ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ανακαίνιση ξενοδοχείου | Μία απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου επανακαθορίζει την εικόνα του, προσφέροντας όχι μόνο την απαραίτητη αισθητική, αλλά και την αναγκαία λειτουργικότητα. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά απαιτητική, χρονοβόρα και κοστοβόρα, αποτελώντας παράλληλα μία πρόκληση με διττό στόχο: από τη μία να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του ιδιοκτήτη της επιχείρησης, κι από την άλλη στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών της, που είναι και το ζητούμενο.

Στην εποχή δε, της πανδημίας του Covid-19, με τα καινούργια δεδομένα που έχουν ανακύψει, κυρίως σε θέματα ασφάλειας και υγιεινής, να δημιουργούν νέες, εξειδικευμένες ανάγκες, η ανακαίνιση των ξενοδοχείων είναι μια πολύπλοκη κι εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση, για την επιτυχία της οποίας το Α & το Ω είναι οι κατάλληλοι συνεργάτες.

Το «ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» παρουσιάζει μια σημαντικές και γνωστές εταιρίες, οι οποίες «εμπλέκονται» στην ανακαίνιση ξενοδοχείων, προσφέροντας ολιστικές προτάσεις κι εξειδικευμένες λύσεις που μπορούν να καλύψουν όλες τις πιθανές ανάγκες, εξασφαλίζοντας το ιδανικό αποτέλεσμα για τον χώρο. Ένα αποτέλεσμα που συνδυάζει τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, τη σύγχρονη αισθητική, την υψηλή ποιότητα, τη λειτουργικότητα και την εργονομία με τις ανταγωνιστικές τιμές.

Στο σύνολό τους διαθέτουν πολύχρονη εμπειρία και την απαραίτητη τεχνογνωσία, δύο στοιχεία που αποτελούν πολύτιμα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση κάθε έργου.

Σε έναν κλάδο με διεθνή ανταγωνισμό, όπως είναι ο ξενοδοχειακός κλάδος, δεν υπάρχουν περιθώρια και δυνατότητες για καθυστερήσεις στην εξέλιξη και στασιμότητα. Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου και η παρουσίαση μιας σύγχρονης εικόνας χώρων και υπηρεσιών, η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα που γεννώνται στην εποχή του κορωνοϊού με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, βάσει των οποίων καλούνται πλέον να λειτουργήσουν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έχει πρωτεύουσα σημασία για τη φήμη και την αναβάθμιση του προφίλ των επιχειρήσεων και κυρίαρχο ρόλο στον επανακαθορισμό του target group και των πελατειακών τους σχέσεων. Πρόκειται για μία διαδικασία με ανταποδοτικά οφέλη, μια επένδυση που θέτει τα θεμέλια για την ποιοτική βελτίωση του πελατολογίου της επιχείρησης, που σε συνδυασμό με την κατάλληλη προβολή, μπορεί να εξασφαλίσει υψηλότερης ποιότητας πελάτες και επισκέπτες πιστούς κι επαναλαμβανόμενους.

Ολική ή μερική ανακαίνιση, τα σημεία-«κλειδιά»

Με την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν οι περισσότερες επιχειρήσεις ξεκινάνε να προγραμματίζουν τη βελτίωση των χώρων και των υπηρεσιών τους. Προκειμένου η ανακαίνιση να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα σημαντικό ρόλο έχει η επιλογή των χώρων και των τμημάτων στα οποία θα γίνουν οι εργασίες, στην περίπτωση που δεν πρόκειται για ριζική ανακαίνιση.

Απαραίτητο πρώτο βήμα είναι να καθοριστούν οι ανάγκες της επιχείρησης και να αποφασιστεί πόσο μεγάλη θα είναι η επένδυση, εάν θα αφορά το επίπεδο της αισθητικής και της διακόσμησης ή και της αναπροσαρμογής των χώρων.

Προκειμένου η όλη πορεία του έργου να εξελιχθεί ομαλά, εξασφαλίζοντας εν τέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απαραίτητη είναι η σωστή μελέτη και ο συντονισμός των ενεργειών. Στο σημείο αυτό σημαντικός είναι ο καθορισμός εξ’ αρχής του προϋπολογισμού του έργου και του χρονοδιαγράμματος.

xrhma & tourismos october 2020 ΑνακαίνισηΕάν το budget είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει να γίνει μια ολιστική ανακαίνιση, αλλά μόνο οι απαραίτητες αλλαγές και αναβαθμίσεις, πρέπει να τεθούν προτεραιότητες όσον αφορά τους χώρους που θα ανακαινιστούν.

Ο χώρος της εισόδου, της υποδοχής και το lobby είναι ζωτικής σημασίας για τη γενικότερη αντίληψη που θα αποκομίσει ο επισκέπτης από το ξενοδοχείο, αφού αποτελεί την πρώτη και τελευταία εικόνα του. Είναι ο πρώτος χώρος που βλέπει ο ταξιδιώτης, δίνοντας το στίγμα της γενικότερης φιλοσοφίας και αισθητικής του καταλύματος. Κάτι σαν μια «εισαγωγή» στην εμπειρία που ετοιμάζεται να ζήσει. Πρόκειται για τον πιο πολυσύχναστο χώρο, την «καρδιά» του ξενοδοχείου, αφού είναι σημείο εισόδου, εξόδου και συνάντησης και το πλέον εμφανές τμήμα του.

Μάλιστα, το σύγχρονο lobby δεν είναι απλά ένα «πέρασμα». Έχει μεταμορφωθεί σε σημείο συνάντησης, ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και για στιγμές χαλάρωσης με καλή παρέα.

Από την άλλη το δωμάτιο του ξενοδοχείου αποτελεί κάτι σαν την «Ιθάκη» του ταξιδιώτη, αφού έπειτα από ένα κουραστικό ταξίδι (όσο όμορφο κι αν είναι), κάποιες φορές ακόμη και πολύωρο, φθάνει στον προορισμό του. Είναι ο χώρος που ξεκουράζονται οι επισκέπτες ενός ξενοδοχείου και αυτός είναι πολύ σημαντικός λόγος προκειμένου ο χώρος να διασφαλίζει πλήρη ιδιωτικότητα σε ένα περιβάλλον που να προκαλεί όμορφα συναισθήματα. Καθαρές γραμμές και ανοιχτοί χώροι, minimal αισθητική, αλλά και μποέμ ατμόσφαιρα συνθέτουν στις ημέρες μας την εικόνα των σύγχρονων δωματίων των ξενοδοχείων.

Η επιλογή του κατάλληλου concept με βάση το πελατειακό group που απευθύνεται το ξενοδοχείο είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην αναβάθμιση των δωματίων του.

Shutterstock Ανακαίνιση
Φωτό: Shutterstock

Βασικά σημεία έλξης για τους ενοίκους των ξενοδοχείων αποτελούν τα εστιατόρια και τα μπαρ. Κι ενώ κάποια υπάρχουν για να εξυπηρετούν τις ανάγκες αποκλειστικά όσων διαμένουν στο ξενοδοχείο κάποια άλλα εξελίσσονται σε talk of the town, προσκαλώντας τον επισκέπτη σε ένα γαστρονομικό «ταξίδι», σε έναν κόσμο γεμάτο αρώματα και γεύσεις.

Οι πισίνες με τη σειρά τους αναβαθμίζουν τη συνολική εικόνα ενός ξενοδοχείου, συντελώντας στη  βελτίωση της εμπειρίας φιλοξενίας που αυτό προσφέρει στους πελάτες του, γι’ αυτό και αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του ξενοδοχείου.

Πισίνες που μοιάζουν να αιωρούνται κι άλλες που νομίζεις πως μπορείς να αγγίξεις τον ουρανό, πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, αλλά και cosy πισίνες, σε διάφορα σχέδια και αρχιτεκτονικές επιρροές, συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, καθορίζοντας την επιτυχία του ως χώρος φιλοξενίας.

Επίσης, εάν για παράδειγμα το target group του ξενοδοχείου είναι πελάτες που  ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους, τότε προτεραιότητα στην ανακαίνιση έχουν οι χώροι συνεδρίων και οι αίθουσες συναντήσεων.

Όπως και να’ χει σε κάθε ανακαίνιση χώρου ο στόχος πρέπει να είναι ο συνδυασμός του αισθητικού αποτελέσματος με τις λειτουργικές ανάγκες του χώρου.

Οι αποφάσεις που καλείται από την πλευρά του ο εκάστοτε επιχειρηματίας ξενοδόχος να πάρει για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου είναι πολλές και βαρυσήμαντες. Γι’ αυτό και οι έμπειροι συνεργάτες είναι εκείνοι που θα  μπορέσουν να τον καθοδηγήσουν σωστά, αποφεύγοντας κάθε επικίνδυνη κατάσταση, που αφενός μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά το έργο, αφετέρου να αυξήσει κατακόρυφα το κόστος.

Η StonetechPools, ο «γκουρού» στην κατασκευή και ανακαίνιση πισίνας

Ο ειδήμων στην ανακαίνιση πισίνας, Νίκος Κωστάκης, επικεφαλής της StonetechPools, εταιρία η οποία έχει βάλει την «υπογραφή» της σε μεγάλα έργα κατασκευής και ανακαίνισης πισίνας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, τοποθετώντας το ελληνικό μάρμαρο υψηλά στις προτιμήσεις των αρχιτεκτόνων, μοιράζεται στο «ΧΡΗΜΑ&ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ» τις γνώσεις και την εμπειρία του στην ανακαίνιση πισίνας.

StonetechPools ΑνακαίνισηΑρχικά θα ήθελα να μας δώσετε το «στίγμα» της StonetechPools.

Η StonetechPools ειδικεύεται στην προμήθεια υλικών κατασκευής και ανακαίνισης πισίνας, με τη χρήση προϊόντων από μάρμαρο. Η εταιρία αναλαμβάνει έργα σε παγκόσμιο επίπεδο και τοποθετεί το ελληνικό μάρμαρο υψηλά στις προτιμήσεις των αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών πισίνας. Μεγάλο της πλεονέκτημα στην ανάληψη έργων στο εξωτερικό είναι το γεγονός ότι διαθέτει αντιπροσωπείες σε Ισπανία, Αγγλία, Ισραήλ, Κύπρο, Παναμά και Καναδά, καλύπτοντας έτσι τη ζήτηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η μοναδική αντιολισθητική τεχνολογία που εφαρμόζει στις επιφάνειες την καθιστούν ιδανική επιλογή για την ανακαίνιση πισίνας σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και μπουτίκ ξενοδοχεία, όπως, άλλωστε, μαρτυρά το portfolio της, στο οποίο συναντά κανείς εξαιρετικά έργα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που τα ξενοδοχεία προχωρούν συχνά στην ανακαίνιση των κολυμβητικών τους δεξαμενών;

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και η αγχώδης καθημερινότητά μας καθιστούν αναγκαίες σε όλους μας κάποιες στιγμές ξεκούρασης, χαλάρωσης και αναψυχής. Στο πλαίσιο αυτό, τα ξενοδοχεία επιδίδονται σε μία συνεχή προσπάθεια να προσφέρουν στους πελάτες τους υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες, που συμβάλλουν στην ξεκούραση, τη χαλάρωση και την αναψυχή τους, με σημείο αναφοράς μια καλή πισίνα.

Πόσο σημαντικός είναι ο χώρος της πισίνας για ένα ξενοδοχείο;

Πλέον θεωρείται ο σημαντικότερος, αρκεί να σκεφτείτε ότι από τον χώρο της πισίνας ξεκινούν οι αρχιτέκτονες τον σχεδιασμό ενός ξενοδοχείου.

Ποιες είναι οι τάσεις που υιοθετούνται τελευταία στον σχεδιασμό πισίνας και κατά πόσο είναι εφικτό να ακολουθηθούν σε μία ανακαίνιση;

Γενικότερα η τάση που βλέπουμε να επικρατεί είναι η επιστροφή στη φυσικότητα. Εμείς ως εταιρία ακολουθούμε την τάση αυτή, διαθέτοντας τα πιο φυσικά υλικά -μάρμαρο και φυσικά πετρώματα. Το λευκό και το μπεζ μάρμαρο, το γκρι και το πράσινο είναι χρώματα που κυριαρχούν στις επιλογές, καθώς προσδίδουν στο έργο μία πιο φυσική αίσθηση.

StonetechPool ΑνακαίνισηΠοια μάρμαρα χρησιμοποιείτε στις ανακαινίσεις πισίνας που αλλάζουν την επένδυσή τους;

Η παλέτα επιλογών είναι μεγάλη. Ωστόσο, ιδιαίτερη ζήτηση έχουν τα SilverCloud, Kavala, SilverGrey, AliveryGrey, Sunny, CaliforniaHoney, Mocca και, VerdeRajasthan, το οποίο εισάγουμε, αλλά και πολλά άλλα.

Ποια εποχή είναι η πιο κατάλληλη για την ανακαίνιση πισίνας;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη περίοδος που ενδείκνυται για την ανακαίνιση πισίνας. Ωστόσο,  εξυπηρετεί η περίοδος που τα ξενοδοχεία είναι κλειστά.

Ποιες μονάδες συνήθως προχωρούν στην ανακαίνιση της πισίνας τους πιο εύκολα, οι μικρότερες ή οι πιο μεγάλες;

Δεν υπάρχουν στεγανά. Όλες οι μονάδες, ανεξαρτήτως μεγέθους και κατηγορίας, προβαίνουν σε ανακαινίσεις πισίνας.

Ποια είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χρειάζεται ανακαίνιση μία πισίνα;

Πολλά! Τα σημαντικότερα είναι η κακή ποιότητα νερού και τα νέα πρότυπα που εφαρμόζονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς, επίσης, η παλαιότητα και οι ολισθηρές επιφάνειες που πρέπει να αντικατασταθούν από αντιολισθητικές.

Πως η εταιρία StonetechPools υποστηρίζει τα ξενοδοχεία στην ανακαίνιση των πισίνων τους;

Από τον σχεδιασμό εξειδικευμένων λύσεων, σε σχέση με την υπάρχουσα κατασκευή,  μέχρι την αρχιτεκτονική πρόταση για την αισθητική αναβάθμιση της πισίνας, η StonetechPools είναι στο πλευρό των ξενοδόχων για την ανακαίνιση των πισίνων τους, αποτελώντας τον πιο πολύτιμο σύμβουλό τους.

Πως διαφοροποιείται η StonetechPools από τον ανταγωνισμό και για ποιο λόγο να επιλέξει κάποιος ενδιαφερόμενος την εταιρία;

Μόνο μία εταιρία με το μέγεθος της StonetechPools μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ξενοδόχων, με επαγγελματισμό, ποικιλία σε προτάσεις και ακολουθώντας το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και παράδοσης του εκάστοτε έργου. Βεβαίως, σε όλα αυτά σημαντικό ρόλο έχει η πολύχρονη εμπειρία της -πάνω από δύο δεκαετίες- στην κατασκευή και ανακαίνιση πισίνας και τα καταρτισμένα στελέχη της, ικανά να αναλαμβάνουν από τα πιο σύνθετα μέχρι τα πιο μεγάλα έργα, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

BAKLATSIDIS BROS: Ποιότητα και καινοτομία

Εδώ και πενήντα χρόνια, η εταιρία BAKLATSIDIS BROS προμηθεύει τον Έλληνα ξενοδόχο με καινοτόμα προϊόντα υψηλής ποιότητας, εργονομικού σχεδιασμού και εύκολης τοποθέτησης.

BAKLATSIDIS ΑνακαίνισηΣτην Baklatsidis Bros, ο επαγγελματίας της φιλοξενίας μπορεί να βρει μια πλούσια ποικιλία προϊόντων άρτιας αισθητικής και ποιότητας, που αντέχουν στις σκληρές δοκιμασίες της καθημερινής χρήσης. Είδη υγιεινής GSI Ιταλίας, μπανιέρες ή υδρομασάζ Carron Bathrooms Αγγλίας, καμπίνες ντους, αξεσουάρ μπάνιου Geesa Ολλανδίας, μπαταρίες La Torre Ιταλίας, όπως επίσης και είδη υγιεινής για άτομα με ειδικές ανάγκες Ponte Giulio Ιταλίας, όλα από κορυφαίους ευρωπαϊκούς οίκους, που αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα στην Ελλάδα η Baklatsidis Bros.

BAKLATSIDISΤο εκπαιδευμένο προσωπικό των showrooms της εταιρίας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, «ακούει» κάθε επιθυμία και προσφέρει τις καλύτερες λύσεις για κάθε ξεχωριστή ανάγκη, άμεση παράδοση προϊόντων και άψογο after sales service.

Ενδεικτικά για τη δημιουργία ενός όμορφου, μοντέρνου και εργονομικού μπάνιου δωματίου ξενοδοχείου είναι τα νιπτηράκια Sand της GSI με προβολή 38εκ. και τα εντοιχιζόμενα καζανάκια Bocchi, σε συνδυασμό με την κρεμαστή λεκάνη Moon της Scarabeo, με προβολή μόλις 45εκ..

BAKLATSIDIS ΑνακαίνισηΠερήφανη για τη μέχρι τώρα πορεία της, η Baklatsidis Bros είναι πάντοτε έτοιμη να υποστηρίξει κάθε απαιτητικό έργο.

Tip: Ένα μικρό μπάνιο μπορεί να είναι εξίσου κομψό και λειτουργικό, αρκεί να κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές.

CEILING TECH: «Επώνυμες» ελαστικές ψευδοροφές

Έχοντας ως παρακαταθήκη την εικοσαετή περίπου εμπειρία των στελεχών της στην επεξεργασία και εγκατάσταση συστημάτων ελαστικής οροφής, η εταιρία Ceiling Tech δραστηριοποιείται στον  τομέα των ελαστικών ψευδοροφών, διαθέτοντας πληθώρα προτάσεων.

H εταιρία ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2012 και σε μικρό χρονικό διάστημα επεκτάθηκε στις διεθνείς αγορές, όπως «μαρτυρά» ο κατάλογος επιτυχημένων projects που έχει αναλάβει. Από το 2016 δε, δραστηριοποιείται επισήμως και στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρέχοντας την καλύτερη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών.

Όλα τα προϊόντα Ceiling Tech  ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά.

Στον τομέα των ελαστικών οροφών, η Ceiling Tech προτείνει πρωτοποριακές λύσεις σε πληθώρα σχημάτων και χρωματικών αποχρώσεων (περισσότερες από 300), ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε έργου και τις προτιμήσεις του κάθε πελάτη.

CEILINGΟι ελαστικές οροφές είναι εντυπωσιακές και μπορούν να τοποθετηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (κάθετα, οριζόντια, κύματα, θόλοι, κούρμπα, κ.λπ.), ενώ αποτελούν την ιδανική λύση για χώρους με προβλήματα υγρασίας, αφού το σκασμένο και ραγισμένο χρώμα του ταβανιού καλύπτεται πλήρως όταν τελειοποιηθεί η τοποθέτηση της ελαστικής οροφής.

Διαλέγοντας ελαστική οροφή από την εταιρία Ceiling Tech, επιλέγετε ευρωπαϊκή ποιότητα, δοκιμασμένη στον χρόνο, αφού οι ενδείξεις αντοχής τους ξεπερνούν τα 25 χρόνια.

Το μέγιστο πλάτος των ελαστικών ψευδοροφών της εταιρίας ανάμεσα στις ραφές για τις ματ, σατινέ, διάφανες και λακέ οροφές είναι από 1,45 cm έως 2,95 cm, ενώ στη σειρά G-line το μέγιστο πλάτος είναι από 2,95 cm έως 5,55 cm.

CEILINGΗ εταιρία έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους στις ελαστικές οροφές, σε Ιαπωνικούς εκτυπωτές έκτης γενιάς και σε όλους τους διαθέσιμους τύπους οροφών (ματ, σατινέ, γυαλιστερό, ημιδιαφανή και μεταλλικό). Μάλιστα, οι εκτυπωτές που χρησιμοποιεί της επιτρέπουν να επιτυγχάνει την υψηλότερη φωτογραφική ποιότητα στις εικόνες, με μια ανάλυση των 1440 dpi, γεγονός που διαφοροποιεί τη Ceiling Tech από τους ανταγωνιστές της.

Παράλληλα, η εταιρία υλοποιεί εφαρμογές φωτισμού, με ημιδιαφανείς μεμβράνες, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε χώρου και ανταποκρινόμενη πάντα στις ξεχωριστές απαιτήσεις κάθε έργου.  Ο φωτισμός που τοποθετείται μέσα από τη μεμβράνη μπορεί να είναι: Λαμπτήρες φθορισμού Τ8, Λαμπτήρες φθορισμού Τ5, Φωτισμός  LED. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα προβολής εικόνων και φωτογραφιών πάνω στη μεμβράνη, δημιουργώντας μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

H υπηρεσία Praktiker b2b… αλλάζει τον επαγγελματικό σας χώρο!

Στο πλευρό κάθε επαγγελματία βρίσκεται από το 2010 η Praktiker Hellas με τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου τμήματος εξυπηρέτησης επιχειρήσεων και υπηρεσιών, του Praktiker b2b, ικανοποιώντας έτσι κάθε ανάγκη για αλλαγή και ανανέωση επαγγελματικών χώρων, μέσα από μία μεγάλη γκάμα προϊόντων.

PRAKTIKERTο Praktiker b2b αποτελείται από 22 έμπειρους επαγγελματίες που ασχολούνται με την υλοποίηση επαγγελματικών έργων, προσφέροντας εξειδικευμένες λύσεις και υπηρεσίες, όπως διακοσμητική και αρχιτεκτονική μελέτη. Μάλιστα, η Praktiker Hellas, θέλοντας να κάνει την υπηρεσία της αυτή ιδιαίτερα ανταγωνιστική, έχει φροντίσει να εξασφαλίσει πλεονεκτήματα για κάθε επαγγελματία, όπως:

  • Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση μέσω παροχής αποκλειστικού συνεργάτη.
  • Πανελλαδική κάλυψη.
  • 45.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα και προϊόντα εκτός γκάμας καταστημάτων.
  • Μακροχρόνιες συνεργασίες με τα μεγαλύτερα brandnames της αγοράς.
  • Δυνατότητα σύγκρισης τιμών με τους μεγαλύτερους προμηθευτές.
  • Ανεύρεση λύσεων και ετοιμότητα για την κάλυψη υψηλών απαιτήσεων.
  • Ειδικές παραγγελίες για την κάλυψη κάθε ανάγκης.

Και τα πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες δεν σταματούν εδώ! Με το νέο πρόγραμμα «Δ-όοοση θέλεις», η Praktiker Hella sπαρέχει τη δυνατότητα επιχειρηματικού/επαγγελματικού δανείου για τον εξοπλισμό της επιχείρησής σας, από €10.000 – €80.000. Το επαγγελματικό αυτό δάνειο παρέχεται μέσω συνεργαζόμενης Τράπεζας με κυμαινόμενο επιτόκιο 7,5% και διάρκεια έως 48 μήνες.

PRAKTIKERΓια την πιο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση των πελατών της, η Praktiker Hellas διαθέτει άλλες δύο υπηρεσίες, τους Interior και Garden Experts, οι οποίοι ενώνοντας τις δυνάμεις τους με την ομάδα Praktiker b2b, υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο κάθε επαγγελματία για την επιχείρησή του.

PRAKTIKERΠιο συγκεκριμένα, οι Interior Experts, μία ομάδα έμπειρων αρχιτεκτόνων, μηχανικών και διακοσμητών, σχεδιάζουν με την έμπειρη ματιά τους την εσωτερική διαμόρφωση του χώρου, ενώ αντίστοιχα οι Garden Experts, μία ομάδα που αποτελείται από αρχιτέκτονες τοπίου και γεωπόνους, μεταμορφώνουν και αναβαθμίζουν κάθε υπαίθριο χώρο.

SANITEC ABEE: Νέες σειρές σε έπιπλα μπάνιου, νιπτήρες και ντουζιέρες

Μεγάλη ποικιλία προϊόντων, πιστοποιημένα σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς διαθέτει η βιομηχανία ειδών υγιεινής SANITEC ABEE στην ελληνική, ξενοδοχειακή αγορά. Προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τον σύγχρονο σχεδιασμό, την εργονομία και την εξαιρετική ποιότητα, στοιχεία που χαρακτηρίζουν και τη νέα σειρά επίπλων μπάνιου, την οποία πρόσφατα παρουσίασε η βιομηχανία, αποκλειστικά για ξενοδοχειακή χρήση.

O σχεδιασμός των επίπλων μπάνιου είναι λειτουργικός και πρακτικός στην καθημερινή χρήση. Τα έπιπλα μπάνιου διατίθενται σε διαφορετικά μήκη -κατόπιν παραγγελίας- ώστε να ταιριάζουν σε κάθε χώρο. Τα υλικά τους είναι υψηλής ποιότητας, ώστε να αντέχουν στις αντίξοες συνθήκες του επαγγελματικού μπάνιου. Το υλικό κατασκευής τους είναι Laminate πάχους 18χιλ., MFC synchronized -με ανάγλυφη επιφάνεια, σύμφωνα με τους πόρους του ξύλου-, με πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης κατά LCM. Ο σχεδιασμός τους είναι εργονομικός, με ευρύχωρα συρτάρια και μηχανισμούς soft-close (επιβραδυνόμενο κλείσιμο). Το άνοιγμα των στηλών αποθήκευσης είναι αντιστρεφόμενο (Jshape), ενώ τα φωτιστικά είναι LED, με πιστοποιημένη προστασία της συνήθους υγρασίας στο μπάνιο.

SANITECΤα έπιπλα συνοδεύονται από επικαθήμενους νιπτήρες, ειδικών σχεδίων, σε χρώματα απλά ή γρανίτη, με μεταλλικά εφέ, οι οποίοι κατασκευάζονται από την SANITEC ABEE, από συνθετικό τεχνογρανίτη, υψηλής ποιότητας.

Τα έπιπλα και οι νιπτήρες διατίθενται σε διάφορους χρωματισμούς, δίνοντας την ευχέρεια πολλών συνδυασμών μεταξύ τους.

Η σειρά νιπτήρων μπάνιου τύπου Monobloc, από τη SANITEC ABEE, συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των ξενοδόχων, καθώς διαθέτει νιπτήρες διαφόρων μοντέλων και διαστάσεων, εξαιρετικής ποιότητας και εμφάνισης, με λεία και γυαλιστερή επιφάνεια, ανθεκτική σε καταπονήσεις (χτυπήματα, σκληρά απορρυπαντικά, κ.ά.). Οι νιπτήρες αυτοί παράγονται σε όποια διάσταση μήκους ζητηθεί και έχουν ιδιαιτέρως εύκολη τοποθέτηση (επίτοιχη στερέωση στις δύο άκρες τους). Είναι ιδανικοί για μπάνια ξενοδοχειακών μονάδων, συγκροτημάτων και ξενώνων, με ολοένα αυξανόμενη ζήτηση.

SANITECΑπό τα πλέον αγαπητά προϊόντα της εταιρίας, τα τελευταία χρόνια είναι οι χυτές ντουζιέρες τύπου FLAT, με υφή πέτρας (stonetextured) και σύγχρονο σχεδιασμό σε μικρό ύψος, με τοποθέτηση στο δάπεδο, σε όποια πλευρά επιθυμεί ο πελάτης. Διατίθενται σε διάφορες διαστάσεις και πολλά χρώματα. Μεγάλο πλεονέκτημά τους αποτελεί το γεγονός ότι μπορούν να κόβονται σε κάθε διάσταση, ακόμη και σε φάλτσο, ώστε να εφαρμόζουν σε κάθε χώρο, με γωνίες, εσοχές ή άλλες ιδιαιτερότητες. Η στιβαρότητα της κατασκευής τους, η αντοχή τους στην πολυχρησία και ο αυστηρός σχεδιασμός τους καθιστά τις ντουζιέρες FLAT ιδανικές για κάθε μοντέρνο χώρο.

SANITECΑξίζει να σημειωθεί ότι, οι γραμμές παραγωγής της SANITEC έχουν οργανωθεί σύμφωνα με τις πλέον εξειδικευμένες τεχνικές και βρίσκονται σε πλήρη εναρμόνιση με τα πρότυπα του νέου ISO-9001:2015.

ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ι.Ν. A.E. «GLORIA»: Το όνομα στα είδη μπάνιου

Με πολύτιμα εχέγγυα τη μακρά εμπειρία στον χώρο των ειδών υγιεινής, τη βαθιά γνώση της αγοράς, τη σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και τις επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, η εταιρία ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ι.Ν. A.E. «GLORIA», αποκλειστική αντιπρόσωπος της βιομηχανίας πορσελάνων-Tangshan Huida Ceramic Group Co, αποτελεί κορυφαία επιλογή για μπάνια μοναδικής αισθητικής και ποιότητας.

H εταιρία ιδρύθηκε το 1976, ως εταιρία ειδών υγιεινής και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των εξαρτημάτων ειδών υγιεινής.

GLORIAΣήμερα, μετρώντας τέσσερις και πλέον δεκαετίες επιτυχημένης δραστηριότητας στον χώρο αποκλειστικά της χονδρικής πώλησης, διαθέτει ευρεία ποικιλία προϊόντων, η οποία διαρκώς ανανεώνεται και εξελίσσεται, με βάση τις τάσεις που επικρατούν στα είδη μπάνιου διεθνώς. Στην προϊοντική της γκάμα συναντά κανείς εκατοντάδες κωδικούς από είδη μπάνιου, όπως νιπτήρες, λεκάνες, καζανάκια, μπανιέρες, μπανιέρες υδρομασάζ & ντους, ντουζιέρες, καμπίνες, στήλες υδρομασάζ, αξεσουάρ μπάνιου, νεροχύτες -ανοξείδωτους και ακρυλικούς-, μπαταρίες μπάνιου με φωτοκύτταρα και είδη για ΑΜΕΑ. Όλα τα προϊόντα διακρίνονται για την υψηλή ποιότητα, τη σύγχρονη αισθητική, τη λειτουργικότητα και τις ανταγωνιστικές τιμές τους, χαρακτηριστικά που έχουν καθιερώσει την εταιρία μεταξύ των πιο αξιόπιστων εταιριών του κλάδου της.

GLORIAΣημείο αναφοράς για την ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ι.Ν. A.E. «GLORIA» αποτελεί η επενδυτική πολιτική που εφαρμόζει, υλοποιώντας σημαντικές επενδύσεις σε υποδομή, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία προχώρησε σε μετεγκατάστασή της από τις παλιές εγκαταστάσεις της 2.500 τ.μ., στη Θέση Ζούνο Ασπρόπυργου, σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Κύριλλο Ασπρόπυργου, έκτασης 5.500. Στόχος αυτής της επένδυσης είναι να διευρύνει την προϊοντική της ποικιλία, ικανοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών της.

Αντίστοιχα, προχώρησε και σε μεταφορά των κεντρικών της γραφείων σε ιδιόκτητο κτίριο, στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, έκτασης 1.300 τ.μ..

GLORIAΗ άψογη εξυπηρέτηση, τόσο πριν, όσο και μετά την πώληση και οι υψηλού επιπέδου τεχνική υποστήριξη που παρέχει στους πελάτες της, σε συνδυασμό με τις εξειδικευμένες λύσεις και τη δυνατότητα να ανταποκρίνεται σε μεγάλες παραγγελίες και πολύπλοκα έργα, αναδεικνύουν τη ΣΙΑΓΚΡΗΣ Ι.Ν Α.Ε. «GLORIA» στην καλύτερη επιλογή για ειδικές κατηγορίες πελατών, όπως είναι οι κατασκευαστικές εταιρίες και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

REHAU ΜΟΝ ΕΠΕ: Όνομα υπεροχής

Με υψηλό το αίσθημα της ικανοποίησης του πελάτη και αδιαμφισβήτητα εχέγγυα την πείρα και την τεχνογνωσία της «μαμάς» εταιρίας, η REHAU ΜΟΝ ΕΠΕ γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην ελληνική αγορά, ενώ για περισσότερο από μία δεκαπενταετία ανάλογη είναι η πορεία της και στην Κύπρο.

Mία από τις πλέον καινοτόμες επιχειρήσεις παγκοσμίως, η REHAU παρέχει λύσεις με βάση τα πολυμερή υλικά. Δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της Αυτοκινητοβιομηχανίας, της Βιομηχανίας και των Κατασκευών, έχοντας περίπου 20.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες, σε 54 χώρες.

Θυγατρική της γερμανικής εταιρίας REHAU, η REHAU ΜΟΝ ΕΠΕ, δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά από το 1977 και από το 2004 εξυπηρετεί και τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς, από τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Παιανία Αττικής, ενώ υποκατάστημα διατηρεί στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Η δραστηριότητα της REHAU σε Ελλάδα και Κύπρο επικεντρώνεται στην Τεχνολογία Κτιριακών Εγκαταστάσεων, στα Προφίλ Συνθετικών Παραθύρων και Προσόψεων και στα Υλικά Επιπλοποιίας.

Στον τομέα των Κτιριακών Εγκαταστάσεων, η εταιρία αναπτύσσει συνεχώς καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες, έξυπνες λύσεις, με συστήματα θέρμανσης/ψύξης επιφανειών, ύδρευσης, κτιριακής αποχέτευσης, γεωθερμίας και τηλεθέρμανσης.

Τα συστήματα θέρμανσης επιφανειών της REHAU είναι ιδανικά για κάθε χρήση, είτε πρόκειται για νέα κατασκευή, είτε για ανακαίνιση ή και για ειδικές εφαρμογές. Η ενδοδαπέδια θέρμανση REHAU δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια ευχάριστη και άνετη διαβίωση και συμβάλλει στην εξοικονόμηση κόστους.

Νέα πρωτοποριακά προϊόντα έχουν προστεθεί στην γκάμα προϊόντων της στον τομέα της ενδοδαπέδια θέρμανσης, όπως το σύστημα θέρμανσης χαμηλού ύψους RAUTHERM SPEED PLUS RENOVA, μόλις 21mm, ο συλλέκτης θέρμανσης HKV-D, με πρακτικό σχεδιασμό, κατάλληλος για ασφαλείς και γρήγορες συνδέσεις, καθώς, επίσης, το σύστημα ελέγχου χώρου NEASMART 2.0, το οποίο δίνει τη δυνατότητα για πλήρη έλεγχο και ρύθμιση της θερμοκρασίας μέσω smartphone.

REHAUΤα συστήματα ύδρευσης αποτελούν εγγύηση για εγκατάσταση πόσιμου νερού σε όλον τον κόσμο εδώ και δεκαετίες, προσφέροντας μακροπρόθεσμη αξιοπιστία, εύκολη εγκατάσταση και συνέπεια αναφορικά με τους κανόνες υγιεινής. Η σειρά άκαμπτων και εύκαμπτων σωλήνων RAUTITAN, σε συνδυασμό με ένα εξελιγμένο σύστημα εξαρτημάτων -πλέον απαλλαγμένα και από μόλυβδο-, καθώς επίσης και με την άριστη τεχνική σύνδεσης, παρέχουν την ιδανική λύση. Για προστασία από διαρροές ή βλάβες του συστήματος ύδρευσης η REHAU ανέπτυξε το σύστημα RE.GUARD, το οποίο ελέγχεται μέσω εφαρμογής στο smartphone.

Τα συστήματα κτιριακής ηχομονωτικής αποχέτευσης RAUPIANO PLUS προσφέρουν άριστη ηχομόνωση, ευκολία στην εγκατάσταση και πυροπροστασία.

REHAU ΑνακαίνισηΗ REHAU παρέχει υποστήριξη σε όλα τα στάδια, από τη μελέτη μέχρι και την υλοποίηση του εκάστοτε έργου, προσφέροντας πάντα άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις.

Στο ενεργητικό της εταιρίας παγκοσμίως συγκαταλέγεται ευρύ φάσμα έργων, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κατασκευή ή την ανακαίνιση κατοικιών, κτιρίων γραφείων, νοσοκομείων, τουριστικών καταλυμάτων, σχολικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, εμπορικών κέντρων, supermarket, αεροδρομίων, τα οποία λειτουργούν ως σημεία αναφοράς.

Νίκος Κατραντζής Ο.Ε.: Πολύχρονη εμπειρία, εξειδικευμένη τεχνογνωσία

Διαθέτοντας πολύχρονη εμπειρία, εξειδικευμένη τεχνογνωσία, ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο 200 και πλέον έργων και εκατοντάδες ευχαριστημένους πελάτες σε όλη την ελληνική επικράτεια, η εταιρία Νίκος Κατραντζής Ο.Ε., έχει συνδέσει το όνομά της με την αποτελεσματικότητα και την επιτυχία κάθε project που αναλαμβάνει.

H εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στον χώρο της προστασίας του περιβάλλοντος το 1969, έχοντας ως πολύτιμο «σύμμαχό» της τον γερμανικό οίκο Η. KOPPERS.

Σήμερα, έχοντας ως εφόδια την εμπειρία των 30 χρόνων και τη βαθιά γνώση του αντικειμένου της αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και αποβλήτων σε εργοστάσια, ξενοδοχεία και οικισμούς, καθώς, επίσης, τον σχεδιασμό και την εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για πισίνες, υδρομασάζ, θαλασσοθεραπεία και ιαματικά λουτρά.

KATRANTZHS ΑνακαίνισηΜε σημείο αναφοράς της τον ικανοποιημένο πελάτη και φιλοσοφία της την παροχή υψηλής ποιότητας σε όλους τους τομείς και το φάσμα των δραστηριοτήτων της, το όνομα της Νίκος Κατραντζής Ο.Ε. αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία κάθε έργου που «υπογράφει». Σε αυτό, βεβαίως, ιδιαίτερη είναι η συνεισφορά του άριστα καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού της εταιρίας.

Αναλυτικά οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρία, είναι:

Πισίνες από μπετόν

Η εταιρία αναλαμβάνει τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση πλήρους Η/Μ εξοπλισμού για πισίνα, spa, θαλασσοθεραπεία και ιαματικά λουτρά. Σε συνεργασία με τον πελάτη, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του και τις διαφορετικές ανάγκες ανά περίπτωση, η εταιρία προχωράει στον σχεδιασμό της κατασκευής της δεξαμενής και, παράλληλα, αναλαμβάνει τη μελέτη για την αδειοδότηση.

Προκατασκευασμένες Πισίνες

Στις προκατασκευασμένες κολυμβητικές δεξαμενές, η εταιρία αναλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάστασή τους από γαλβανισμένη λαμαρίνα με εποξειδική βαφή, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, και τοποθετεί στα τοιχώματα μεμβράνη διαφόρων μοτίβων και χρωμάτων.

Βεβαίως, αναλαμβάνει τη μελέτη για πισίνα χωρίς άδεια.

Βιολογικοί καθαρισμοί λυμάτων & αποβλήτων

KATRANTZHS ΑνακαίνισηΣτο αντικείμενο του βιολογικού καθαρισμού αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και αποβλήτων σε εργοστάσια, ξενοδοχεία και οικισμούς. Ενώ, σε ήδη υπάρχουσες μονάδες παρέχει λύσεις και τις κατάλληλες οδηγίες για την αποτελεσματική λειτουργία τους.

Επιπλέον, εκπονεί τη μελέτη βιολογικού καθαρισμού λυμάτων, σύμφωνα με την περιβαντολλογική νομοθεσία, ώστε να μπορεί να κατατεθεί μαζί με τη μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Βιολογικοί Compact

Για μικρές μονάδες ή οικίες, προσφέρει ολοκληρωμένα συστήματα κόμπακτ με δεξαμενές από πολυεστέρα, ΡΕ, ή μεταλλικές, για εξοικονόμηση χώρου.

Επιπλέον, η εταιρία παρέχει τις πλέον κατάλληλες και οικονομικές λύσεις στην επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων υγρών λυμάτων και αποβλήτων και στην απολύμανση πισίνας.

KARAG – ΑΦΟΙ KΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.: «Σφραγίδα» κομψότητας και καινοτομίας στις καμπίνες ντους

Νέες, σύγχρονης αισθητικής και αναβαθμισμένης ποιότητας επαγγελματικές σειρές καμπινών ντους παρουσιάζει στους ξενοδόχους, μέσα από τον νέο της κατάλογο, η κορυφαία ελληνική εταιρία ειδών υγιεινής KARAG.

Σχεδιασμένες αποκλειστικά για μπάνια ξενοδοχειακών δωματίων, οι καμπίνες ντους της KARAG διακρίνονται για τη μεγάλη ποικιλία τους σε: στυλ minimal ή elite, διαστάσεις, χρώματα των πάνελ, τύπους κρυστάλλων (tempered, σατινέ, fume, serigrafato, mirror, bronze, κ.λπ.), πόμολα chic και μηχανισμούς πορτών, όπως το επαναστατικό σύστημα κλεισίματος «softclose» για συρόμενες πόρτες. Ειδικές παραγγελίες σε κατασκευές κάθε είδους, με συρόμενα ή ανοιγόμενα κρύσταλλα, σε οποιοδήποτε μέγεθος και τύπο ανοίγματος, με πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους παράδοσης και άριστη σχέση τιμής – ποιότητας, καλύπτουν οποιαδήποτε ανάγκη των ξενοδόχων.

KARAG ΑνακαίνισηΌλα τα μοντέλα καμπινών προσφέρονται με κατεργασία NANOSKINHOME (τελευταία λέξη της νανοτεχνολογίας στο πεδίο των προστατευτικών επικαλύψεων), που μειώνει τον χρόνο καθαρισμού έως και 90%. Οι επιφάνειες παραμένουν καθαρές για πολύ μεγαλύτερα διαστήματα, καθώς αποτρέπει την επικάθιση αλάτων, ρύπων, οργανικών ενώσεων (π.χ. μούχλας και βακτηρίων), εξασφαλίζοντας άριστες συνθήκες υγιεινής.

Οι καμπίνες μπάνιου και ντους KARAG υποστηρίζονται με πλήρη παρακαταθήκη ανταλλακτικών, εγγυημένο service, πανευρωπαϊκά, και γραπτή εγγύηση 5 -10 ετών.

KARAG ΑνακαίνισηΕκτός από καμπίνες μπάνιου, η KARAG διαθέτει μια πλούσια γκάμα προϊόντων, αποτελούμενη από πορσελάνες και είδη υγιεινής συμβατικά ή για ΑΜΕΑ, έπιπλα μπάνιου, μπανιέρες, αξεσουάρ, εξοπλισμό spa και πλακίδια, η οποία ανανεώνεται συνεχώς, με εντυπωσιακές σειρές, που κερδίζουν γρήγορα την εμπιστοσύνη των ξενοδόχων, λόγω της κομψότητας, της εργονομίας και της ασφάλειας που εξασφαλίζουν, σε θέματα υγιεινής.

Η KARAG δραστηριοποιείται στην εγχώρια και διεθνή αγορά, για πάνω από 24 χρόνια. Διαθέτει υπερσύγχρονο κέντρο logistics για άμεσες και γρήγορες παραδόσεις σε όλη την Ευρώπη και  τρία showrooms, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Σέρρες, όπου οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν να δουν τα προϊόντα της εταιρίας, να αποκτήσουν σαφή εικόνα για την τεχνολογία που χρησιμοποιείται κατά την κατασκευή τους και να ενημερωθούν για πρωτοποριακές, ολοκληρωμένες λύσεις που καλύπτουν απόλυτα και οικονομικά κάθε ανάγκη τους. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του κάθε έργου, μέχρι την παράδοσή του, είναι προσφορά της επιχείρησης.

ksd
adv
Tagged

1 σχόλιο στο “ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Ανακαίνιση ξενοδοχείου | Μία απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *