zdf

Αφιέρωμα στη Ρόδο από τo γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τις ξεχωριστές ομορφιές της Ρόδου πέρα από το γνωστό στερεότυπο «ήλιος και θάλασσα», το σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο του νησιού συνδεδεμένο με την ιστορική του διαδρομή μέσα στους αιώνες, αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων του νησιού, συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών υπηκόων που έχουν επιλέξει χρόνια τώρα να ζουν μόνιμα στο νησί, θα προβάλλει ο φακός της ταξιδιωτικής, και όχι μόνον, εκπομπής “Hallo Deutschland” του τηλεοπτικού σταθμού ZDF, του δεύτερου σε τηλεθέαση κρατικού καναλιού της Γερμανίας. 

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο το διάστημα από 13 – 20 Ιουνίου 2019 από κλιμάκιο πέντε ατόμων, που αποτελείτο από δύο  παραγωγούς, τον κ. Jochen Schulze και την κα Jessica Martin, τον  Jürgen Heck,  έναν κάμεραμαν και τον βοηθό του κ. Yannick Schmeil.

Η εκπομπή “Hallo Deutschland” δεν είναι μία κλασική ταξιδιωτική εκπομπή, αλλά περιλαμβάνει ένα μείγμα από τουριστικές πληροφορίες, από πλάνα της καθημερινότητας των κατοίκων των περιοχών που παρουσιάζονται και από ενδιαφέρουσες ιστορίες και θέματα σχετικά με τους συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς. Προβάλλεται τις απογευματινές ώρες και την παρακολουθούν περίπου 2.100.000 τηλεθεατές.

Η Ρόδος είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για τους Γερμανούς.

«Ο Δήμος της Ρόδου στηρίζει πάντα τέτοιες ενέργειες, όπως η εκπομπή “Hallo Deutschland”, που στοχεύουν στην προβολή όλων των δυνατοτήτων που έχει  η Ρόδος ως προορισμός θεματικού – εναλλακτικού τουρισμού καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου» αναφέρει η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνούς Προβολής και Αποδήμων Ροδίων κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα του ZDF η Ρόδος προβάλλεται φυσικά ως  τουριστικός προορισμός, με γυρίσματα σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπως η Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, οι Πεταλούδες, το Φαληράκι, η Σορωνή, η Ιαλυσός και το Γεννάδι, αλλά και ως τόπος τον οποίο έχουν επιλέξει να μένουν μόνιμα Γερμανοί καθώς τους έχει μαγέψει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του, η ιστορία και ο πολιτισμός που αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του, αλλά κυρίως η ζεστασιά και η φιλοξενία των κατοίκων του.

Για τον λόγο αυτό συνομίλησαν με έναν Γερμανό ζυθοποιό, με έναν Γερμανό διοργανωτή γάμων και με έναν εκπρόσωπο της φιλοζωικής οργάνωσης που μεριμνά για την προστασία των αδέσποτων ζώων και κυρίως των σκυλιών στο νησί. Στην εκπομπή προβάλλονται επίσης και όλα τα είδη καταλυμάτων που διαθέτει το νησί.  Με τον τρόπο αυτό στοχεύουν στο να προσελκύσουν ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών για το νησί, αφού ως γνωστόν οι Γερμανοί κατέχουν τη δεύτερη θέση των τουριστών που επισκέπτονται τη Ρόδο.

Η εκπομπή θα προβληθεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στις 17:10. Στη συνέχεια θα προβληθεί σε επαναληπτικά οκτάλεπτα περιληπτικά επεισόδια.

Οι συντελεστές της γερμανικής τηλεόρασης διέμεναν  στο ξενοδοχείο Esperos Palace.

Η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου στήριξε δυναμικά τα γυρίσματα της εκπομπής “Hallo Deutschland” του τηλεοπτικού σταθμού ZDF.

Σε συνάντηση που είχαν η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κα Βεατρίκη Σέρβου και ο προϊστάμενος του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου κ. Κώστας Χατζίκος αμέσως μετά την άφιξή τους στο νησί όπου συζητήθηκε το πλάνο των γυρισμάτων, τους δόθηκαν μεταξύ άλλων και τσάντες με το έντυπο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου καθώς και δώρα με τοπικά προϊόντα, προσφορά των εταιρειών Ν. Τατάκης Α.Ε. – Wine Perfection και Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε..

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *