ksd_copyright
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτές είναι οι πιο συχνές πτήσεις από τα ελληνικά αεροδρόμια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ

Έχετε αναλογιστεί ποτέ ποιους προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες περισσότερο και πόσο ακρίβεια υπάρχει στις πτήσεις αυτές?. Η AirHelp αναλύει και μας δίνει τα συμπεράσματα από των 10 μεγαλύτερων αεροδρομίων της Ελλάδας.

Η αλήθεια βρίσκεται τους αριθμούς, και η ανάλυση τους μας δίνει μια ξεκάθαρη προσέγγιση του θέματος. Τα στοιχεία έχουν συλλεχθεί μεταξύ 1/10/2016 – 30/09/207 – για εάν χρόνο (365 ημέρες)

Οι πληροφορίες μας έχουν να κάνουν με τον συνολικό αριθμό πτήσεων καθώς και τον χρόνο ακρίβειας σε αυτές.  Όπως γνωρίζουμε, οι επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για πτήσεις που έχουν καθυστέρηση πάνω από 3 ώρες ή ακύρωση.   Οι καθυστερήσεις είναι κάτι το σύνηθες, και αποτελεί βαρύμετρο για την αρχή μιας καλής εξυπηρέτησης των επιβατών-ταξιδιωτών, είτε με υπαιτιότητα του αερομεταφορέα είτε του αεροδρομίου είτε ακόμη και λόγω έκτακτων συνθηκών.

airhelpΌπως βλέπουμε από τον πίνακα, η πιο συχνή πτήση είναι Θεσσαλονίκη – Αθήνα (14 πτήσεις κατά μέσο όρο την ημέρα!), όπως ήταν αναμενόμενο. Επιπλέον στην 3η θέση συναντάμε το δρομολόγιο από Αθήνα για Σαντορίνη, όπου η ακρίβεια χρόνου στην αναχώρηση πτήσεων είναι 53% ενώ από Σαντορίνη για Αθήνα είναι 80% (ένα ιδιαίτερο και παράξενο συμπέρασμα). Το πιο συχνό δρομολόγιο (Αθήνα – Θεσσαλονίκη)  έχει και την καλύτερη ακρίβεια χρόνου από την λίστα των top 10 – μαζί με το δρομολόγιο Αθήνα- Λάρνακα (87%).

Ο πιο αγαπημένος προορισμός των Ελλήνων παραμένει το Λονδίνο, ακόμη και μετά το Brexit, ενώ η έκπληξη της λίστας θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η Κωνσταντινούπολη με 2.226 πτήσεις από Αθήνα μέσα σε έναν χρόνο (κατά μέσο όρο 6 την ημέρα!), που δείχνει μια σταθερά καλή συνεργασία με την γείτονα Χώρα στους τομείς των Μεταφορών και του Τουρισμού.

10 πιο συχνές πτήσεις από Αεροδρόμια της Ελλάδας  –        Ακρίβεια Χρόνου*

  1. Θεσσαλονίκη SKG – Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ           313 πτήσεις               87%
  2. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Θεσσαλονίκη SKG            312 πτήσεις             73%
  3. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Σαντορίνη JTR                765 πτήσεις               53%
  4. Σαντορίνη JTR – Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ                759 πτήσεις               80%
  5. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Λάρνακα LCA                 384 πτήσεις               87%
  6. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Ηράκλειο HER                 287 πτήσεις               68%
  7. Ηράκλειο HER – Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ                 281 πτήσεις               81%
  8. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Λονδίνο Heathrow LHR    279 πτήσεις               78%
  9. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Κωνσταντινούπολη IST   226 πτήσεις               73%
  10. Ελ. Βενιζέλος Αθήνα ΑΤΗ – Ρόδος RHO                  140 πτήσεις               77%

* Η ακρίβεια χρόνου, μετριέται από 15 λεπτά της ώρας καθυστέρηση της αναχώρησης ή και περισσότερο.

Όπως δήλωση η κα Χρύσα Πομόνη υπεύθυνη επικοινωνίας της AirHelp Ελλάδα:  «Γνωρίζουμε ότι κάθε χρόνο, 9 εκατομμύρια επιβάτες δικαιούνται αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking πτήσεων, όμως μόνο ένα ποσοστό δύο τοις εκατό προχωρούν τελικά σε αναζήτηση της αποζημίωσης που τους αρμόζει. Αντίστοιχα και οι Έλληνες επιβάτες πρέπει να διεκδικήσουν αυτό που δικαιούνται. Προτεραιότητά μας είναι  προσφέρουμε τη βοήθεια και τις  νομικές υπηρεσίες ώστε όλοι οι επιβάτες να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωσή τους. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που η πλειοψηφία των αεροπορικών εταιριών  ακολουθεί τις διαδικασίες και έτσι δεν χρειάζονται επιπλέον νομικές πράξεις. Άλλωστε το αίτημα αποζημίωσης είναι πλέον τόσο εύκολο που οι επιβάτες μπορούν να το κάνουν μόνο με μερικά κλικ από το smartphone τους».

Όποιο προορισμό και να επιλέξετε για να ταξιδέψετε, μην φοβάστε! Είτε καθυστερήσει η πτήση σας, είτε ακυρωθεί, είτε είναι πλήρης,  δικαιούστε αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία σύμφωνα με τον κανονισμό EK 261. Αποζημίωση για καθυστέρηση, ακύρωση ή overbooking που κυμαίνεται από € 125 έως € 600 ανά επιβάτη. Το ποσό διαφέρει ανάλογα με την απόσταση της πτήσης και τη διάρκεια της καθυστέρησης ως τον τελικό προορισμό σας και η AirHelp είναι εδώ για να σας βοηθήσει!

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *