολουθήσει, οι δικαιούχοι θα μπορούν να λάβουν μέσω του Προγράμματος Miles+Bonus της AEGEAN μίλια που αντιστοιχούν σε 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής και να προγραμματίσουν το ταξίδι τους, καταβάλλοντας μόνο τους φόρους.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της AEGEAN, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μαζί με τα Miles+Bonus μέλη μας μπορούμε να προσφέρουμε 48.000 ταξίδια ξεκούρασης σε όλο το προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς και στα αγαπημένα τους πρόσωπα, ως ένα ελάχιστο ευχαριστώ για όλα όσα εκείνοι προσέφεραν το προηγούμενο διάστημα. Ευχή μας είναι να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε αγαπημένους τους προορισμούς και να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας μας”.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την αεροπορική εταιρεία ΑEGEAN και τα μέλη του προγράμματος τακτικών επιβατών της, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο τιμούν το προσωπικό των Νοσοκομείων μας, που έδωσαν και δίνουν τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό. Μια δωρεά που εκφράζει για μία ακόμη φορά το «ευχαριστώ» όλης της κοινωνίας μας και δείχνει την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία έχει αγκαλιάσει και ο ιδιωτικός τομέας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας». 

*Νοσοκομεία Αναφοράς COVID-19: Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν», Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος», ΝΙΜΙΤΣ,”Η Παμμακάριστος” Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας, Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής “Η Αγία Βαρβάρα”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *