© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Aegean Airlines: Υγιής ανάπτυξη με ενίσχυση δικτύου και έμφαση στον άνθρωπο!

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στην ενίσχυση του δικτύου, με νέες προορισμούς αλλά και πύκνωση των πτήσεων στους υφιστάμενους και  στην καλύτερη εξυπηρέτηση, με έμφαση πάντα στον άνθρωπο, η Aegean Airlines, αναμένει για το 2025 μια χρονιά ρεκόρ, όπως δείχνουν όλα τα δεδομένα. Με αφορμή την συμπλήρωση 25 χρόνων ζωής, η διοίκηση της Aegean πραγματοποίησε δημοσιογραφική αποστολή στο Εμιράτο του Ντουμπάϊ, όπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δημήτρης Γερογιάννης, παρουσία ανωτάτων στελεχών της εταιρίας, ξεδίπλωσε την στρατηγική της εταιρίας.Συνολικά όλα τα στοιχεία συνηγορούν για μια θετική χρονιά το 2024, σε ένα δύσκολο διεθνές περιβάλλον και με σημαντικά προβλήματα ανεπάρκειας υποδομών και στην Ελλάδα,  στα αεροδρόμια και όχι μόνο, τα οποία βέβαια αφορούν στο σύνολο της αεροπορικής βιομηχανίας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιάννης “…το όραμα του Θεόδωρου Βασιλάκη για την Aegean πραγματοποιήθηκε με κόπο, επιμονή και υπομονή. Το ξεκάθαρο και στρατηγικό μυαλό σε συνδυασμό με τους μετόχους που τα πρώτα 4 χρόνια επένδυσαν χρήματα στην εταιρεία ήταν τα πρώτα συστατικά που βοήθησαν στην επιτυχία και την εξέλιξη της. Οι άνθρωποι της εταιρίας  ευθύς εξαρχής είχαν ήθος και ενσυναίσθηση, τα οποία οδήγησαν στην ανάπτυξη της εταιρείας και στην σημερινή “εικόνα”της”.
“Όλοι βάζουμε το ΕΓΩ κάτω από το ΕΜΕΙΣ και αυτή είναι η συνταγή της επιτυχίας για τους 3500 εργαζόμενους της εταιρίας”, σημείωσε εμφατικά ο CEO της Aegean.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean ιδρύθηκε το 1999, με 2 αεροσκάφη για να εξελιχθεί σε μια εταιρία με 50 υπερσύγχρονα αεροσκάφη, εν αναμονή μάλιστα και των 3 Α321 LR, που θα πραγματοποιούν πτήσεις μεγαλύτερων αποστάσεων, με μια μεγάλη τεχνική βάση και με το Κέντρο Εκπαίδευσης με υπερσύγχρονους εξομοιωτές να είναι ήδη σε λειτουργία. Τα νέα αυτά αεροσκάφη θα μπρούν να πετάνε για 7,5 ώρες, σε προορισμούς του Περσικού Κόλπου, της Ινδίας και της Κεντρικής Αφρικής με καλύτερες παροχές όπως δορυφορικό Wi-Fi, βελτίωση της παροχής στην business και γενικά οποιαδήποτε παροχή μπορεί να “υπόσχεται” ποιοτικό ταξίδι.

Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη “υπήρξαν περίοδοι που μας θεωρούσαν χαμένους, αλλά στην Αθήνα ανταγωνιζόμαστε  60 αεροπορικές εταιρείες και οι άνθρωποι της Aegean όχι μόνο δεν φοβούνται τον ανταγωνισμό αλλά κοιτάμε μπροστά για την επόμενη μέρα της εταιρείας με εξαιρετικά στελέχη που ενδιαφέρονται αληθινά με αξίες, καθώς οι εποχές αλλάζουν, αλλά οι αξίες όχι”.

Ακόμη ο CEO της Aegean τόνισε ότι ολοκληρώνεται η μετακόμιση της τεχνικής βάσης της εταιρίας σε νέο κτίριο στα Σπάτα, με αναβαθμισμένες υποδομές και από το 2025 1 από τις 8 γραμμές συντήρησης θα καταλαμβάνεται από αεροσκάφη ξένων εταιριών, προσπορίζοντας έσοδα τόσο στην εταιρία όσο και στην χώρα.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παίρνοντας τον λόγο ο διευθυντής Δικτύου και Αεροπορικών Συνεργασιών Γιάννης Ράσογλου, είπε ότι τη σεζόν 2023-2024 τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις της Aegean ξεπέρασαν τα μεγέθη του 2019, ενώ φέτος το δίκτυο της εταιρίας αναπτύσσεται κι άλλο με προσθήκη νέων πτήσεων σε υφιστάμενους προορισμούς όπως Λονδίνο, Φρανκφούρτη, Μαδρίτη, Βαρκελώνη και Κωνσταντινούπολη αλλά και νέες συνεργασίες με εταιρίες όπως Emirates, Saudia Airlines, κ.λπ.. Όπως υπογράμμισε το καλοκαιρινό πρόγραμμα εμπλουτίζεται με 3,4 εκατ. θέσεις, αριθμός αυξημένος κατά 6% συγκριτικά με πέρυσι, ο Απρίλιος και ο Μάιος του 2024 εμφανίζουν αύξηση χωρητικότητας 12%-15%, με την ανοδική αυτή μεταβολή να αναμένεται να συνεχιστεί, ενώ μειώνεται η εποχικότητα και η ζήτηση αρχίζει να παγιώνεται όλο το χρόνο.

Εκτός από τα δρομολόγια που ξεκίνησαν τον χειμώνα, όπως το Ντουμπάι και το Κισινάου, η αεροπορική εταιρία έχει προσθέσει τρεις νέους προορισμούς από την Αθήνα προς το εξωτερικό και ενισχύεται η επένδυση στη βάση της Θεσσαλονίκης, όπου οι προορισμοί έχουν αυξηθεί σε 20 από 9 το 2019. Οι αγορές που θα ενισχυθούν από την Aegean για το 2024 είναι η Κύπρος, η Τουρκία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Πέπη Σταμάτη, αναπληρώτρια διευθύντρια τιμολογιακής πολιτικής της Aegean σημείωσε ότι από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο υπήρξε αύξηση διαθεσίμων θέσεων σε ποσοστό 6% και πληρότητα της τάξεως του 80%, που είναι αντίστοιχη με αυτή του 2023. Στα δρομολόγια εξωτερικού οι διαθέσιμες θέσεις αυξήθηκαν κατά 10% και η πληρότητα ενισχύθηκε κατά 81%. Ο αερομεταφορέας πραγματοποίησε δρομολόγια σε προορισμούς, όπως το Μπιλμπάο, το Ταλίν, το Τσισινάου και η Βαρκελώνη (από τη βάση της Θεσσαλονίκης). Είναι ενδεικτικό ότι το Μαρόκο υπήρξε, κατά το 15πενθήμερο του Πάσχα, ο πιο περιζήτητος προορισμός από τους Έλληνες.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *