Αυξημένα τα μεγέθη των αθηναϊκών ξενοδοχείων το πρώτο 6μηνο

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Επαγρύπνηση και στρατηγική συνιστά η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού για τη βελτίωση της τουριστικής κίνησης, αφού ναι μεν οι επιδόσεις των ξενοδοχείων το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι θετικές, τον Ιούνιο, όμως, δεν ήταν οι αναμενόμενες.

Για τους πρώτους 6 μήνες τους έτους, τα στοιχεία από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού καταγράφουν αύξηση κατά 4,9% της μέσης πληρότητας των ξενοδοχείων και κατά 5% της μέσης τιμής δωματίου, σε ετήσια βάση.

Οι επιδόσεις του φετινού Ιουνίου, ωστόσο, δεν ήταν οι αναμενόμενες, σε ότι αφορά τη μέση πληρότητα (3,1%) και τη μέση τιμή δωματίου (2,3%).

1

Με βάση την ανακοίνωση της ΕΞΑΑΑ, τα ξενοδοχεία της Αθήνας έχουν διατηρήσει μια εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάκαμψη του προορισμού. Σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία «European Benchmarking», η Αθήνα παραμένει η δεύτερη φτηνότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης, ξεπερνώντας μόνο την Κωνσταντινούπολη σε τιμές, η οποία, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως βρέθηκε σε δυσχερή θέση λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετώπισε και προχώρησε σε εντυπωσιακές εκπτώσεις της τάξης του 30% κατά μέσο όρο.

2Τα παραπάνω, σύμφωνα με την Ένωση, οδηγούν στο συμπέρασμα πως η τουριστική Αθήνα σταθερά και σταδιακά ανακάμπτει μετά από μια μακρά περίοδο πίεσης και ύφεσης, δεν έχει ωστόσο επανέρθει η απαραίτητη ισορροπία -ζήτησης και τιμών- τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ξενοδοχειακή δραστηριότητα.

5«Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τα σημάδια της ανάκαμψης, όχι για πανηγυρισμούς, αλλά για την ανανέωση της ποιοτικής πρότασης του προορισμού προς τον επισκέπτη και για την χάραξη μιας μακρόπνοης στρατηγικής με προσήλωση σε στόχους που θα εξασφαλίσουν όχι μόνο το “τώρα” αλλά και το “αύριο” του προορισμού», καταλήγει ΕΞΑΑΑ.

4

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *