Αυτοί είναι οι πιο νέοι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα του Forbes

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΕΥ

Για να βρεθεί κανείς στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο πριν κλείσει τα 40, δύο μόνο τρόποι υπάρχουν: ο ένας είναι να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην τεχνολογία και άλλος, είναι να… κληρονομήσει μια περιουσία από την οικογένειά του.

Οι 14 νεαρότεροι δισεκατομμυριούχοι στη λίστα των 400 του Forbes αποτελούν μειοψηφία, καθώς αντιπροσωπεύουν μόλις το 3,5% επί του συνόλου. Οι 9 από αυτούς τους 14 κάτω των 40 ετών είναι επιχειρηματίες της σύγχρονης τεχνολογίας, ενώ οι υπόλοιποι 5 είναι απλώς κληρονόμοι μεγάλων περιουσιών.
Μετά από δύο χρόνια αύξησης, ο αριθμός των νεαρών δισεκατομμυριούχων μειώθηκε φέτος κατά τρία άτομα.
Από τους 14 νεαρούς δισεκατομμυριούχους που βρέθηκαν φέτος στη λίστα με τους 400, οι μισοί ζουν στην Καλιφόρνια και όλοι μαζί “αξίζουν” 113,7 δισ. δολ.

 

evan-spiegel
Evan Spiegel

Ο πιο μικρός σε ηλικία από τους πάμπλουτους νεαρούς είναι -για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο 26χρονος επικεφαλής του Snapchat (Snap Inc.), Evan Spiegel, ο οποίος συγκαταλέγεται επίσης ανάμεσα στους μόλις 2 απο τους 400 που είναι κάτω των 30 ετών. Ο δεύτερος είναι ο συνιδρυτής της εταιρείας Bobby Murphy, που τον περνάει δυο χρόνια και είναι 28 ετών.

Τον Μάιο του 2016 η Snapchat ολοκλήρωσε ένα γύρο χρηματοδότησης 1,8 δισ. δολ., εκτιμώντας την εκκίνηση κινητών μηνυμάτων στα 18 δισ. δολ. Στις 23 Σεπτεμβρίου, ο Spiegel ανακοίνωσε ότι η Snapchat μετονομάζεται σε Snap Inc, σηματοδοτώντας την επέκτασή της από τα social media στο hardware. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μάλιστα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου με δυνατότητα βιντεοσκόπησης, αξίας 130 δολ., που ήταν ουσιαστικά μια βελτιωμένη έκδοση του αποτυχημένου προϊόντος Google Glass.

 

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg

Το πλουσιότερο μέλος στην… παρέα των κάτω των 40 που φιγουράρει στη λίστα του Forbes είναι επίσης και ο τέταρτος πιο πλούσιος άνθρωπος στην Αμερική. Πρόκειται για τον “κύριο Facebook“, Mark Zuckerberg. Η περιουσία του ανέρχεται σε 55,5 δισ. δολ., που είναι σχεδόν τα μισά από όσα έχουν όλοι μαζί οι νεαροί δισεκατομμυριούχοι (113,7 δισ. δολ.). Ο Mark Zuckerberg εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes το 2008, ως ο πιο νεαρός από όλους με μια περιουσία 1,5 δισ. δολ. Έκτοτε το Facebook γιγαντώθηκε και η μετοχή του αυξήθηκε κατά 230%, καθώς κατέκτησε όλο τον κόσμο. Ο Zuckerberg έχει στραφεί πλέον στη φιλανθρωπία κατά τα πρότυπα του μέντορά του Bill Gates, που είναι από τους πιο παλιούς στη λίστα του Forbes και έχει τη μεγαλύτερη επιρροή.

 

Dustin Moskovitz
Dustin Moskovitz

Το Δεκέμβριο του 2015, ο Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan υποσχέθηκαν να δωρίσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook για την “προώθηση ανθρώπινου δυναμικού”, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2016 ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι θα δώσει 3 δισ. δολ. μέχρι το τέλος της δεκαετίας με το φιλόδοξο στόχο να θεραπευτούν ή να αντιμετωπιστούν όλες οι ασθένειες ως το τέλος του αιώνα.

 

 

Sean Parker
Sean Parker

Το Facebook “ευθύνεται” και για δύο ακόμη νεαρούς που εμφανίζονται στη λίστα του Forbes. Πρόκειται για τον συνιδρυτή Dustin Moskovitz, που είναι μόλις οκτώ μέρες νεότερος από τον Zuckerberg και τον συνιδρυτή του Napster, τον 36χρονο Sean Parker, που υπήρξε από τους πρώτους επενδυτές του Facebook και πρόεδρος της εταιρείας για ένα πολύ μικρό διάστημα.

 

Brian Chesky
Brian Chesky

Οι ιδρυτές της Airbnb και Ubiquiti Networks ολοκληρώνουν τον αυτοδημιούργητο κύκλο των δισεκατομμυριούχων κάτω των 40 ετών.
Οι συνιδρυτές της Airbnb, Brian Chesky, 35 ετών, Joe Gebbia, 35 ετών, και Nathan Blecharczyk, 33 ετών, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στη λίστα των 400 του Forbes πέρυσι.

 

Joe Gebbia
Joe Gebbia

Η πλατφόρμα ενοικίασης σπιτιών και δωματίων που ξεκίνησαν με έδρα το διαμέρισμα του Chesky, είναι σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση στις ΗΠΑ και αποτιμάται στα 30 δισ. δολ.
Ο 38χρονος ιδρυτής της Ubiquiti Networks, Robert Pera, ξεκίνησε στην Apple το 2003, αλλά αποσύρθηκε δύο χρόνια αργότερα για να κάνει δική του επιχείρηση. Το 2011, έγινε δισεκατομμυριούχος κατασκευάζοντας ασύρματα προϊόντα και τώρα έχει 4,4 δισ. δολ. κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

 

 

Nathan Blecharczyk
Nathan Blecharczyk

Ο μόνος πρωτοεμφανιζόμενος κάτω των 40 στη φετινή λίστα των 400 του Forbes είναι ο κληρονόμος των Walmart, Lukas Walton. Μέχρι πρότινος το Forbes αξιολογούσε την περιουσία του μαζί με αυτήν της μητέρας του, Christy, αλλά βάσει κάποιων νέων στοιχείων, από φέτος ο Walton εμφανίζεται ξεχωριστά.
Ο Lukas Walton σπούδασε περιβαλλοντικές και οικονομικές επιστήμες στο κολέγιο του Colorado και αποφοίτησε το 2010.

 

Robert Pera
Robert Pera

Ως παιδί, είχε διαγνωστεί με καρκίνο και η μητέρα του αποδίδει τη θεραπεία του σε μια εξ’ ολοκλήρου οργανική διατροφή. Ο Walton δεν εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, αλλά φέρεται να είναι ενεργός επενδυτής και φιλάνθρωπος.

 

 

Από το κλαμπ των κάτω των 40 ετών δισεκατομμυριούχων απουσίαζαν φέτος παντελώς οι γυναίκες. Οι γυναίκες αποτελούν το 14% της συνολικής λίστας των 400 (συμπεριλαμβανομένων 7 γυναικών που ίδρυσαν από κοινού εταιρείες με τους συζύγους τους).

Meg Whitman
Meg Whitman

Η πιο νέα αυτοδημιούργητη γυναίκα στη φετινή λίστα των 400 είναι η CEO της HP Enterprises, η 60χρονη Meg Whitman.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *