ID: 445746706 TOURISTIKI EKPAIDEYSH
Φωτό: Shutterstock

Αφιέρωμα: Τουριστική  Εκπαίδευση, η πλέον ασφαλής επιλογή για επαγγελματική επιτυχία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αφιέρωμα στην Τουριστική Εκπαίδευση, έναν από τους πιο σημαντικούς τομείς της ελληνικής Οικονομίας και του ελληνικού Τουρισμού,  δημοσιεύτηκε στο τεύχος Σεπτεμβρίου του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, που μόλις κυκλοφόρησε.

Η Τουριστική Εκπαίδευση, αποτελεί την πλέον ασφαλή επιλογή για μια λαμπρή σταδιοδρομία στην παγκόσμια τουριστική-ξενοδοχειακή βιομηχανία, μέσα από τις ιδιωτικές σχολές και τα κολέγια τουριστικής εκπαίδευσης, που λειτουργούν στη χώρα μας, καλύπτοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν ευρύτερα στον χώρο.

Στην πλειοψηφία τους συνεργάζονται με αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, προσφέροντας ποιοτικές σπουδές σε κλάδους αιχμής, που οδηγούν σε αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών, οι οποίοι λειτουργούν σαν «διαβατήριο» για μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

XRHMA & TOYRISMOS TOYRISTIKH EKPAIDEYSHΣε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου ο Τουρισμός αποτελεί τον πιο σημαντικό κλάδο της οικονομίας, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός της τουριστικής εκπαίδευσης είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία όπου η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει ριζικές αλλαγές στον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της ταξιδιωτικής-ξενοδοχειακής βιομηχανίας, αναδεικνύοντας την ανάγκη διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης, που θα επενδύει στην ποιότητα και στην αειφορία, η υψηλή κατάρτιση των εργαζομένων διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, άρα στην ανταγωνιστικότητα του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.  Η τουριστική εκπαίδευση, λοιπόν, αποτελεί μονόδρομο για την αναβάθμιση του ελληνικού, τουριστικού προϊόντος, καθώς μόνο μέσα από αυτή θα επιτευχθεί η συνολική αναβάθμιση του τουρισμού στη χώρα μας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του τα επόμενα χρόνια.

Επί σειρά ετών οι ιδιωτικές σχολές-κολέγια τουριστικής εκπαίδευσης παράγουν σημαντικό έργο, παρέχοντας στην τουριστική-ξενοδοχειακή βιομηχανία υψηλής κατάρτισης στελέχη, ικανά να ανταποκρίνονται στις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις της ελληνικής και διεθνούς αγοράς εργασίας, σε ένα εύρος επιστημονικών πεδίων.

ksd
adv

Εφαρμόζοντας σύγχρονα προγράμματα σπουδών, προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, σε συνεργασία με διακεκριμένα κρατικά Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής, οι ιδιωτικές σχολές-κολέγια τουριστικής εκπαίδευσης προσφέρουν στους αποφοίτους τους τη δυνατότητα απόκτησης εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων και δεξιοτήτων, τις οποίες αναπτύσσουν, τόσο μέσω της διδασκαλίας, όσο και κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους εξάσκησης. Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη. Όσον αφορά στο τελευταίο η διασύνδεση των ιδιωτικών σχολών-κολεγίων τουριστικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας είναι γεγονός, δίνοντας στους αποφοίτους τους τη δυνατότητα να ξεκινήσουν μία λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία. Για τους λόγους αυτούς, οι ιδιωτικές σχολές-κολέγια τουριστικής εκπαίδευσης δεν φαντάζουν απλά, αλλά αποτελούν την πλέον ιδανική επιλογή για πολλούς νέους που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στην τουριστική-ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Κάτι αλλάζει στη δημόσια τουριστική εκπαίδευση

Τη βούληση της κυβέρνησης και του υπουργείου Τουρισμού για αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, καταδεικνύει η ίδρυση και λειτουργία 5 Σχολών Ξεναγών, σε πέντε αντίστοιχα πόλεις, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ρέθυμνο και Ρόδο, αλλά και η αναβάθμιση των Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΑΣΤΕ), που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τις τουριστικές σχολές.

Το σχέδιο, που σχεδίασε και υλοποιεί ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας,  περιλαμβάνει την ισοτίμηση των υφιστάμενων Ανώτερων Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και την ένταξη του πτυχίου τους στο επίπεδο 6 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων.

Πρόκειται για μια μεγάλη μεταρρύθμιση, που στόχο έχει να διορθώσει παθογένειες ετών στην τουριστική εκπαίδευση.

Από σήμερα θα δημοσιευθούν και στο money-tourism.gr, τα ρεπορτάζ, οι παρουσιάσεις και τα άρθρα του αφιερώματος.
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *