pnai

Αφάντου: Να “αγιάσει” το στόμα του Χατζημάρκου για τους αρχαιολόγους

ΜΟΝΕΥ ΦΟΡΕΙΣ

Σκληρή επίθεση κατά των αρχαιολόγων, οι οποίοι σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, στρέφονται κατά της επένδυσης του Γκολφ Αφάντου εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
«Ποιοι είναι αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο και υβρίζουν τον Ροδιακό λαό; Απειλούν και εκβιάζουν έναν ολόκληρο λαό; Ποιοι είναι οι αρχαιολόγοι που αξιολογούν τις επενδύσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Γ. Χατζημάρκος.

Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη, ότι η περιφέρεια θα ζητήσει να παραστεί στη σύσκεψη που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 9 Μαϊου στο ΥΠΟΙΚ για το θέμα.

«Είναι τρωκτικά που λυμαίνονται τα δημόσια αγαθά» όπως τόνισε.

Απάντηση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Γκολφ Αφάντου

Σε πέντε σημεία του Δελτίου Τύπου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την ευρύτερη περιοχή του Γκολφ Αφάντου, απάντησε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Πέμπτης χαρακτηρίζοντάς το ως «κείμενο παραληρηματικό, εξαιρετικά προσβλητικό, που περιφρονεί κάθε έννοια δημοκρατίας, υποτιμά τη νοημοσύνη των Ροδίων και σε  ύφος που αποπνέει την ελιτίστικη αντίληψή τους, έρχεται να μας κουνήσει το δάχτυλο». 

  1. «…σε κλίμα πρωτοφανούς υστερίας –παρά την απεργία των δημοσιογράφων-, εγκαλείται η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) για ματαίωση της επένδυσης στην περιοχή»

 «Μαθαίνουμε από τους αρχαιολόγους ότι δεν μπορούμε να εκφραζόμαστε όταν οι δημοσιογράφοι απεργούν. Γι αυτούς η δημοκρατία έχει time out!” ανέφερε ο Περιφερειάρχης, σχολιάζοντας την παραπάνω παράγραφο του Δελτίου Τύπου του ΣΕΑ.

  1. «Είναι ολοφάνερο ότι για τους φωνασκούντες οι αρχαιότητες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα απλό «εμπόδιο» στην εκποίηση και τσιμεντοποίηση δημόσιων εκτάσεων»

«Όλη η Ροδιακή κοινωνία για τους αρχαιολόγους είναι “φωνασκούντες”»  ανέφερε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Απατώνται αν νομίζουν ότι μπορούν να προσβάλουν και να παραβλέπουν την βούληση ενός ολόκληρου λαού, του Ροδιακού, που δια των θεσμικών του εκπροσώπων, έχει αποφανθεί σε συντριπτικό ποσοστό, υπέρ της συγκεκριμένης επένδυσης».

  1. «…πρέπει επιτέλους να εξηγήσουν η απελθούσα πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και το ΤΑΙΠΕΔ»

Ο κ. Χατζημάρκος σχολίασε πως «Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο κ. Νίκος Ξυδάκης. Προφανώς κάτι άλλο είχαν στο μυαλό τους οι αρχαιολόγοι όταν έγραφαν το κείμενο».

  1. «Η Αρχαιολογική Υπηρεσία οφείλει να προστατεύει την αρχαιολογική κληρονομιά της Ελλάδας, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα, απερίσπαστη από εκβιαστικές πρακτικές και διλήμματα, που προβάλλουν όσοι επιθυμούν να λυμαίνονται ασύδοτοι δημόσια αγαθά»

«Η παράγραφός αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα του παραληρήματος των αρχαιολόγων και το σημείο όπου εξαντλείται η ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αντιλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Χατζημάρκος. «Την γράφουν  οι μόνοι σε αυτόν τον τόπο που εν είδει τρωκτικών λυμαίνονται τα δημόσια αγαθά, παίρνοντας μόνο τα έσοδα και αναζητούν από άλλες πηγές πόρους για την συντήρηση των αγαθών τα οποία υποτίθεται ότι προστατεύουν. Έχω δεκάδες παραδείγματα επ΄αυτού. Θα αναφέρω μόνο ένα που αποτυπώνει την νοοτροπία τους. Πάνω από ένα χρόνο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει δεσμεύσει κονδύλια από ίδιους πόρους, από χρήματα του Ροδιακού λαού,  για την αναστήλωση του Καμπαναριού της Φιλερήμου που κινδυνεύει να καταρρεύσει και οι δήθεν προστάτες και φύλακες των αρχαιολογικών μας θησαυρών, ενώ εισπράττουν τα έσοδα από το μνημείο,   δεν έχουν υπογράψει την Προγραμματική Σύμβαση για την σωτηρία του. Αυτοί οι οποίοι ζουν παρασιτικά σε βάρος του Ροδιακού λαού, οι μόνοι που λυμαίνονται  δημόσια αγαθά δίκην τρωκτικών, αντί του θράσους να κατηγορούν άλλους γι αυτό, να δεσμεύσουν σήμερα κιόλας τα έσοδα που έχουν από τους αρχαιολογικούς χώρους, για να συντηρήσουν τα μνημεία τα οποία υποτίθεται ότι αγαπούν και προστατεύουν» ανέφερε. Ως δεύτερο παράδειγμα, επικαλέστηκε την Ακρόπολη της Λίνδου λέγοντας πως η κατάσταση του μνημείου αποτελεί  ντροπή για την αρχαιολογία.

  1. «Οι δήθεν «επενδύσεις», χωρίς σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, δεν συνάδουν με μια σύγχρονη ευνομούμενη χώρα»

«Η τελευταία παράγραφος είναι αυτή που αποκαλύπτει τις πολιτικές σκοπιμότητες των αρχαιολόγων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης. «Ξαφνικά οι αρχαιολόγοι έγιναν και οικονομολόγοι. Έχουν αξιολογήσει και με οικονομικούς όρους την επένδυση στην περιοχή Αφάντου και την χαρακτηρίζουν ως “δήθεν επένδυση”. Οι επιστήμονες της αρχαιολογίας μόνο επιστήμονες δεν είναι πια. Είναι αθεράπευτα ιδεοληπτικοί και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η ιδεολογική τους επικράτηση. Είναι εκείνοι που με πολύ μεγάλη ευκολία θα μειώσουν τους μισθούς και τις συντάξεις όλων των Ελλήνων. Η ανάπτυξη ως ισοδύναμο της φτωχοποίησης των Ελλήνων, δεν τους ενδιαφέρει. Τα 42 εκατ. ευρώ που θα έμπαιναν στα ταμεία της χώρας δεν τους ενδιαφέρουν, εφόσον προέρχονται από την ιδιωτική οικονομία. Το 1,5 εκατομμύριο των ανέργων δεν τους ενδιαφέρει. Οι χιλιάδες των οικογενειών που θα έβρισκαν εργασία εκεί, δεν τους ενδιαφέρουν. Είναι η ελίτ της διανόησης αυτοί, εκείνοι που πιστεύουν ότι μόνο κάνοντας τον λαό φτωχότερο και εξαρτημένο, οι ίδιοι έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι εκείνοι που δεν έχουν ίχνος σεβασμού για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και για την απελπιστική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα».

Καταλήγοντας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου τόνισε πως συμπεριφορές πρωτοφανούς χυδαιότητας όπως αυτές που χαρακτηρίζουν την ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έβρισκαν μέχρι τώρα πρόσφορο έδαφος λόγω της ανοχής όλων, γενικώς, των κυβερνήσεων, στάση που σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιδείξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:  «Είναι εχθροί της κοινωνίας και πρέπει να τεθεί ένας φραγμός. Η περίοδος ανοχής, όσον  αφορά τουλάχιστον την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έλαβε τέλος. Στον πόλεμο που άνοιξαν, δεν θα λιποτακτήσουμε, έχουμε καθήκον να προασπίσουμε τα την ανάπτυξη του τόπου μας και να σεβαστούμε την βούληση και τις ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας».

Η δήλωση Γάκη

Στο θέμα όμως που έχει δημιουργηθεί με την επένδυση, παρενέβη με δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης.
Όπως αναφέρει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, “Οσοι υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να γίνει η επένδυση στο Γκολφ Αφάντου «θυσιάζουν το μέλλον του τόπου μας»! Κατ’ αντιδιαστολή, όσοι υπονομεύουν κάθε επένδυση, είναι «σωτήρες» της πατρίδας!!
Τάδε έφη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Γάκης, ο οποίος, παραφερόμενος και «συγχέοντας» θύτες και θύματα, προχωρεί και πιο πέρα! Υποστηρίζει ότι όποιοι τάσσονται υπέρ της επένδυσης το κάνουν επειδή «έχασαν την κουτάλα» (δηλαδή όλοι οι Ροδίτες, πλην του… Λακεδαιμονίου).
Κατηγορεί πιο πέρα ΟΛΟΥΣ ως «ανεύθυνους» ως τους «διαχρονικούς καταστροφείς της Ρόδου», τους «εκμεταλλευτές του πλούτου της Ρόδου».
Τα βάζει πιο πέρα με τους φορείς αλλά και τα ΜΜΕ επειδή δεν εγκωμιάζουν όσους δεν αφήνουν επένδυση στο κλαδί, σαν του λόγου του.
Συνιστούμε στον παραφερόμενο βουλευτή, που έχει απολέσει την αίσθηση του τόπου και του χρόνου, να γίνει πιο υπεύθυνος και πιο σοβαρός και να μη λασπολογεί και συκοφαντεί έναν ολόκληρο λαό που δίνει τη μάχη της επιβίωσης.
Με τα μυαλά που σέρνει σε λίγο δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους.
Ο… αδέκαστος κριτής του ροδιακού λαού κ. Δημ. Γάκης, ανήρτησε συγκεκριμένα στο facebook, την ακόλουθη ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ δήλωση κατά του ροδιακού λαού:
«ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ. Ολο το τοπικό διαπλεκόμενο σύστημα ανέβηκε στα κεραμίδια. Δεν έχουν να πουν ΤΙΠΟΤΑ για την ουσία. Εκφοβισμός, βρισιές και απειλές κυριαρχούν στις ανακοινώσεις τους. Πρωτεργάτες οι γνωστοί και διαχρονικοί καταστροφείς της Ρόδου. Οι εκμεταλλευτές του πλούτου της Ρόδου.
Τους κατανοούμε. Εχασαν την κουτάλα….
Πρέπει ΟΛΟΙ να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι. Κυρίως οι εκπρόσωποι των φορέων και των τοπικών ΜΜΕ. Νομίζω όμως ότι μπροστά στο στόχο τους να ρίξουν την κυβέρνηση δεν διστάζουν να θυσιάσουν το μέλλον του τόπου μας. ΜΙΚΡΟΝΟΙΑ».”.

ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ
Από την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών – Εμπόρων Δωδ/σου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ασφαλώς  θα αστειεύεστε κύριε Μπαλτά,
Η απαράδεκτη απόφασή σας με την οποία χαρακτηρίζονται ως αρχαιολογικός χώρος 10.000 στρέμματα στην περιοχή Γκόλφ Αφάντου Ρόδου, τορπιλίζει άμεσα όλες τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τοπικούς και κυβερνητικούς φορείς, προκειμένου να προσπεραστούν λιμνάζοντα προβλήματα του παρελθόντος,  με στόχο την αξιοποίηση της περιοχής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Η απόφασή σας αυτή το μόνο που έχει καταφέρει είναι να τρομοκρατήσει τους επενδυτές και την τοπική κοινωνία, καθώς θα έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα την ματαίωση ή παρακώλυση της μεγάλης και αναγκαίας για το νησί μας επένδυσης.
Σας καλούμε,  να ανακαλέσετε  την απόφασή σας και να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να υλοποιηθούν το ταχύτερο τα επενδυτικά σχέδια στην περιοχή Γκόλφ Αφάντου Ρόδου, προς όφελος τόσο της τοπικής κοινωνίας όσο και της Ελληνικής οικονομίας γενικότερα .

Εκ του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Τσούλλος
Ο Γραμματέας
Γεώργιος Πάγκαλης».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *