©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ | Πελοπόννησος: Οι συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και οι βασικές τοποθετήσεις | VIDEO

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τρεις πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις  στρογγυλής τραπέζης με συντονιστή τον Γιάννη Παπαδημητρίου πραγματοποιήθηκαν στο 3ο Συνέδριο «Ένα ταξίδι στον οίνο και στο χρόνο», στην Πελοπόννησο.

Οι 3 συζητήσεις ήταν οι ακόλουθες:

Α. Συνεχίζοντας την παράδοση με το βλέμμα στο μέλλον
Η νέα γενιά των οινοποιών (Ευαγγελία Παλυβού, Μαρία Μαλτέζου, Δημήτρης Σκούρας, Άρης Τσέλεπος, Βασίλης Λαφαζάνης) μιλάει για τον αμπελώνα της Πελοποννήσου, για τις νέες μεθόδους οινοποίησης, για τον χαρακτήρα του κρασιού, για το πώς βλέπουν το μέλλον της αμπελουργίας και των περιοχών. Η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος (ποτάμι Ασωπού). Μαζί τους και ο γεωπόνος κ. Π. Μπακασιέτας που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να αναζωογονήσει την ποικιλία της Νεμέας.

Β. ΟΝΕ ΤΟ ΟΝΕ με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου (Οίνος ο Αγαπητός)

Γ. Η τουριστική ταυτότητα της Νεμέας και της ευρύτερης περιοχής.
Συζήτηση με επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα, της εστίασης και της φιλοξενίας (Κώστας Τουλουμτζής – εστιατόριο 17 χωριά, Αγγελική Γεωμπρέ – τυποποίηση σταφίδας, Κωνσταντίνος Μαρινάκος – Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Νικόλαος Βλάχος – Πρόεδρος Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας, Οινοποιείο Λαυκιώτη, Κώστας Ευσταθίου – Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας, Μαριλένα Παναγοπούλου – Οινολόγος MsC, Kτήμα Παναγόπουλου).

Το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ που παρακολούθησε όλο το 3ήμερο συνέδριο, που παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, δημοσιεύει και τα βασικά σημεία των τοποθετήσεων των ομιλητών, στο ακόλουθο video.

Μπορείτε να δείτε τα βασικά σημεία και στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ , στο youtube.

Τις τοποθετήσεις στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, μπορείτε να τις δείτε ΕΔΩ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *