astir

Αυτός είναι ο νέος Αστέρας Βουλιαγμένης (ΦΩΤΟ)

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Το νέο πρόσωπο του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες τους τους επόμενους μήνες, αποκαλύπτει με φωτογραφίες το money-tourism.gr.

Η ριζική ανακαίνιση της έκτασης και των κτιρίων, έχει καθυστερήσει, με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός χρονοδιαγραμμάτων, καθώς επρόκειτο να λειτουργήσει τον Απρίλιο 2018, πλην όμως οι φωτογραφίες είναι αρκούντως εντυπωσιακές.

astirΤο Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, όπως θα είναι η πλήρης ονομασία του μόλις ανοίξει τις πύλες του, θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα, και θα διευθύνεται από τον κ. Σαμ Ιωαννίδη, ενώ διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είναι ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης, ο οποίος ανέλαβε τη θέση, ως εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, την 20η Ιουλίου 2017.

astir
Ο κ. Στέλιος Κουτσιβίτης

Ο κ. Κουτσιβίτης διαθέτει διεθνή εμπειρία στον κλάδο του τουρισμού και των ακινήτων, με σημαντική τεχνογνωσία στους τομείς του asset management, των επενδύσεων και της λειτουργίας ξενοδοχειακών μονάδων. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, o κ. Κουτσιβίτης κατείχε διοικητικές θέσεις στον Όμιλο Γ&Τ Δασκαλαντωνάκη, διατελώντας Διευθύνων Σύμβουλος στην εισηγμένη εταιρεία Sofia Hotel Balkan (Βουλγαρία) και Εκτελεστικός Διευθυντής του Group των αστικών ξενοδοχείων (Ελλάδα). Είναι κάτοχος πτυχίου Πληροφορικής, μεταπτυχιακών τίτλων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΜΒΑ από το Columbia University.

Το ιστορικό

Όπως είναι γνωτό, η AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, εξαγόρασε τον Οκτώβριο του 2016,  το 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (“Αστήρ Παλάς”), από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕTΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), έναντι συνολικού τιμήματος, το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς και αντιστοιχεί σε €444.000.000, με την εισροή ιδίων κεφαλαίων αποκλειστικά από το εξωτερικό.
Η συνολική αξία της επένδυσης, συνυπολογιζομένου του σχεδίου ανάπτυξης, αναμένεται να ξεπεράσει τα €600.000.000.

astir four seasons
Ο κ. Σαμ Ιωαννίδης, γενικός διευθυντής

Το σχέδιο ανάπτυξης, όπως είχε ανακοινωθεί τότε, αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες και προβλέπει την ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά”, των bungalows, καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας. Επιπροσθέτως, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου “Αφροδίτη”. Η επιλογή κορυφαίων διεθνών και τοπικών συνεργατών είναι ενδεικτική της στρατηγικής και του οράματος του έργου.

Το σχέδιο ανάπτυξης σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του Αστέρα Βουλιαγμένης και αποβλέπει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνδράμει στην ανάδειξη της Αθήνας και της Ελλάδας ως διεθνείς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας.

Οι φωτογραφίες

Δείτε μερικές φωτογραφίες από τον θρυλικό Αστέρα

astir four seasons astir four seasons astir four seasons

astir four seasons
Δωμάτιο στον Αρίωνα
astir four seasons
Εσωτερική πισίνα στον Αρίωνα
astir four seasons
Το lobby του Αρίωνα
astir four seasons
Μία από τις εξωτερικές πισίνες

astir four seasons astir four seasons astir four seasons

astir four seasons
Δωμάτιο στο Ναυσικά
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *